Злобните хора: Защо са такива и как да се справим с тях

Злобните хора
Лайфстайл

Злобните хора: Защо са такива и как да се справим с тях

Злобните хора са навсякъде около нас. Веднага можем да ги усетим, дори и още преди да са проговорили. Това, което ги отличава от останалите, е изражението им – те стоят някак си отвлечени и усещате, че комуникацията с тях е затруднена.

Защо? Защото комуникацията предполага взаимна обмяна на информация между двама души, а злобният човек не желае да обменя нищо с вас. Поне в позитивния смисъл. Той желае само едно – да ви накара да се чувствате зле, безпомощни, нищожни и незначителни. Злобният човек е точно всичко това, но вкопчвайки се в своята „жертва“ и успявайки да й повлияе, възвръща, макар и за кратко, своето равновесие. И живее за този миг.

Злобният човек е нещастен. Той го усеща отлично, но предпочита да не мисли за това. Защото, ако се размисли, ще стигне до неприятен извод. Ще разбере, че това пагубно състояние идва от самия него, защото е просто страхлив и мързелив да работи върху себе си.

Злобният човек е обиден на света. Защото, примерно, е беден, отхвърлен, некадърен, слаб, тесногръд и така нататък и така нататък. Но вместо да избере да се промени, той предпочита да остане в измамния комфорт на своята нищета – било физическа или духовна. Защото така е по-лесно. Защото вместо да положиш усилия, за да бъдеш такъв, какъвто искаш, е далеч по-леко и безопасно да си останеш на старото незадоволително ниво, но пък без да нарушаваш зоната си на комфорт.

Да, но, питаме тогава, какво искат злобните хора от другите, тези, които са избрали да тръгнат не по техния път, а по трънливия. Тези, които не се боят да се изправят срещу недостатъците си, да ги осъзнаят и да ги преодолеят. Тези, които са стояли будни по цели нощи, за да измислят нов бизнес проект или да усъвършенстват някое важно умение, което им е било жизнено необходимо точно в този момент. Тези, които също са получавали шамари от съдбата, но не са се поддали на унинието, защото знаят, че единственото спасение е да вървят напред, без значение какво им е отредил животът. Да се учат и усъвършенстват.

Злобните хора искат и останалите да са като тях. Те им се сърдят, че са различни. Че са по-смели, по-добри, по-привлекателни дори. Защото всички знаем как състарява и погрознява злобата. Но тя не променя само външния вид. Тя съсипва тотално и здравето като цяло. Всички човешки органи започват да работят по-трудно заради натрупаната отрицателна енергия, появяват се болести, интелектуалното ниво също спада драстично.

Злобните хора искат всичко това за останалите, но, всъщност, вредят единствено на себе си.

Как да се държим със злобните хора?

Просто ги игнорирайте. Така или иначе, ако имате вътрешен баланс, ако знаете твърдо накъде сте се запътили, тяхната злоба няма как да ви навреди. Тя ще се стича извън вашето енергийно поле и естественият кръговрат ще я връща отново към тях – към тези, от които е дошла.

Не са нужни никакви специални защити, просто знайте кои сте и това е напълно достатъчно. Независимо какво ви говорят злобните хора за да ви уязвят, ако вие самите не решите да се почувствате уязвени, те нямат никакъв шанс да сторят това от ваше име. Винаги помнете това и дори да не можете да ги отстраните напълно от обкръжението си, те няма да имат никакво значение за вас.

Tagged , ,
на горе