15 момичешки неща, които обаче не се харесват на всички момичета

Защо някои момичета си падат по лоши момчета; всички момичета
Любов и партньорство

15 момичешки неща, които обаче не се харесват на всички момичета

Почти всички момичета са поне малко суетни и обичат да правят някои неща с външния си вид. Не всичко обаче е задължително да се харесва на всички. Мъжете и мъжките момичета имат едно общо нещо: гледат с пренебрежение на „момичешките неща“. Те смятат сладките, красиви, искрящо розови неща за тривиални, нищожни и просто за глупави интереси на лекомислени момичета. Но хайде, толкова далеч сме стигнали от онези времена на 50-те години! Жените могат да гласуват и да работят, така че защо да не им позволим да се наслаждават на всичко, което искат? Ако смятате, че прекаляваме, прочетете нататък, за да разберете защо на някои неща се слага етикет „момичешки“ и защо това всъщност е много вредно. След това можете да се освободите от всички тези мисли за „момичешки“ и „мъжки“ неща и просто да си позволите да се наслаждавате на всичко, което искате!

Може би си мислите: „Как обобщаването на нещо като „момичешко“ е вредно?“ Ами защото „момичешките“ неща са получили този етикет, за да изглеждат тривиални, маловажни и най-лошото – глупави. Обобщенията и стереотипите винаги се използват, за да се потиска една група и да се издига друга. Ето защо никога не трябва да обобщавате жените или „момичешките неща“.

Има много дълъг списък с „момичешки неща“, които не всички момичета харесват по какъвто и да е начин или форма.

В този километричен списък има дори неща, които по никакъв начин не са свързани с пола, но въпреки това продължават да бъдат стереотипно определяни като „момичешки“. Въпреки че този списък може да продължи с дни, ние ще се съсредоточим върху най-значимите неща, които обикновено се стереотипизират като „момичешки неща“, и ще покажем, че в тях няма нищо присъщо на женствеността.

Всеки може да се наслади на следните неща, независимо от това кой е и как изглежда, но все пак не всички момичета ги определят като незаменими.

Грим

Ако си мислите, че гримът е строго запазен за жените, то трябва да наваксате. Границите между очакванията към грима се размиват, защото много момичета се чувстват добре и без него. Освен това някои от водещите инфлуенсъри в областта на красотата са мъже, а повечето изпълнители и актьори от мъжки пол, които харесвате, носят едва забележим грим. Тук изобщо не говорим за това да ходят гримирани по улиците в ежедневието си, а просто да изглеждат възможно най-добре пред камерата. От друга страна не всички жени обичат да се гримират, всъщност много от тях не го правят и не смятат, че имат нужда от това.

Рокли

Някои момичета се чувстват по-комфортно в дълги ефирни рокли, а други биха предпочели да носят панталони. Няма една-единствена дреха, която всички момичета да обичат да носят, защото всяка жена е различна! Всички хора, включително и мъжете, имаме собствен стил, който говори за това, което сме. За някои хора роклите са полезни, за да изразят своята индивидуалност. За други самата липса на рокля в гардероба им говори за това кои са те.

смята за красива; всички момичета
15 момичешки неща, които обаче не се харесват на всички момичета

Цветя

Някои момичета много обичат цветята. Ключовата дума е „някои“. Защото това не важи за всички момичета. Някои смятат, че те са безсмислени. Въпреки че цветята са много красиви и повечето ги приемат за „момичешки“, има много момичета, които предпочитат да не гледат как тези цветни растения умират във вазата. За тях това е тъжно.

Розови неща

Това е може би най-голямото нещо, което хората етикетират като „момичешко“, въпреки че това е просто цвят. Как е възможно един цвят да бъде причислен към даден пол? По някаква причина това е станало и сега той е залепен като „момичешки“ цвят и затова на него се гледа отвисоко. Но отговорете ни на един въпрос: имало ли е някога край на света, защото някой мъж е решил да носи риза с цвят на сьомга на работа? Да, не сме мислили така. И мъже, и жени, просто носете или украсете пространството си с какъвто цвят ви харесва! Не можем да кажем, че всички момичета са луди по розовото, защото някои просто не го понасят. Въпрос на вкус.

Блясък

Всъщност се чудим как брокатът може да бъде за някого! Той попада навсякъде, невъзможно е да се изчисти напълно, а блестящите предмети могат да бъдат по-груби и болезнени при допир. Но от друга страна, тя добавя блясък и обща сила на иначе скучен предмет, сенки за очи или дреха. За хората с по-смели характери блясъкът наистина може да бъде допълнителен „уау“ фактор, който да покаже на света кои са те. Но отново можем да кажем, че не всички момичета са запленени от броката.

Дълга коса

В старите времена дългата коса е била знак за младост и плодовитост, затова много жени са я отглеждали до голяма дължина, за да покажат на потенциалните си ухажори, че са способни да родят много деца. В днешно време не всички момичета имат дълга коса, защото искат да я имат. Мъжете пък имат дълга коса, защото искат. А жените имат къси коси – можем да продължим още и още. Но въпросът е, че дължината на косата и половата идентичност наистина нямат нищо общо помежду си.

Пеперуди

Все още не сме съвсем сигурни кога и как пеперудите – едно насекомо – някога са били причислени към определен пол. Защо се предполага, че момичетата трябва да ги харесват? Наистина няма никакво значение за тях. Може би защото са цветни и красиви или заради израза пеперуди в стомаха? Въпреки това не всички момичета харесват пеперуди. В края на краищата те са насекомо и някои хора могат да се отвращават от тях.

Форми на сърце

Защо си мислим, че всички момичета обичат всичко с формата на сърце? Дали защото са научени да обичат романтиката повече от мъжете, които са свободни да работят и пътуват, а не да са вързани за къщата? Може би достигаме, а може би не. Така или иначе, спокойно можем да кажем, че не всички момичета искат всичко да е във формата на сърце.

Лак за нокти

Точно както при грима, правилата за използването на лака за нокти също започнаха да се размиват. Наистина дали някой не харесва жена, само защото не носи блясък на ноктите си? Лакът за нокти е просто аксесоар към облекло, в това няма нищо полово. Но можем да кажем, че и не всички момичета харесват това.

Романтични филми

Много мъже казват, че не харесват романтични филми, защото са „момичешки“. И на това ние отговаряме, че много мъже обичат добрата стара приказка за любовта, независимо дали го признават или не. Разбира се, аспектът на любовта и романтиката обикновено е нещо, на което всички момичета се наслаждават повече от момчетата, защото те са по-близо до емоционалната ни страна. Но, от друга страна, има жени, които се чувстват неудобно от огромните прояви на емоции и предпочитат да гледат нещо като филм на ужасите или екшън.

смята за красива; всички момичета
15 момичешки неща, които обаче не се харесват на всички момичета

Плодови коктейлни напитки

Това е още едно нещо, което много момчета ще кажат, че всички момичета харесват. Вместо бира или твърд алкохол, те предполагат, че момичетата харесват „момичешки напитки“, които са розови, лилави и плодови. На тези мъже казваме: не правете това със себе си. Розовите, лилавите и плодовите напитки са толкова сладки и вкусни! Опитайте един коктейл и няма да се върнете назад.

Котенца

Искате ли да ни кажете, че някои твърдоглави мъже ще отрекат факта, че котенцата са сладки? С меката си пухкава козина и широките си очи, те буквално са създадени от природата, за да ни накарат да искаме да се грижим за тях! Щом спрете да наричате котенцата и другите животни „момичешки“, най-накрая ще можете да признаете колко пухкави са те! А ако просто не харесвате животни, това е добре, но определено не ви прави по-мъжествени или по-малко женствени. Ясно е едно – почти всички момичета харесват котенца, но те определено не са „момичешки“ животни.

Панделки

Панделките, ако са за някого, то те са за малките момичета. Независимо дали сте мъж или жена, ако очаквате възрастни жени да носят или да са обсебени от панделки, защо е така? Дали някаква част от вас смята, че момиченцата са изначално невинни? Защото, ако е така, това е доста страшно! Малките момичета може да харесват панделки, но може и да не харесват. Но хайде, те са твърде малки, за да разберат разликата между фалшивите обществени убеждения и фактите, така че ги оставете да се радват на каквото си искат. Имаме и една последна мисъл за вас.

Високи токчета

Ако все още не сте го забелязали, напоследък се наблюдава тенденция да се носят все повече обувки на точкета от всички момичета. Какво означава това? Все повече жени предпочитат да носят удобни обувки в офиса, но когато са на официално събитие няма по-добър вариант от обувки на токчета. За да харесва някой високите токчета, той трябва да е сериозно ангажиран с поднасянето на великолепни и специфични тоалети. И повярвайте ни, това не е биологична черта при всички жени. Не всички момичета са фенове на този тип обувки. Особено докато шофират те може да предпочетат маратонки.

Бижута

И така, косата, ноктите, дрехите и обувките се носят от всички, независимо от тяхната полова идентичност и свързаните с тези елементи полови стереотипи. Какво още трябва да се присъедини към този списък? Бижута! Не всички момичета харесват бижута. И не всички момичета харесват всички видове бижута. Някои хора не обичат да носят обеци, защото се притесняват да поставят метални предмети през дупки в кожата си. Някои хора не обичат да носят гривни, защото им пречат да работят с ръцете си. Въпрос на вкус.

Tagged ,
на горе