6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
Здраве и красота

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет

Здравословно хранене с малък бюджет е напълно възможно. Знаем,че има много храни, които са и евтини, и здравословни. Като използвате нови съставки за готвене, можете да приготвите много вкусни и евтини ястия. Опитайте да увеличите употребата на яйца, бобови, семена, плодове и зеленчуци, месо и пълнозърнести храни.

Здравословното хранене е евтино, ако спазвате план и купувате определени продукти.

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет

10 лесни стъпки към здравословно хранене

Великденски пости: 7 причини да ги спазваме; дни, указания, правила и хранене

Правилото за 20-те минути: Най-ефективната диета!

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджетФитнес у дома

Ето кои са 6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет:

Планирайте

За да спестите пари за храна, преразгледайте навиците си за пазаруване и се фокусирайте върху купуване на здравословни варианти – това може да изисква предварително планиране. Има редица уебсайтове и приложения за смартфони, които могат да ви помогнат да създадете и проследявате бюджет за храна и хранителни стоки. Или можете просто да направите добре обмислен списък за пазаруване. Придържайте се към списък за пазаруване, за да избегнете импулсивни покупки.

Правилен избор на храна

Опитайте се да елиминирате нездравословните храни от списъка си, като безалкохолни, бисквити, опаковани ястия и преработени храни. Тези храни са пълни с нездравословни съставки и предлагат малко хранителни вещества. Тези нездравословни храни често могат да ви струват много повече от цената на етикета. Лошото хранене може да повлияе на вашето здраве и да доведе до увеличаване сметките за лекарства, както и да намали вашата енергия.

 

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Пазарувайте разумно

Не само кварталният магазин е място за пазаруване. Има и други места за закупуване на здравословна храна. В някои магазини има отстъпки за здравословни продукти и сезонни храни.

Открийте и потърсете фермерски пазари. В много градове има места, в които има седмични фермерски пазари, където местните фермери продават по-евтина, прясна храна директно от производител. Към края на пазара може да си купите останалите нетрайни продукти с отстъпка.

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
Снимка: pixabay

Намерете по-евтин протеин

Протеинът е важен източник на енергия и поддържа много функции на вашето тяло. Понякога закупуването на протеини като месо и риба, може да натовари истински бюджета за храна. Ако направите някои диетични корекции, можете да спестите пари и да се наслаждавате на много протеини в здравословното хранене.

Съвети:

-Купувайте по-евтини разфасовки месо

-Опитайте да използвате пилешки бутчета, а не гърди

-Задушете говеждо месо, вместо първокласна пържола, с което да приготвите вкусни гювечи, супи, яхнии

-Опитайте с вегетариански източници на протеини. Един ден без месо не означава липса на протеини, но може значително да намали бюджета

-Яйцата не са само за закуска. Омлети и фритати са бързи и здравословни ястия с високо съдържание на протеини на ниска цена. Добавете гарнитура от ориз, боб или салата за здравословен обяд или вечеря

-Използвайте консервирана риба или пиле като здравословна и евтина опция за сандвичи, гювечета и салати

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
Снимка: pixabay

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Разширете готвенето

Приготвянето на големи порции храна за хранене през цялата седмица, може да ви спести време, енергия и пари. Сгответе веднъж и яжте няколко пъти. Сгответе голямо ястие в началото на седмицата, така че да го използвате многократно, когато не ви се готви.

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
Снимка: pixabay

Гответе ястия в тенджера, като супи, яхнии или гювечи, което спестява време за приготвяне, пари и миене на съдове. За евтина и питателна закуска сгответе една тенджера овесени ядки и използвайте отделна порция всяка сутрин, като добавяте плодове, ядки или семена.

Направете сладките здравословни

Да имате ограничен бюджет не означава да се откажете от десерти. Вместо преработени десерти с много захар, торти, бисквити, мъфини, може да направите по-здравословни десерти.

Съвети:

-Замразете свои собствени 100% плодови сокчета. Използвайте тавичка за лед.

-Приготвайте домашни десерти. Овесените бисквити с овесени ядки са здравословен домашно приготвен десерт. Намалете количеството захар във всяка рецепта – десертът също ще има добър вкус.

-Кисело мляко. Купете голям съд с обикновено кисело мляко и пригответе уникална порция, като добавите сезонни плодове.

6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
6 съвета за здравословно хранене с малък бюджет
Снимка: pixabay

Заключение

Независимо дали живеете сами или имате семейство, с тези полезни съвети можете да се насладите на здравословна храна с ограничен бюджет. Колкото повече се фокусирате върху закупуването на местна, непреработена храна, приготвянето на храна у дома, толкова по-здравословна и вкусна ще е вашата диета и толкова повече пари ще спестите.

Tagged , , , , , ,
на горе