Топ 5 храни, които ни правят по-красиви
Здраве и красота

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви

Ако вярваме на думите: „Човек е това, което яде“, ще се храним с повече храни, които ни правят по-красиви. Списъкът с полезни храни включва – авокадо, моркови, спанак, ядки, сладки картофи, боровинки, семена, орехи, червени чушки, броколи, домати, киви и други.

Определени продукти влияят на нашите коса, кожа, нокти, зъби. Те намаляват бръчките, подмладяват лицето. Поддържането на перфектна кожа изисква външна грижа, но и правилно  хранене.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

Диетата влияе върху качеството и текстурата на кожата ни. Ако искате здрава и красива кожа, от решаващо значение е да направите здравословните храни неразделна част от вашата диета.

Комбинирайте богата храна с хидратация, за перфектен тен на кожата. За да получите сияещ тен, търсете здравословни храни, които съдържат витамини – Витамин C, Витамин А, Колаген, Витамин Е, Витамин D, Омега-3 мастни киселини.

Тук ще ви представим списък на храни, които ни карат да изглеждаме великолепно.

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви

10 лесни стъпки към здравословно хранене

5 стъпки към перфектната кожа

Как да се храним здравословно: 3 лесни и диетични рецепти за обяд

Топ 5 храни, които ни правят по-красивиКухненска везна – използване и предимства

Ето кои са топ 5 храни, които ни правят по-красиви:

Авокадо

Авокадото е абсолютният крал на антиоксидантите! То е невероятно питателно и пълно със здравословни мазнини. Мазнините влияят благотворно на косата и кожата. Тук можете да видите натурален продукт с авокадо за терапия на коса за подхранване и блясък

Витамин С и Е помагат в борбата със свободните радикали в тялото и предотвратяват стареенето. Лутеин и бета каротин, които са част от авокадото, също помагат за омекотяване на кожата, както и за хидратирането й. Авокадото има озаряващ ефект на лицето.

Този плод може да направи чудеса за вашата кожа, тъй като е богат на омега-3 мастни киселини, витамини C, E, K, B6. Съдържа полезни вещества като рибофлавин, ниацин,  пантотенова киселина, магнезий и калий.

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви
Авокадо

Авокадото съдържа биотин, който подобрява цялостното здраве на кожата и предотвратява появата на състояния като акне, различни обриви и дерматит.

Богато на витамин Е, авокадото ще омекоти и овлажни кожата ви. Тя ще изглежда сияйна и свежа. Ще изглеждате прекрасно!

Моркови

Морковите са богати на каротеноиди – пигменти, които могат да ви помогнат да защитите кожата си от вредните слънчеви лъчи. Те са кореноплодни зеленчуци, пълни с витамин А, който помага в борбата срещу слънчеви изгаряния, клетъчна смърт и бръчки.

Морковите са една от най-добрите здравословни храни за суха кожа.  Витамин А също така има свойства за изсветляване на лицето и придава здрав, топъл блясък на кожата ви. Освен това, те съдържат витамин С, който действа като антиоксидант, за да предпази кожата ви от свободните радикали.

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви
Моркови

Морковите са пълни с бета каротин, който предпазва кожата ви. Бета каротинът има мощни антиоксидантни свойства. Като цяло, морковите помагат за подобряване на външния вид на кожата.

Орехи

Орехите са суперсила, която подхранва лицето. Те са източник на антиоксиданти, омега-3 и различни витамини, минерали и фибри.

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви
Орехи

Орехите съдържат голямо количество протеини, здравословни мазнини и витамин Е. Този витамин Е, е доказано, че подпомага регенерацията на кожата и предотвратява увреждането на кожата. Вкусните ядки осигуряват много омега-3 мазнини и са идеални за тези, които не обичат риба с повече мазнина.

Те са мощен фактор, който помага за здравето на кожата.

Чушки

Когато искаме храни, които ни правят по-красиви, първото нещо, което трябва да си набавим, са червените чушки. Те действат като антиоксидант за кожата, възстановяват тъканите и подпомагат синтеза на колаген.

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви
Чушки

Червените чушки са страхотни!

Те съдържат много фибри и са нискокалорични. Богати са на хранителни вещества като витамин А, витамин В6, витамин К, калий, манган и желязо. Чушките са топ в класацията за най-високи нива на витамин С – те съдържат над 350% от дневната ви нужда от витамин C.

Боровинки

Боровинките са изворът на младостта. Добавяйте ги към сутрешната закуска с кисело мляко, за да поддържате здравината и елстичността на кожата. Боровинките съдъжат антиоксиданти, витамин C, който защитава кожата от увреждане и възпаление.

Топ 5 храни, които ни правят по-красиви
Боровинки

Задължително трябва да включите боровинките в диетата си, за да предпазите вашата кожа.

Те съдържат специални вещества, наречени антоцианини, които са силни антиоксиданти и те придават естествения синьо-лилав цвят. Те могат да се борят със свободните радикали и да предотвратят преждевременно стареене, засилват синтеза на колаген. Действат освежаващо!

Заключение

Кои храни са добри за нашата външност?

Цяла дъга от цветни плодове и зеленчуци включвайте  всеки път, четири порции на ден. Плодовете и зеленчуците с оранжев цвят имат бета каротин – моркови, сладък картоф, тиква. Лутеин се съдържа в зелето и спанака, който е важен за здравия тен на кожата и нормалното развитие на клетките на кожата.

Включете тези топ 5 храни, които ни правят по-красиви във вашия ежедневен хранителен режим.

Tagged , , , , ,
на горе