Четирите зодии, които са най-съвместими със Стрелец в леглото; за съвместимост
Любов и партньорство

13 признака за съвместимост във връзката

Всяка двойка търси знаци за съвместимост в началния етап на своята връзка. Да мислите за признаците на съвместимост във връзката и за това дали вие и вашият партньор наистина трябва да бъдете заедно, не е вълнуваща тема. Може да стане доста трудно, особено ако стигнете до извода, че не сте толкова съвместими, колкото сте смятали. Но в същото време никой не е казал, че тази връзка ще продължи вечно. Тя може да бъде краткосрочна връзка, докато сте готови да продължите напред.

Това е истината, всички сме в това заради личния си интерес. Въпреки това, ако наистина харесвате този човек, започнете да гледате сериозно на връзката и разберете дали наистина знаците за съвместимост са факт, а не просто крайно разпалени един за друг. Всички сме чували термина „противоположностите се привличат“, но дали това наистина е вярно?

И само защото противоположните хора се привличат, означава ли това, че отговарят на критериите за съвместимост?

Със сигурност не. Работата е там, че когато сте противоположност на някого, вие и вашият партньор имате допълващи се характеристики. Например, ако единият е доминиращ, а другият е покорен и това им харесва, тогава има баланс на силите.

От това, което вече казахме, може би знаете дали с партньора ви изпълнявате критериите за съвместимост, но ако не сте, няма страшно. Да бъдеш съвместим не е просто нещо. Няма да има „да, съвместими сме“ или „не, не сме“. Почти всяка двойка на планетата има моменти, в които е съвместима, и моменти, в които не е. Някои двойки се сблъскват при най-малкото несъгласие, защото единият се ядосва, а другият се отдръпва.

Да покривате всички изисквания за съвместимост може да означава, че съществувате заедно без конфликти в определен сценарий, но може да означава и че съществувате заедно, като изглаждате конфликтите. Може да се различавате по много начини, но ако успеете да се обедините заради най-голямата си обща черта – желанието ви да бъдете заедно – можете да намерите фактори за съвместимост в повечето ситуации.

Зодиите, които са съвместими, но обикновено се разделят; за съвместимост
13 признака за съвместимост във връзката

Как да разберете дали имате признаците за съвместимост на връзката?

Срещате се с партньора си от известно време. Да, влюбени сте до уши, но всъщност не сте прекарали много време в размисъл за същинската връзка. И сигурно, че сте влюбени в някого, не се съсредоточавате върху малките червени знамена или не мислите за бъдещето. Живеете в момента. Време е да се замислите за тези неща. Защото ако сте толкова влюбени, има вероятност да сте заедно за прилично дълго време. Но не е задължително да чакате три години, за да разберете дали този човек е този, който искате да бъде във вашето бъдеще.

Време е да помислите като възрастен човек за връзката си и дали имате тези признаци за съвместимост във връзката.

Имате един и същ начин на живот

Разбира се, единият човек може да има повече енергия от другия, но и двамата споделяте една и съща идея за това как искате да изградите начина си на живот. Споделяте едни и същи приоритети и мечти за бъдещето си. Например, ако обичате да работите по 12 часа на ден, дали партньорът ви е човек, който няма да има нищо против този тип начин на живот? Ако мислите за съвместимост, то трябва да сте наясно дали това, че живеете по определен начин ще се хареса на човека до вас.

Сметки, сметки, сметки

Една от причините за раздялата на двойките са парите. Лесно е да се спори за финансите, особено когато имате партньор, който обича да харчи пари, докато вие сте спестовник. Вие и партньорът ви не можете да се чувствате неудобно, когато говорите за пари, в противен случай ще имате проблеми. Ако знаете кой харчи и кой спестява, изработете финансов план, за да поддържате всичко в ред. Бъдете на една и съща страница, когато става въпрос за пари. Трудно можем да говорим за съвместимост ако не можете да се разберете как да подредите живота си във финансов план.

Интимно съвпадение

Интимните отношения не са всичко във връзката, но нека се разберем, това е важен елемент. Всъщност той е единственото нещо, което ви дели от това да сте приятели. Интимността като цяло е нещо, върху което трябва да кликнете. Сега, това не означава, че има незабавно щракване, всеки показва интимност по различни начини. Но това, което ви прави съвместими, е, че работите върху това да си доставите взаимно удоволствие.

Общувате

Ах, да, комуникацията. Това е един от най-големите признаци за съвместимост във връзката и не е необходимо да се консултирате с астролог за разчитане на любовен хороскоп, за да знаете това. Слушайте, двойката, която ще остане заедно, е двойката, която може да говори за своите емоции и чувства. Без правилна комуникация любовната ви връзка може и да не издържи. Ясната и открита комуникация е чудесен знак за съвместимост и, че една двойка ще издържи докрай.

Приемали сте религиозните и духовните убеждения на другия

Можете да бъдете в успешна връзка с човек с различна вяра или духовни убеждения. Но това изисква работа и приемане. Това е нещо, за което трябва да говорите и да обсъждате, особено ако планирате общо бъдеще с деца. В противен случай ще имате проблеми. Първи знак за съвместимост е ако приемете, че половинката ви е от друга вяра.

Имате подкрепата на приятелите и семейството си

Това може и да не е свързано с вашата връзка, но е така. Нека бъдем честни, ако приятелите и семейството ви не харесват партньора ви, какво ще правите? Също така, харесва ли ви как семейството на партньора ви го е отгледало? Харесва ли партньорът ви вашето семейство и обратното? Въпреки че това не е пряка част от връзката ви, то лесно може да се превърне в основен проблем и знак за съвместимост. Ако имате подкрепата и на двете семейства, връзката ви може да се справи.

Четири зодии, които са съвместими в леглото с Рак; за съвместимост
13 признака за съвместимост във връзката

Имате същите хранителни усещания

Ако сте любител на протеиновите шейкове и безглутеновия хляб, докато партньорът ви обича да яде дюнери, ще имате проблем. Разбира се, това звучи незначително, но изборът ви на храна и фитнес всъщност показва ценностите, които са важни за вас. Ако партньорът ви не е на същото мнение, това ще бъде огромно предизвикателство, защото в крайна сметка ще имате общо семейство. Трябва да потърсите начин за съвместимост в това отношение.

Прекарвате време за себе си

Да, вие сте във връзка, но сте и човек. Истинската връзка означава, че сте в състояние да правите неща сами, неща, които ви правят щастливи. Независимо дали става въпрос за пазаруване, четене на книга или каквото и да е хоби, партньорът ви дава времето, от което се нуждаете сами, и обратното. И двамата разбирате нуждите на другия и ги уважавате. Ако нито един от вас не се чувства застрашен от това, че прекарва времето си отделно, ви очаква другарство в дългосрочен план.

Можете да имате конструктивни караници

Друг от признаците за съвместимост на връзката е начинът, по който се справяте с конфликтите и ги преодолявате. Това, че не сте съгласни с всичко, когато възникнат сериозни проблеми, не означава автоматично, че не сте съвместими. Ако караниците ви са свързани с физическо насилие или емоционална злоупотреба, защото единият или и двамата имате лош характер, тогава това няма да продължи дълго и вие го знаете. Честно казано, трябва да го прекратите сега, защото това е нездравословно и само ще се отрази на психичното ви здраве. Искате щастлива връзка, а не скъпо пътуване до психотерапевт.

Приемате техните странности

Всеки прави нещо изначално странно, което другите не разбират. Но вижте, успешната връзка се състои в това да приемете техните странности. Ако се държите пасивно-агресивно и им се подигравате с надеждата, че ще се променят напълно, няма да се получи. Само ще сринете самочувствието им, което може да ги накара да не са сигурни в себе си. Но здравата връзка се състои в това да разберете защо те правят нещата, които правят, и да ги обичате за това. Това е истински тест за съвместимост.

И двамата имате собствено мнение

И те невинаги съвпадат, което е чудесно. Повечето хора смятат, че успешната връзка означава, че и двамата сте на едно мнение. Това е погрешно. Това, което прави една връзка успешна, е, че и двамата имате собствено мнение, но уважавате различията помежду си. Може да не сте съгласни с политическите им убеждения, но обсъждате и приемате, че не е необходимо те да са съгласни с вас.

Сходно чувство за хумор

Толкова важен е този и много подценяван като един от признаците за съвместимост на връзката. Може да имате най-привлекателния, ерудиран, интелигентен, заможен и целеустремен партньор на планетата. Но ако се окаже, че вкъщи се забавлявате толкова, колкото гробар с неудобен обрив, тогава очевидно сте пропуснали една ключова съставка на връзката: чувството за хумор. Интересно е, че и двата пола смятат, че едно от най-привлекателните качества на потенциалния партньор е хуморът. И за това има основателна причина.

Споделени интереси

Споделянето на общи интереси не винаги е нещо добро в идеалния случай. В зависимост от това колко лично пространство изисква всеки един от участниците във връзката, общите интереси могат да се окажат просто още една ситуация, от която не могат да избягат. Обикновено обаче общите интереси се смятат за нещо добро в тестовете за съвместимост. Той позволява да се стъпи на първа крачка в разговора в по-ранните етапи на връзката и осигурява област, в която винаги може да се навлезе, ако разговорът някога се провали.

Tagged , ,
на горе