Защо някои хора са толкова фалшиви?
Психология

Защо някои хора са толкова фалшиви?

 

Виж причините

За съжаление съществува и този тип хора, които не се интересуват от чувствата на останалите. Всеки в обкръжението си има поне един такъв познат, който се прави, че те слуша, но изобщо не чува какво казваш. Споделяш му своите притеснения и проблеми, а той не прави нищо, за да ти помогне, дори морално. И знаеш ли защо? Защото не се интересува. Днес, светът е променен. И е рядкост да срещнеш истински и добър човек. Лицемерието и фалшът превземат човешките сърца и превръщат хората в безчувствени, лъжливи и неистински същества. За фалшивите хора от значение има само материалното и как се чувстват те самите. Егоисти, които са готови да предадат и най-милото си за собствена изгода. Много е трудно да се опазиш от такива като тях. Те нараняват добрите хора, но това не е най-лошото. Знаете ли кое е то? Фалшивите хора нямат съвест, нито морал и не съжаляват за болката, която причиняват на околните. Питаш се, защо са такива? Остани с нас, за да разбереш причините за фалша на тези хора.

Пристрастяване към социалните мрежи

Пристрастяването към Фейсбук, Инстаграм и други подобни онлайн платформи е сериозен проблем, който твърде много се подценява. Хората, до толкова се вманиачават, че започват да живеят измислен живот, основан в тези мрежи. Те губят връзка с реалността и единственото нещо, от което се интересуват са броя харесвания, които получават и последователите, които имат. Приемането на измислена самоличност, носи със себе си куп неприятни последици. И тези, с „готините“ профили, често се оказват най-фалшивите хора.

Материалното е на първо място

Няма как да скрием факта или пък да отречем, че всички малко или много сме материални. Искаме да имаме хубава къща, скъпа кола и да печелим достатъчно пари, за да живеем добре и да сме задоволени. Но когато материалните потребности изместят всичко останало и забравим за своите чувства, ценности и истински значимите неща, тогава сме изправени пред голям проблем със самите себе си. Меркантилността прави хората ненаситни и ги кара да искат все повече, докато не се превърнат във фалшиви и безчувствени същества.

Страх от обида

Някои хора избират да не са себе си, заради големия страх от обидата. Може би за тях е прекалено трудно да се изправят пред разногласията и противоречията, които имат със своите близки. Понякога е по-лесно да приемат нещата с мълчание и лека усмивка. Но това не е начин да избегнеш конфликта, който рано или късно ще те застигне под друга форма. Не се превръщайте във фалшиви хора, за да избегнете огорчението или обидата от вашите близки. Всичко се преглъща.

Изграждат изкуствен образ

Изграждането на фалшив образ може да се струва просто забавна игра за някои, но всъщност е доста опасно и застрашава психичното здраве на човек. Фалшивите хора до толкова се вживяват в „измисленото си аз“, че започват да се държат в реалния живот по този начин. Много често медиите и социалните мрежи са главните виновници за тази изкривена представа. Те често дават поле за изява на хора, които не правят нищо смислено и стойностно, но за кратко време успяват да се превърнат в пример, на който хората с по-лабилна психика започват да подражават.

Фокусирани върху славата

В желанието си да постигнат така желаната слава, фалшивите хора са готови на всичко, дори и на това да предадат истинското си аз. Но търсенето на популярност може да бъде още по-опасно от самата слава. Съществува едно крайно погрешно мислене, че хората, които не са известни и не се пише за тях, са по-малко значими от популярните личности. Но като всяко друго нещо, славата си има цена, и понякога тя е прекалено висока. Крайният резултат не винаги оправдава очакванията и ресурсите, които си вложил. Но много малко са тези, които осъзнават опасността от нея. Повечето фалшиви хора са заслепени от бляскавата ѝ страна, защото тъмната остава непозната и скрита за страничните наблюдатели, но всички може да се досетим каква е тя и какво всъщност се крие зад нея. Фалшивите хора биха изоставили дори най-близките си в преследване на славата и са способни да изгубят интерес към реалния живот.

Вижте още ⤵️

Защо се влюбваме? 

10 сигурни знака, че бившия ви обича 

Детоксикация на Черен дроб 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе