Защо се влюбваме?
Психология Любов и партньорство

Защо се влюбваме?

 

Любовта е движещата сила, която  прави света едно по-красиво място. Ние не може да я видим, но може да я усетим. В любовта няма място за страхове, нито за съмнения. Преобразява хората и ги кара да бъдат по-добри. И този, който не е изпитал това чувство е живял напразно. Тя придава смисъла на днешния ден. На живота ти. Любовта ти дава необяснима сила, която никога не би предположил, че притежаваш. Тя те кара да сияеш и да вярваш, че животът все пак може да бъде красив. Щастието съществува, когато има любов. И знаете ли кое е най-хубавото на любовта? Тя е напълно безплатна. Да! В този материален и алчен свят, в който живеем днес, най-невероятното нещо, което може да съществува, е напълно безвъзмездно.  Любовта не иска нищо в замяна. Просто обичай. Силно и истински. Чудили ли сте се понякога, защо изобщо има любов и защо хората се влюбват?

Представяме ти някои от причините защо се влюбваме и отдаваме изцяло на това красиво чувство.

Съвместимостта

Една от най-големите причини, които те карат да се влюбиш е съвместимостта. Тя няма нищо общо с физическото привличане и сексуалността. Свързана е с начина, по който се отнасяте един с друг и как се чувствате, когато сте заедно. Когато ти и партньорът ти споделяте едни и същи интереси, мечти и ценности, това означава, че с него сте съвместими и това още повече ви сближава.

Привличане

Един от водещите фактори, които са виновни за влюбването е привличането. То може да бъде физическо, емоционално и сексуално. Някои пък могат да бъдат привлечени от други неща, като сходни интереси, интелект или социален статус. Но колкото и хубаво да е това, че с него силно се привличате, ако то е единственото нещо, което има между вас, не е достатъчно условие за любов. Освен всичко останало, за да имате успешна връзка, трябва да се опознаете добре взаимно и да се сближите постепенно с времето.

Връзката помежду ви

Влюбени сте тогава, когато и двамата сте дълбоко свързани помежду си. Всички ние търсим връзка, която ще допринесе приятни емоции в живота ни и ще ни научи на много нови неща. Когато имаш дълбока връзка с него, любовта става още по-силна, защото сте свързани емоционално и душевно. Но трябва и двамата да положите усилия, за да запазите тази връзка между вас, която с времето може и да отслабне. От вас зависи.

Приличате си

Една от често срещаните причини, която кара хората да се влюбват е това, че се запознават с  човека, с когото имат много прилики. Тоест споделяте общи интереси – харесвате едни и същи книги, филми, обичате да пътувате и още много други неща, по които сте си лика прилика. Наличието на сходни интереси помага за изграждането на тясна и интимна връзка и това ви кара да се влюбите още по-силно един в друг.

Комуникацията

Дори и да имате различия с партньора си, комуникацията е тази, която може да ви свърже. Добрите разговори могат да правят чудеса. Изграждат силна връзка помежду ви. Когато говориш открито и свободно, без никакви притеснения с него и му споделяш всичко, се свързвате още повече заедно и изграждате доверие, което трудно може да бъде разрушено. Знаеш, че той никога няма да те критикува или съди, а винаги ще се опита да те разбере.

Той ти е напълно достатъчен

Тази празнина в сърцето, която винаги си усещала, най-накрая някой я запълни. Той. И това ти стига. Да си щастлива. Не искаш нищо друго, освен него. Неговата любов, усмивка, присъствие. Усещането, че нямаш нужда от нищо друго, освен от партньора ти, те кара да се влюбваш все повече в него. Сърцето ти е пълно, а ти си щастлива. И нищо друго няма значение.

Чувство за хумор

Когато половинката ти има чувство за хумор, преминавате по-лесно през трудностите. Той те кара да се отпуснеш и да забравиш за целия стрес и негативизъм. Прави живота ти по-приятен. Това е едно от качествата, които най-много хората  търсят в своите партньори и се влюбват неусетно и непринудено в тях.

Емоционална интелигентност

Хората, които са емоционално интелигентни имат способността да разпознават не само собствените си емоции, но и тези на другите. Те много добре познават различните чувства. Наличието на такава интелигентност позволява красива и романтична връзка, защото предлага усещане за разбиране от партньора.

Чувство на щастие

Чувстваш се въодушевена. Толкова си щастлива, че не искаш това чувство никога да си отива от теб. Това е така, защото, когато си силно привлечена от някой, в тялото ти се отделят някои „щастливи химикали“ като серотонин, окситоцин и допамин. Точно те карат хората да изпитват само приятни емоции и да са изпълнени с надежда и щастие.

Любовта е най-красивото чувство, което може да изпиташ някога. Не се страхувай, а обичай страстно, безрезервно и истински. Само така ще се почувстваш жива и щастлива.

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе