5 малки тайни на доктор Оз за сваляне на големи килограми

5 малки тайни на доктор Оз за сваляне на големи килограми
Добра форма

5 малки тайни на доктор Оз за сваляне на големи килограми

 

 

Години наред добилият световна популярност диетолог д-р Оз работи усилено по своята мисия – да направи загубата на тегло лесно осъществима, дори и за хората със сериозно наднормено тегло. „Ако улесняваме правенето на правилното нещо, ние правим правилното нещо!“ – сподели наскоро в телевизионно интервю д-р Оз.

И тъй като със сигурност много от нас се борят с излишните килограми, докторът сподели няколко изпитани във времето хакове, за да свием талията си и да ни помогне да станем по-здрави и по-енергизирани. Жените, които са изпробвали неговите малки тайни за това, вече са много по-стройни .

 

И така, как д-р Оз измисля стратегиите, които споделя в шоуто си, в DoctorOz.com и в своите бестселъри? Като начало, той има медицински съветници в своя екип и безброй други топ лекари и диетолози – консултанти. Той също така непрекъснато актуализира информацията, която споделя въз основа на нови изследвания. Д-р Оз обръща внимание на индивидуалния подход към всеки един случай на затлъстяване, но същевременно споделя, че има няколко ключови неща, които наистина действат при повечето хора.

Ето и неговите 5 малки тайни за сваляне на големи килограми.

 

  1. Тайна за времето

Приемане на първо хранене за деня най-късно в 10 часа сутринта и вечеря до 18 часа е е базирана на изключително популярната тенденция на периодично гладуване, която д-р Оз нарече „най-добрият начин да отслабнете, да предотвратите болести и да живеете по-дълго“. Изследвания на учени от Джон Хопкинс и Йейл потвърждават, че по-дългите периоди без хранене задействат малки превключватели в нашите клетки, за да им помогнат да изгарят повече мазнини, да оптимизират ключовите хормони и да станат по-силни и по-здрави.

В древни времена този ефект е помагал на хората да преживеят глада; днес подобрява апетита, метаболизма, холестерола, предотвратява диабета и много други заболявания – дори и да не правим големи промени във видовете ястия, които ядем. Хората, използващи простата техника, казват, че здравето им се е променило и са свалили между 2 и 8 килограма килограма за месец!

 

  1. Мазнини, които изгарят мазнини

Доказано е, че приемането на няколко седмични порции, богати на омега 3 – авокадо,  орехи или сьомга, помагат на хората да загубят значително повече мазнини, според д-р Оз. Оказва се, че омега-3 активират изгарянето на мазнини, увеличавайки загубата на тегло с до 300 процента! Бонус: Изследванията на Университета в Минесота показват, че периодично гладуващите, които ядат много добри мазнини, получават допълнителни ползи, активирайки гените, силно свързани с доброто здраве и контрола на теглото без усилие.

 

  1. Смесване, което намалява глада

Веднъж на ден преди хранене помислете за добавяне на малко прах от акациеви фибри към водата, кафето, чая или смутито ви. „Това е една ледна за приемане добавка, която ще ви помогне да ядете по-малко“, споделя д-р Оз на новата си платформа Oztube. „Добавката от акациеви фибри действа така – попада в червата и убеждава мозъка, че стомахът е пълен. Така че червата освобождават хормони, които ви карат без усилие да ядете по-малко, а между храненията да не се сещате за храна с часове.” Фибрите от акация също „хранят“ добрите бактерии в стомашно-чревния тракт, които помагат за загуба на тегло. Нищо чудно, че едно проучване установи, че дневната доза от това вещество може да увеличи загубата на мазнини 4,5 пъти! Фибрите, продавани в супермаркети, са без вкус и дори се смесват добре с неща като кисело мляко, дресинг и хумус.

 

  1. Най-добрият „скини“ сос

Чувствате се приключенски? Сложете малко тайландският лют сос върху сандвича си, печеното и каквото друго се сетите. Този сос може да се похвали с 20 различни химикала за изгаряне на мазнини, отбелязва д-р Оз. „Вкусът е страхотен и ще ускори метаболизма ви за около половин час!“

 

  1. Глътка за бърз метаболизъм

Зеленият чай е друг прост и лесен начин да ускорите метаболизма си, без да се налага да страдате, твърди д-р Оз. Оказва се, че антиоксидантите в напитката подобряват изгарянето на калории с до 35 процента. Едно  бразилско проучване установи, че хората над 60-годишна възраст, които пият ежедневно по три чаши напитка на основата на зелен чай, стават по-слаби и по-здрави без диета или упражнения.

 

Как д-р Оз съчетава всички тези съвети?

Как можете да включите тези трикове в ежедневието си? Д-р Оз препоръчва тези видове ястия, но се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете нов здравословен режим.

 

Закуска(винаги преди 10.00ч.): Вариант 1: 1-2 пълнозърнести или кето вафли с гръцко кисело мляко и сладко от всички плодове; Вариант 2: насладете се на  смути, приготвено със замразени плодове, вода и спанак.

 

Обяд: Вариант 1: Печена на скара риба и голяма салата Вариант 2: Изцедете една кутия бял боб; залейте с две супени лъжици зехтин, две супени лъжици акациеви фибри, лимон и подправка на вкус;

 

Вечеря(не по-късно от 18:00ч.): Мариновайте пиле в куркума, мед, соев сос и чесън на вкус; изпечете месото на скара и се насладете със смесена салата от боб.

Вижте още ⤵️

Как да отслабна в корема- ефикасни начини за намаляване на коремните мазнини 

Цироза на Черния дроб 

Детоксикация на Черния дроб 

Tagged , , ,
на горе