10 лесни начина да прогоним негативната енергия от дома си

10 лесни начина да прогоним негативната енергия от дома си
Идеи за дома

10 лесни начина да прогоним негативната енергия от дома си

Енергията е навсякъде около нас и във всичко. Така както почиствате дома си от физическия безпорядък, обърнете внимание и на енергийния “боклук”.

 

 

В кои моменти се натрупва негативна енергия:

 

 

Имали сте наистина лош ден – за съжаление, прибирайки се, вие пренасяте лошия енергиен заряд у дома.

След като сте били болни – Когато сте зле физически, това се отразява и на енергията около вас и се натрупва в пространството.

След раздяла или загуба – Тъгата и болката е влязла между четирите стени и след такива моменти е добре да неутрализирате тази енергия.

 

Големите промени в живота са средство за премахване на негативния енергиен заряд, тъй като изчистването на старото създава пространство за новата енергия, която тези неща носят.

Ако се чувствате заседнали, се запитайте дали вашият дом не ви държи заклещени в миналото?

 

Какво да правите?

 

 

Изхвърлете старите вещи

 

 

Ако нещо ви навява неприятен спомен за даден човек, отървете се от въпросния предмет. Махнете всичко старо и ненужно, което ви потиска и се обградете с нови и свежи неща.

 

Въздействайте с аромати и растения

Още от древността ароматните билки са използвани за пречистване на негативната енергия. Ако това не ви допада, можете просто да добавите повече растения към интериора.

 

 

Поставете кристали

 

 

Кристалите са известни с енергийните си свойства. Подходящи камъни, които да поставите в дома си, са черен турмалин и хематит.

 

 

Вдигайте шум

 

 

Пейте, танцувайте, дори пляскането с ръце може да прогони лошите енергии. Правете го, докато се движите из цялото помещение.

 

 

Използвайте тамян

 

 

Това е популярно средство за енергийно прочистване. Прави се по подобен начин, както горенето на сушени билки. 

 

 

Почистете къщата със сол

 

 

Солта е била използвана за стерилизиране на всичко. Разтворете малко морска сол в бутилка с пулверизатор и напръскайте навсякъде. Можете да поръсите малко пред входната врата. Използвайте лампи с хималайска сол.

 

 

Придайте лимонов аромат!

 

 

Има причина толкова много почистващи продукти да имат аромат на лимон. Миризмата му е естествено ободряваща. Можете да сварите във вода лимонови кори, за да ароматизирате помещението. Можете да използвате и етерични масла от лимон, които да поставите в дифузера си. 

 

Етерични масла

 

 

Като стана дума за тях, маслата от градински чай, лавандула и тамян са чудесни за разтваряне на негативизма. Можете да поставите в дома си и ароматни цветя – лилии, алое и др.

 

 

Впрегнете въображението си

 

 

Представете си светеща златна светлина в пространството на сърцето ви. Докато вдишвате дълбоко, разширявайте тази светлина, докато тя излезе извън тялото ви. Сега разпространете тази светлина във вашето жизнено пространство, с намерението всички енергийни задръствания да се изчистят.

 

 

Изчистете безпорядъка си

 

 

Физическата мръсотия и бъркотията могат да накарат пространството да “натежи” . Поддържането на чист дом без претрупване означава, че негативната енергия няма да има място за събиране. 

 

Не на последно място, отворете прозорците си! Допускането на чист въздух също изпуска отрицателната енергия.

 

Превърнете енергийното почистване на вашето пространство в редовна част от рутината си, като използвате някои от тези практики и за кратко време ще се почувствате прекрасно.

 

 

Tagged , , ,
на горе