Как да привлечете истинската любов в живота си: Практики, които вече са доказали своята ефективност

как да привлечете истинската любов в живота си
Любов и партньорство

Как да привлечете истинската любов в живота си: Практики, които вече са доказали своята ефективност

Самотните хора, гледащи завистливо усмихнатите любовни двойки, мислено се питат как да привлекат това великолепно чувство в живота си, за да не изглежда той скучен и безцветен.

Някои специфични практики, които вече са доказали своята ефективност, могат да помогнат доста в това отношение. Разбира се, всичко много зависи от желанието и ясната формулировка на самото искане.

Любовта от гледна точка на психологията

Чувството не е съвсем ясно определено поради многостранния характер на възможните му прояви. Науката обаче все пак е успяла да раздели любовта на три основни етапа на проявление:

Първоначално проявление на любовта

Характеризира се като силно емоционално проявление, според признаците прилича на умерено невротично разстройство. Има промяна в съзнанието, фиксиране върху един обект, неговата идеализация. Когато се срещате или сте близо до обекта на емоциите, настроението е повишено, в кръвта се освобождава ендорфин.  Когато влюбените прекарват време заедно, се освобождава допамин, което предизвиква дълбоко удовлетворение от общуването. Животът без обекта на любов изглежда скучен. Усещането е подобно на наркомания.

Мисловни процеси

Подкрепена от физиологични процеси и производството на подходящи хормони, любовта е придружена и от мисловни процеси.

В резултат на някакво негативно преживяване човек може да възприеме това прекрасно чувство като болезнено, ненужно, да си наложи вътрешна забрана на подобни емоции, да ги потисне.

Ето защо, понякога привличането на любов изисква работа с психолог, за да се освободите от изградените от самите себе си бариери.

Как да примамиш любовта в живота си

Влюбването започва с чувства, така че трябва да започнете да работите върху създаването на партньорства чрез саморазвитие. Желанието за промяна и придобиване на нов опит се усеща, то безпогрешно ще привлече вниманието и ще стане причина за възникването на нови връзки в живота ви.

Развийте вътрешния си свят

За да изградите партньорство, трябва да имате достатъчно вътрешен ресурс, който да ви позволи да отделите на новия партньор време, енергия и внимание. Това изисква саморазвитие. Планирайте времето си така, че да можете да си освободите за комуникация с любимия човек. Създайте си навика да се информирате за нови, интересни неща, за да ги споделяте и осъждате с него. Така ще прекарвате времето си приятно.

Магически ритуали за привличане на любов

Сред тях по-голямата част е насочена към осъзнаване на желанието да се търси съзнателно напускане на собствената зона на комфорт. Това е много важно за намиране на партньор в бъдеще.

Затова много ритуали изглеждат странни и изискват нестандартни действия от изпълнителя. Често след като ги изпълни човек сам започва да се държи по-открито, получава желание да опознава другите и да общува с тях.

Техники на медитация

Медитацията е насочена към самоанализ и изследване на истинските нужди, желания. Оставайки в комфортна обстановка, потъвайки в някакъв транс, човек поглежда вътре в себе си и разбира какво иска да получи. Следователно, след медитация, мнозина получават по-ясно разбиране за по-нататъшните действия, тъй като целта става вече съвсем ясна и конкретна.

Какво пречи на човек да намери истинската любов?

Хората сами измислят проблеми, поставяйки бариери в главите си, които им пречат да се срещат с истинската любов и да изградят хармонични отношения. На преден план измислени комплекси, които в крайна сметка се превръщат в огромен проблем.

Психологически комплекси

Понякога в детството родителите правят грешката да подчертават слабостите на своето дете. В бъдеще споменът за това влияе много – възрастният вече се смята, примерно, за по-нисък и недостоен за взаимни чувства. За да намерите правилния партньор, ще трябва да си създадете някои „фалшиви нагласи“. Това може да направите сами или с помощта на професионален психолог.

Външни фактори

Това е проблем, присъщ и на двата пола – конкретна и ясна визуализация на партньора. Жените искат да получат силен мъж, като смятат, че външните фактори са решаващи за формирането на характера. Мъжете, от друга страна, предпочитат красиви жени от естетически съображения. В резултат на отпадането на първоначалното външно ниво, по-голямата част от кандидатите за партньори са загубени, а сред които често има достойни представители на противоположния пол.

Ако спрете да се фокусирате само върху външния вид, вероятно ще намерите любов.

Здравословни проблеми

Неуспешните взаимоотношения, обвиненията от бивши партньори или някои здравословни проблеми ни принуждават да се оценяваме от гледна точка на биологичния организъм, а не на личността.

В резултат на това се раждат следните вредни нагласи:

Не мога да имам деца, което означава, че не съм достоен за семейство и любов

Нямам достатъчно добра наследственост за възпроизвеждане

Постоянно съм болна, което ще накара партньора ми да се грижи за мен, губейки ценно време

Те пречат на намирането на любов, тъй като човек се затваря и не допуска дори мисълта, че някой може да го обича.

Магически практики за привличане на мъж

За да постигнете желаното, съществуват някои популярни магически практики. В зависимост от настроението си, изберете подходящата техника и следвайте описаната последователност.

При тях е важно да не се „закачате“ за подробности, като считате написаното за вярно до последната буква. В противен случай подсъзнанието ще се предпази от възможността да реализира замисленото с логически изградени предлози и препятствия.

Техники за визуализация

Тази практика е насочена към психологическо въздействие и вкореняване на навик партньорът да се „почувства“. За повечето хора началният етап на романтичната връзка е свързан с кореспонденция, обаждания –затова, за да привлечете силна любов и надежден мъж в живота, ще трябва да се преструвате, че всичко това вече съществува.

Затова си представете как пишете SMS сутрин с пожелания за добро утро, през почивните дни не стойте у дома, а отидете на разходка, посетете любопитни места. Обличайте сякаш сте на среща. Вечерта изговорете или напишете съобщение, с което благодарите на бъдещия си партньор за интересното време, което сте прекарали заедно.

Теория на Фън Шуй

Теорията за Фън Шуй за организиране на жизненото пространство се основава на набор от правила, които носят истинско щастие в настоящия и бъдещия живот. За да направите това, следвайте следните стъпки:

Изхвърлете неща, които не са ви необходими – боклукът, който не се използва само блокира потока на енергията.

Променете интериора – представете си, че в жилището ви живее мъж и внесете повече сериозност и рационалност в интериора.

Сменете леглото – ако замените единичното с удобно двойно, промененото пространство ще работи за създаването на бъдещите ви любовни отношения. Добре е да добавите няколко нощни шкафчета към комплекта, за да стане картината още по-пълна.

Талисман от кайсиеви костилки

Купете зрели кайсии и докато ги хапвате с удоволствие, произнете думи, които призовават за любов. Изплакнете и изсушете костилките. Разделете ги наполовина, хвърлете годни за консумация средата през прозореца или нахранете птиците, като изречете на глас, че любовните неуспехи са вече зад вас. Вземете дебел конец и завържете двете половини на костилките една към друга. Боядисайте ги в ярко червено. Носете амулета на врата или ръката си.

Камъни, привличащи любов в живота

Червените скъпоценни камъни символизират истинската, искрена любов. Освен това жената, която носи бижута, се чувства по-уверена. Затова, ако искате да привлечете силна любов, може да си купите любимата гривна, пръстен или висулка с рубин, гранат, турмалин или карнеол. Тези камъни ще привлекат чувства в живота ви.

Психологически техники за привличане на любов

Психологията ефективно работи с много вътрешни комплекси нагласи, които ви пречат да намерите любовта. Често се изисква помощта на професионалист, но можете да се опитате да се справите и сами.

Работете върху самочувствието

Повечето хора са чували, че първо трябва да обичаш себе си и тогава любовта ще се появи в живота ти.  Ниската самооценка, вътрешната нагласа, че сте непривлекателни, както и вътрешната празнота пречат много за намирането на любов. Затова, отстранете всичко това от живота си – нямате нужда от него. Ако искате да промените нещо по външния вид, направете го. Ако мислите, че имате дефицит на компетенции – запишете се на курс. Вътрешната празнота пък може да бъде запълнена с някоя подходящо хоби. Изобщо – действайте! Не стойте със скръстени ръце, защото животът, както и самата любов е движение.

Анализ на силните и слабите страни

За обективна разделете обикновен лист от тетрадка на две части. Вдясно напишете положителните качества, които притежавате, вляво – отрицателните. Опитайте се да подходите обективно. Например, упоритостта в определен контекст може да се превърне в целенасоченост, желанието да помогнете на някого – в лоялност, добротата – в толерантност и така нататък.

След това направете същото за бъдещия си партньор. Тъй като все още той е измислен, надарете го най-вече с положителни характеристики. Опитайте се, обаче, да видите и другата страна в тях. Защото, когото и да срещнете, той няма да е идеален.

Напуснете зоната си на комфорт

След като сте изработили вътрешните си убеждения, трябва да започнете да предприемате реални действия. Започнете да търсите себе си. Посетете места, където може да се запознаете с мечтания мъж. Изберете място, което отговаря на вашите очаквания и нужди.

Как да се програмирате за щастлива връзка

Има вътрешни нагласи, които ви помагат бързо да привлечете любим човек в живота си, както и да изградите здравословна връзка. За да направите това, трябва да намерите баланс между вашите желания, убеждения и изискванията към бъдещия партньор.

Затова, влизайки във връзка, помислете какво ще направите в случай на кавга и не забравяйте опита си от предишни връзки, ако имате такива. Това ще ви помогне да изградите здравословни взаимоотношения, които ще донесат щастие и на двама ви.

И накрая нещо много важно – за да привлечете любовта в живота, трябва да преодолеете напълно вътрешните си съмнения. Тази увереност ще ви позволи да действате решително и да започнете активно и ползотворно търсене на подходящия партньор.

А ние от Хепи Уомън ви желаем от цялото си сърце да намерите по-скоро вашето щастие!

Tagged , , , , , , ,
на горе