Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче; за семейството
Домашни любимци

Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

Вече няколко десетилетия много хора избират да имат морско свинче за домашен любимец. Въпреки че са малки, морските свинчета могат да бъдат голяма отговорност! Понякога хората не осъзнават това и се нуждаят от няколко съвета за се грижат по-добре за своя домашен любимец.

Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Какво да обмислите, преди да осиновите морско свинче

Прекарайте известно време с морските свинчета, преди да ги вземете у дома

Макар да имат традиционна репутация на невзискателни животни, морските свинчета се нуждаят от социален живот със стопанина си, или в още по-добрия случай с друго морско свинче. Това означава да сте вкъщи поне няколко часа на ден, за да общувате с тях. Трябва да отговорите на въпроса „подходящо ли е това за вашия начин на живот?“

Парите, които са нужни за гледането на морско свинче могат да се увеличат

Сено, подходяща за възрастта храна, подходящи за вида зеленчуци, обогатяващи аксесоари, постелка, подходящо местообитание и място за игра, както и редовни ветеринарни грижи – всичко това е необходимо за вашето мъниче.

морско свинче
Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

Морските свинчета са прикрити животни

Те инстинктивно бягат от силни звуци или бързи движения и се крият, когато са уплашени. Те също така прикриват болести. Уверете се, че сте достатъчно възприемчиви, за да забележите малки промени в поведението на вашето морско свинче.

Те са социални животни

Ще бъдат най-щастливи, ако живеят с друго морско свинче от същия пол! Помислете дали имате място за повече от едно морско свинче?

Преди да възникнат проблеми, потърсете ветеринарни лекари в близост до вас.

Морските свинчета са много различни от котките и кучетата. Те трябва да посещават ветеринарен лекар, обучен в областта на медицината на екзотичните животни.

Знаете ли кой ще се грижи за вашия домашен любимец, ако заминете извън града? Говорете с роднини и приятели, преди да си вземете морско свинче, за да сте сигурни, че са отворени за гледане на домашни любимци. Някои спасителни центрове предлагат и услуги за настаняване.

При качествени грижи и в зависимост от уникалните гени на животното, морското свинче може да доживее поне 5 години. Уверете се, че сте готови за този ангажимент!

Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче
Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

Откъде да започнете търсенето на новото си морско свинче

В повечето зоомагазини предлагат морски свинчета, които можете да си закупите. Те не са скъпи и това ги прави много предпочитани, заедно със зайчетата. Можете също така да потърсите „спасяване на морско свинче“ в платформите на социалните медии, за да видите какви спасителни центрове може да има във вашия район. Там може да има обяви за морски свинчета, които са били изоставени от предишните си собственици и да спасите техния живот.

Местните хуманитарни дружества често имат малки животни, които им се предават, когато наблизо няма спасителни центрове за конкретни видове.

Попитайте приятели и роднини. Възможно е да откриете морско свинче, което се нуждае от осиновяване, от уста на уста и да го осиновите, без дори да сте предполагали за тази възможност

Ако в момента няма морски свинчета за осиновяване, изчакайте една седмица и потърсете отново. Доста бързо ще получите нова възможност да си намерите морско свинче.

Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче
Какво трябва да знаете, преди да осиновите морско свинче

Важни предпазни мерки, които да вземете по време на търсенето

За съжаление, съществуват измамници! Те могат да действат като спасителна служба, за да „подменят“ животни, които намират безплатно, да купуват от търг или да използват безскрупулни средства за получаване, като продават животното бързо, без да извършват здравна оценка или да осигуряват необходимите медицински грижи. Ако предполагаемото спасително звено не отговаря на въпросите или ако не ви е позволено да видите условията на живот на морското свинче, може да искате да намерите алтернативи.

Помислете за кратка карантина. Въпреки че реномираните спасителни центрове правят всичко възможно да не осиновяват болни животни, ако имате стадо морски свинчета у дома, помислете за въвеждане на кратък период на изолация на новото морско свинче. Ако те са болни от нещо заразно, могат да бъдат лекувани, преди да се присъединят към новите си приятели!

Вижте още:

Зодиите, които предпочитат да прекарват време с животните вместо с хората

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Зодиите, които обичат животните повече от всичко

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

Tagged ,
на горе