Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец

Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец
Домашни любимци

Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец

Инстинктите за дъвчене са вродени при зайците, морските свинчета, чинчилите и други малки домашни любимци. Многобройните ползи от дъвченето включват здравословно износване на зъбите, умствена стимулация, предотвратяване на затлъстяването и поведението, основано на скука, и възможност за изграждане на връзка с вашия домашен любимец.

Добре, нека поговорим за дъвченето. Знаем, че това е нещо, което нашите малки мъничета правят постоянно, по цял ден, и това, което е важно да запомните, е, че има някои наистина важни причини, поради които те го правят.

Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Инстинктите за дъвчене са част от естественото поведение за малките домашни любимци.

Разбира се, ние разбираме нуждата от дъвчене на сено или трици, но дъвченето е и начинът, по който тези мъничета изследват средата, разглеждат нови неща и усещат промените в околната среда или новите неща, които можем да им предоставим.

инстинктите за дъвчене
Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец

Какви са ползите от дъвченето за малките домашни любимци?

И така, кои са някои от основните ползи от дъвченето и защо е нещо, за което искаме да говорим толкова много и да сме сигурни, че мислим за него?

Преди всичко е важно да запомните, че зайците, морските свинчета и чинчилите имат така наречените отворени зъби, а инстинктите за дъвчене са много силни.  Това означава, че зъбите им растат през целия им живот, и то не само предните резци, а всички зъби. Това е от съществено значение за способността им да разграждат различните растителни материали и да дъвчат тези груби твърди влакна, растителни материали като влакна и сено, от които те естествено се нуждаят.

Така че тези постоянно растящи зъби им позволяват да дъвчат тези видове растителни материали, но също така улесняват способността им да изследват, като дъвчат други видове неща, независимо дали става въпрос за дърво, кора или какъвто и да е друг случай.

Инстинктите за дъвчене стимулират психиката на тези животни, нали?

Докато те изследват средата си и се стремят да проучат какво още е ново и какво означава то за тях, това им осигурява умствена стимулация, независимо дали дъвчат плетена топка, сено в заграждение или всякакви други подходящи предмети. Всичко това осигурява не само умствена стимулация, но и поведенческа и физическа стимулация.

Колкото повече активност можем да насърчим, толкова повече движение можем да стимулираме. Всички знаем какви са ползите от това. Така че осигуряването на храни, които стимулират инстинктите за дъвчене, което им позволява да движат тези предмети, е пряко свързано с физическото подобрение, с физическото движение.

инстинктите за дъвчене
Как да насърчите инстинктите за дъвчене на вашия домашен любимец

Как да насърчаваме инстинктите за дъвчене

Когато става въпрос за местообитания, обикновено няма две напълно еднакви.  Винаги е важно да се започне с осигуряване на възможно най-голямо местообитание.  В рамките на това местообитание искаме да сме сигурни, че ще осигурим достатъчно количество подходящи материали за дъвчене, за да осигурим физическата и умствената стимулация, която обсъдихме.

Когато на животните се предоставят малки пространства, за съжаление често наблюдаваме поведение, основано на скука.  Поради тази причина е важно да се осигури възможно най-много пространство и то да се допълни с обогатяващи дъвкателни аксесоари и материали, които стимулират инстинктите за дъвчене и физическата активност, които, както знаем, предотвратяват това поведение, основано на скука.

Освен че предотвратява скуката, дъвченето осигурява и физическа активност, която помага за предотвратяване на затлъстяването и други здравословни проблеми. И накрая, но не на последно място, активното осигуряване на обогатяване на местообитанието помага за укрепване на връзката с вашия домашен любимец.  Колкото повече си взаимодействате с вашия домашен любимец, когато му предоставяте предмети за дъвчене или други форми на обогатяване, толкова по-силна ще бъде тази връзка.

Контролен списък за дъвчене за малки домашни любимци

Като мислим за дъвченето, разбираме всички умствени и физически ползи, включително критичните ползи за здравето на зъбите. И така, как изглежда един контролен списък за дъвчене?

Сено през целия ден за здравословно дъвчене

Кои са нещата, които винаги трябва да имаме предвид при дъвченето? Номер едно в списъка винаги трябва да бъде сеното.  Колкото по-голямо е разнообразието от тревни сена, с които се храним, толкова по-добре.  По-голямото разнообразие води до по-голям интерес, взаимодействие и дъвчене. Така инстинктите за дъвчене ще останат много силни.

Предлагайте естествени предмети за дъвчене

След това искаме да ви насърчим да помислите за някои изцяло естествени видове играчки за дъвчене. Върбата и ракитата са чудесни материали за дъвчене, а има и много други.  Те на основата на сено са чудесни по очевидни причини.  Дори чистият, необработен картон е фантастичен, леснодостъпен материал за дъвчене.  На пазара се предлага голямо разнообразие от безопасни, изцяло натурални играчки за дъвчене, които са специално разработени с оглед на нуждите и предпочитанията на малките домашни любимци. С тях инстинктите за дъвчене на животното ви винаги ще са много силни.

Вижте още:

Зодиите, които предпочитат да прекарват време с животните вместо с хората

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Зодиите, които обичат животните повече от всичко

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

Tagged , ,
на горе