Всичко идва с времето си: това ли е ключът към спокойствието?

Всичко идва с времето си
Разни

Всичко идва с времето си: това ли е ключът към спокойствието?

Всичко идва с времето си – казват мъдрите хора. Но как са достигнали до това заключение?  Наистина ли всичко е с времето си? Тези мъдри слова на Учителя, Петър Дънов, за търпението дават яснота на този въпрос: „Търпението не върви съобразно часовника на света. Търпението определя времето. Значи, търпението е най-разумното качество на човешката душа.“

Това си заслужава времето за размисъл, че ако живеем в настоящето и се отнасяме по-спокойно към всичко и без очаквания, неусетно ще започнем да се отпускаме и истински да се наслаждаваме на живот в настоящето.

Всичко с времето си – кратка мисъл, но с дълбок смисъл

50 житейски урока, които рано или късно ще признаете за мъдри

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

Всичко идва с времето си
Източник на изображението: https://www.pexels.com/

Учителят за търпението: „Търпението не върви съобразно часовника на света. И действително, когато двама търпеливи хора в света си обещаят нещо, те ще бъдат тъй точни, както е точна земята в своето движение. Един търпелив човек, като ви обещае нещо, той ще дойде без часовник и няма да закъснее нито една минута. Търпението определя времето. Значи, търпението е най-разумното качество на човешката душа.

В търпението има следната отличителна черта, казва Петър Дънов:  търпеливият човек усеща удоволствие и работи за постигането на един краен резултат. Един художник може да бъде търпелив; или един математик работи с най-голямо търпение върху известна задача, която може да му отнеме 1, 2, 3, 4, 5, 10 години, но той намира удоволствие в самата работа. При всички препятствия, които среща, той е търпелив, не се отчайва. Търпеливият човек всякога е весел и затова не може да изгуби равновесието си.“

Човекът постоянно трупа стрес, когато се опитва да контролира потока…

Бихте ли искали да живеете така, че да не се налага да мислите откъде да вземете средства за вашите потребности?

Това е приятно състояние на душата, което много хора биха искали да чувстват. Да живеем толкова спокойно, че да не ни „изгаря“ мозъкът от постоянни мисли. На Изток хората твърдят, че когато сме развили нужното вътрешно състояние, разгърнали сме съзнанието, следваме, че всичко ще дойде с времето си, ще заживеем в хармония със себе си и заобикалящия ни свят.

Всичко идва с времето си
Източник на изображението: https://www.pexels.com/

Макар, че за ума това може да бъде много страшно и напълно неприемливо – да пуснем контрола и да се доверим на естествения ход на живота, че всичко идва с времето си – нито по-рано, нито по-късно.

Ако непрекъснато се опитваме да контролираме събитията, поведението на хората… Ако постоянно се опитваме да се състезаваме с хода на времето, с всичко това трупаме стрес, губим ценен енергиен ресурс, което води до нервност и изтощение. Е, струва ли си тази надпревара?

И противоположното, когато освободим примката на контрола, ние се сливаме с времето и околната среда. Този синхрон води до успокоение на душите и телата. Човек започва да живее с океана, слива се с течението. Не е трудно да се отпуснем и да се доверим на хода на живота, не само на себе си. Хубаво е да вярваме в собствените ни възможности и способности, но да се доверим и на Вселената. Когато излъчваме доверие, всъщност ние разширяваме съзнанието си. Нашите възможности се разгръщат, а с тях и енергийния поток – пътят към щастието, любовта и мечтите.

Всичко, от което се нуждаем, е търпение и постоянство.

Защото с нетърпеливост и желание за контрол, създаваме плътни енергии на безпокойство, стрес и постоянно очакване. Е в знанието, че всичко се случва с времето си, това се случва, когато е необходимо. Ако нещо не се случи/получи, не бива да изпадаме в страдание и съжаление, а да продължим напред по пътя.

Всичко с времето си
Източник на изображението: https://www.pexels.com/

Мъдрите хора казват, че ако нашите мечти и желания идват от любов, тогава няма съмнение, че ще бъдат.

Ето защо, ако живеем в настоящето (с времето си) и се отнасяме по-спокойно към всичко и без очаквания, неусетно ще започнем да се отпускаме и истински да се наслаждаваме на живот в настоящето. Разбира се, не към всичко трябва да се подхожда така дистанцирано, но така се научаваме да пускаме контрола и да реагираме адекватно и разумно към резултатите и последствията. Така ще започнем да разбираме какво, всъщност, значи, че всичко идва при нас, но с времето си.

Всичко с времето си…

Само като осъзнаете това и постепенно се научите да живеете в настоящето, ще свалите от плещите си бремето на тревогите, трупано с години от неосъществени планове. Суетливостта и прибързаността пречат по много начини, особено в отношенията. В любовта само желанието не е достатъчно. Без търпение не могат да се изградят силни и трайни взаимоотношения. Всичко и истината идва навреме за тези, които знаят как търпеливо да чакат. Откривайки тази истина за себе си, вие постепенно ще градите основите на дома на вашето благополучие.

ЗАКОНЪТ и справедливостта на ВРЕМЕТО: За всички постъпки ще бъдем или възнаградени, или наказани

infomax-logo-50-15-HW Българските води в Черно море крият приказни съкровища, има поне 20 000 потънали кораби

Tagged , , ,
на горе