50 житейски урока, които рано или късно ще признаете за мъдри

50 житейски урока, които рано или късно ще признаете за мъдри
Психология

50 житейски урока, които рано или късно ще признаете за мъдри

50 житейски урока, които рано или късно ще признаете за мъдри, споделят експерти. Житейският опит е едно от най-важните неща в живота. Именно за него много хора преминават през редица препятствия и трудности в живота. Всички ние се стремим да бъдем независими, мъдри, уверени в себе си личности. Понякога обаче забравяме, че нашата мъдрост е опитът, натрупан в продължение на много години.

Можете да поръчате тук: „Белязана истина“ и “Сатенена заплаха” романи, автор Даниела Кирилова

Цитати за любовта от известни личности, които ще променят представата ви за нея

Красиви цитати, които ще те накарат да се замислиш за чудото, наречено Живот

Ето 50 житейски урока, дадени от Бари Дейвънпорт:

  1. Животът е това, което е сега. Винаги очакваме с нетърпение невероятни неща, които ще се случат в бъдеще, но забравяме, че животът се случва точно сега. Научете се да живеете в момента и спрете да разчитате на илюзии за бъдещето.
  2. Страхът е илюзия. Повечето от нещата, от които се страхуваме, никога няма да се случат. Но дори и да се случат, често се оказва, че не са толкова лоши, колкото сме си мислили. За много от нас страхът е най-лошото нещо, което може да се случи. Реалността не е толкова страшна.
  3. Най-важното нещо в живота ви са близките хора. Винаги ги поставяйте на първо място. Те са по-важни от вашата работа, хоби, компютър. Ценете ги така, сякаш са целият ви живот. Защото е така.
  4. Дългът не си струва. Харчете пари според възможностите си. Живейте свободно. Дълговете няма да ви позволят да направите това.
  5. Вашите деца не сте вие. Вие сте съдът, който носи децата на този свят и се грижи за тях, докато не могат да се справят сами. Обучавайте ги, обичайте ги, подкрепяйте ги, но не ги променяйте. Всяко дете е уникално и трябва да живее свой собствен живот.
  6. Нещата събират прах. Времето и парите, които харчите за разни неща, един ден ще ви съсипят. Колкото по-малко неща имате, толкова по-свободен сте. Купувайте умно.
  7. Забавлението се подценява. Колко често се забавлявате? Животът е кратък и трябва да му се наслаждавате. И спрете да мислите какво мислят другите, когато се чувствате добре. Просто му се наслаждавайте.
  8. Грешките са добри. Често се опитваме да избегнем грешките, забравяйки, че те са това, което ни води към успеха. Бъдете готови да правите грешки и да се учите от тях.
  9. Приятелството изисква внимание. Ценете приятелството като декоративно растение. Ще се отплати.
  10. Опитът на първо място. Ако не можете да решите дали да си купите диван или да отидете на пътешествие, винаги избирайте второто. Радостта и положителните спомени са много по-готини от материалните неща.
  11. Забравете за гнева. Удовлетворението от гнева изчезва след няколко минути. А последствията могат да продължат много по-дълго. Вслушвайте се в емоциите си и когато дойде гневът, направете крачка в обратната посока.
  12. И помнете за добротата. Малко доброта може да направи чудеса за хората около вас. А това изисква малко усилия от вас. Практикувайте това ежедневно.

 

  1. Възрастта е число. Когато си на 20, си мислиш, че 50 са кошмар. Но когато си на 50, се чувстваш като на 30. Възрастта не трябва да определя отношението ни към живота. Не позволявайте на числата да променят истинската ви същност.
  2. Уязвимостта лекува. Да си отворен, истински и уязвим е страхотно. Това позволява на хората около вас да ви се доверят и да споделят емоциите си с вас, а вие можете да ги споделите в замяна.
  3. Позирането изгражда стени. Създаването на образ на друг човек, за да впечатлите някого, ще ви изиграе лоша шега. Много често хората виждат истинския ви образ и това ги отблъсква.
  4. Спортът е сила. Постоянното спортуване трябва да бъде част от вашия начин на живот. Това ви прави по-силен физически, психически и емоционално. Освен това подобрява здравето и външния вид. Спортът е лек за всички болести.
  5. Негодуванието боли. Пуснете го. Друг правилен начин просто няма.
  6. Страстта подобрява живота. Когато откриеш дейност, по която си луд, всеки ден се превръща в подарък. Ако все още не сте открили своята страст, поставете си цел да го направите.
  7. Пътуването дава опит и разширява съзнанието. Пътуването ви прави по-интересни, по-мъдри и по-добри. То ви учи как да общувате с хората, техните навици и култури.
  8. Невинаги си прав. Мислим си, че знаем отговора на всеки въпрос, но не е така. Винаги има някой по-умен от вас и вашите отговори невинаги са верни. Запомни това.

 

  1. Ще мине. Каквото и да се случи в живота, ще мине. Времето лекува, а нещата се променят.
  2. Вие определяте целта си. Животът е скучен без цел. Решете какво е важно за вас и изградете живота си около него.
  3. Рискът често е добър. За да промените живота си, трябва да поемате рискове. Вземането на интелигентни и рисковани решения ви помага да растете.
  4. Промяната винаги е към по-добро. Животът се променя и не му се съпротивлявайте. Не се страхувайте от промяната, пуснете се по течението и приемете живота като приключение.
  5. Мислите са нереални. Всеки ден през главата ви минават хиляди мисли. Много от тях са негативни и плашещи. Не им вярвай. Това са само мисли и те няма да станат реалност, освен ако не им помогнете.
  6. Не можете да контролирате другите. Искаме хората около нас да се държат така, както ние желаем. Но реалността е, че не можем да променим другите хора. Уважавайте уникалността и независимостта на всеки човек.
  7. Вашето тяло е храм. Всеки от нас има нещо, което мрази в тялото си. Но нашето тяло е единственото нещо, което ни принадлежи. Отнасяйте се с него с уважение и се грижете за него.
  8. Докосването лекува. Докосването има много положителни свойства. То нормализира сърдечния ритъм, подобрява благосъстоянието и облекчава стреса. Това е дар, който трябва да бъде споделен.

 

  1. Можете да го направите. Няма значение каква ситуация е в главата ви. Реалността е, че можете да се справите. Вие сте много по-силен и по-мъдър, отколкото си мислите. Ще го преодолеете и ще оцелеете.
  2. Благодарността прави човека по-щастлив. И не само този, към когото е адресирана благодарността, но и онзи, който я казва. Не забравяйте да благодарите на хората за всичко, което правят за вас.
  3. Вслушвайте се в интуицията си. Вашето разсъждение е много важно, но интуицията е вашата суперсила. Тя използва вашия опит и модел на живот, за да намери отговора на всеки въпрос. Понякога възниква спонтанно и е по-добре да я слушате.
  4. Помнете първо себе си. Не бъдете нарцисисти, но помнете, че най-важният човек за вас сте вие ​​самите.
  5. Честността към себе си е свобода. Бъдете честни със себе си. Самоизмамата е заслепяване на себе си.
  6. Идеалите са скучни. Перфекционизмът ще направи живота ви скучен. Нашите различия, характеристики, фобии и недостатъци са това, което ни правят уникални. Запомни това.
  7. Предприемайте действия, за да намерите цел в живота. Тя няма да намери себе си. Помогнете й в това и направете всичко възможно, за да намерите целта.
  8. Малките неща също са важни. Всички очакваме големи победи и постижения, забравяйки, че те се състоят от малки и понякога дори незабележими стъпки. Оценявайте тези стъпки.

 

  1. Учете. Винаги. Ако мислите, че знаете поне 1% от всичко, което е в нашия свят, тогава никога не сте грешили толкова много. Учете всеки ден, научете нещо ново за различни неща. Ученето поддържа мозъка ни в добра форма дори в зряла възраст.
  2. Стареенето е неизбежно. Телата ни остаряват и не можем да ги спрем. Най-добрият начин да забавите стареенето е да се наслаждавате на живота и да живеете всеки ден пълноценно.
  3. Бракът променя хората. Човекът, с когото сте свързали живота си, ще се промени с времето. Но вие също! Не позволявайте на тези промени да ви изненадат.
  4. Безпокойството е безсмислено. Трябва да се тревожите, само ако това ви доведе до решение на проблема. Но природата на безпокойството е такава, че никога няма да се случи. Безпокойството изключва мозъка ви и вие просто не сте в състояние да разрешите текущата ситуация. Затова се научете да се справяте с безпокойството и се опитайте да се отървете от него.
  5. Излекувайте раните си. Не позволявайте на раните от миналото ви да повлияят на настоящия ви живот. Не се преструвайте, че не означават нищо. Намерете подкрепа от близки или от хора, които професионално се занимават с лечение на емоционални травми.
  6. По-простото е по-добро. Животът е пълен със сложности, обърквания и задължения, които само го влошават. Простият живот дава място за радост и хобита.
  7. Вършете работата си перфектно. Ако искаш да постигнеш нещо в живота, трябва да работиш. Разбира се, има редки изключения, но не разчитайте на тях. Разчитайте на себе си.

 

  1. Никога не е късно. Закъснението е просто извинение да не опитате. Можете да постигнете целите си на всяка възраст.
  2. Действията лекуват меланхолията. Всяко действие е лек за безпокойство, отлагане, копнеж и безпокойство. Спрете да мислите и направете нещо.
  3. ​​​​Прави каквото искаш. Бъди проактивен. Не чакайте животът да ви хвърли „кокалче“. Може да не харесате вкуса му.
  4. Освободете се от предразсъдъците. Не се привързвайте към мненията или вярванията на обществото. Бъдете отворени за всяка възможност или идея. Ще се изненадате колко много възможности дава животът, ако не ги отхвърлите.
  5. Думите имат значение. Мисли, преди да говориш. Не използвайте думи, за да обидите човек. След като направите това, няма да има връщане назад.
  6. Живей всеки ден. Когато си на 90, колко дни ще ти остават? Живейте и ценете всеки един от тях.
  7. Любовта е отговорът на всеки въпрос. Любовта е причината да сме тук. Това е силата, която движи света. Споделяйте я и я изразявайте всеки ден. Направи света по-добро място.

infomax-logo-50-15-HW Натали Трифонова получи обяснение в любов

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе