Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

мислите влияят
Психология

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

Да, неведнъж е доказано, че мислите влияят на нашето здраве? Как мислите влияят на нашето здраве? „Нашето тяло ни говори през цялото време. Само, ако можехме да отделим време да го чуем. Всяка клетка от тялото реагира на всяка наша мисъл и всяка изречена дума.“ – Луиз Хей

Невероятно е доколко качеството на мислите влияят върху живота ни, а несъмнено и върху здравето ви.

КАК МИСЛИТЕ РАЗБОЛЯВАТ?

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

17 позитивни мисли за любовта на Петър Дънов

17 вечни мисли на китайския философ Конфуций

11 безценни урока от Конфуций: „Няма значение колко бавно вървиш, стига да не спираш“

Красиви цитати, които ще те накарат да се замислиш за чудото, наречено Живот

Законът за привличането

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

мислите влияят
Източник на изображението: www.pixabay.com

Прочетете в статията как мислите влияят на здравето и живота ни и как да прекъсваме потока от негативни мисли

Как мислите влияят върху нашето развитие и необходима ли е “хигиена”?

Потокът от мисли, които допускаме да навлязат в ума ни, могат да ни вдъхновяват до безмерни граници или да ни потискат, напрягат и като краен резултат – тялото да развие заболяване.

Помислете за това: една мисъл може да зареди човек с енергия, да почувства щастието и да го вдъхнови за целия ден, че дори и за по-дълго. В тези моменти вие излъчвате високочестотна енергия: щастие, любов, удоволствие, радост и благодарност.

Следователно мислите влияят, но когато знаете как да категоризирате собствените си заключения и да управлявате този „рояк“ от важни и не много необходими мисли за себе си, т.е. вие знаете как да управлявате собствената ви реалност и как мислите влияят. И, колкото и странно да звучи – вашето физическо и психическо здраве!

Как мислите влияят на здравето и аурата?

Краткотрайната мисъл с отрицателен заряд няма толкова дълбок ефект върху здравето, но когато я оставите на превземе ума ви, да я превъртате отново и отново, тя започва да привлича събития с отрицателен енергиен заряд във вашето пространство, т.е. задейства се Законът за привличането.

Често отрицателните заключения плътно обгръщат съзнанието (особено важи за женския пол, поради по-емоционалната природа). Искаме да избягаме от тях, но не е толкова лесно. Мисълта продължава да се повтаря упорито, тревожността и напрежението нарастват, страховете и ограниченията не чакат дълго и в резултат на това физическото тяло реагира, за съжаление в негативен аспект.

На този принцип, така мислите влияят, че ние сами отваряме телата си и те стават податливи на заболявания.

Живеем в огромно информационно поле и нашата задача е да се научим как да сортираме получената информация.

В края на краищата, преди да се прояви физическото заболяване, енергийното и менталното тяло получават своята част от негатива.

Когато в ума се появи негативна мисъл, в нашите възможности е незабавно да разберем защо точно тази мисъл е била уловена от менталното и физическото тяло. Тогава натрапчивата мисъл ще се оттегли и няма да окаже пагубен ефект върху организма.

Болестта е следствие, а не първопричина! Което означава, че чрез появата й мозъкът ни спира, за да ни даде необходимото време за анализ. Да се спрем и да си поемем дъх, да осмислим и преосмислим разбирането си за текущата ситуация. Оказва се, че по този начин нашият невероятен мозък задейства своя защитен механизъм, за да ни предпази.

Много монотонни мисли са определен вид контрол, а контролът е страх. Само, че страхът ни пречи да бъдем себе си.

В резултат на това един от първите сигнали е главоболието. Тялото дава сигнал, за да не напряга човек така ума си, да не се опитва да разбере всичко на света, а да слуша сърцето си, душата си.

мислите влияят
Източник на изображението: www.pixabay.com

Ето още как мислите влияят

Друг пример за сигнал, че сме под влиянието на негативни мисли и тялото започва да реагира, е болката в краката.

Един много често срещан страх, е страхът от неизвестното, страхът за бъдещото благополучие. Когато мислите заприличат на истинска центрофуга: „Какво ще стане утре? Какво ще правя? Ами, ако… Каква стъпка да предприема, за да не сгреша? И т.н., и т.н. този списък може да бъде безкрайно дълъг.

Резултатът е проблеми с краката (болки, натъртвания и различни наранявания). Губите увереност в себе си и започвате да се движите нестабилно – замайване, залитане, мекота в колената.

“Лекът” за този процес се нарича: любов, благодарност, вяра в себе си и в Бога, вършене на добри дела!

Следователно, щастливият човек, който има способността да вижда положителното във всяка ситуация, който обича себе си и всичко около себе си, той привлича предимно радостни събития в живота си. Този човек е значително по-малко склонен към заболявания и злощастни събития.

Как мислите влияят и как се заражда негативното мислене?

Независимо от нивото на развитие, негативните мисли присъстват в ума на всеки човек. Реално ние сами си ги привличаме със страхове, вярвания, ограничения, които причиняват дисбаланс в енергийната система на човека.

Важно е да се вслушаме в себе си и да си дадем отговор на въпроса: „Откъде идва тази вреда в моята красива глава? Какво е това:

-страх (от неизвестното, страх да изразиш себе си, страх да не бъдеш отхвърлен);

-убеждения, собствени или общностни (родителите знаят по-добре от какво се нуждаят децата им);

-стереотип на мислене (черна котка ми пресече пътя – на лошо е);

-катастрофално мислене (при мен никога не е лесно, винаги има трудности);

-навикът да се обвиняваме (лоша майка, съпруга и т.н.);

-навикът да делим всичко на „правилно“ и „грешно“.

Червеният бутон за стартиране на процеса на негативно мислене може да бъде всичко. Изобщо всеки има право да избира какви мисли да допусне да се застояват в главата.

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли

Как мислите влияят: 4 начина за трансформиране на негативните мисли

Мислите влияят, те са мощен енергиен сигнал към Вселената, който има тенденция да се материализира – доказано е неведнъж.

Вниманието, осъзнаването и превключването са основните точки на прехода към позитивно мислене. И ако не искате вашите негативни мисли да се проявят, тогава:

1) Проявете внимание и съзнание към себе си

Научете се да казвате “НЕ” и „СТОП!“ на натрапчивите мисли. Научете се да осъзнавате своите емоции и мисли и да признавате правото им да съществуват в ума ви, без да ги отричате.

Когато осъзнаете, че задържате негативна мисъл, кажете си: „Да, сега се ядосах“, „Да, просто помислих лошо“ и т.н. Оставете ги за кратко, приемете ги и след това им кажете: „Стига толкова“.

2) Вникнете в проблемната ситуация, вместо да я отричате

Тук много полезно средство е медитацията. След като се отпуснете, вие ще изживеете момента, който ви вълнува, по-лесно и по-удобно за физическото тяло, след което ще се освободите от него.

3) Изместете фокуса си от проблема към това, което ви носи радост

Как малките деца се разсейват, когато плачат или се сърдят? Казват им: „О, виж какво голямо дърво!“. Това веднага сработва.

Създайте си ваш механизъм за действие. Всеки има нещо, което му носи удоволствие и радост. Например любима музика, любима книга, любим танц, рисуване, плетене, бродиране, разходка и т.н.

4) Опитайте да застанете в позицията на наблюдател“

Така ще имате възможност да погледнете на ситуацията от всички страни, което означава, че вие ще я управлявате, а не тя вас.

Извършвайки тези действия, вие лишавате негативната мисъл от възможността да ви влияе и да причинява вреда, като не й оставяте шанс отново да източи енергия от вас.

Простете си за „лошите“ мисли, осъзнавайки, че те са причинени от ирационални страхове и наложени модели на поведение.

Разберете, че наличието на негативна мисъл не прави човека лош. Няма нужда да се „самонаказвате“ и да се осъждате за тях.

От изключителна важност е вашата реакция към тях. Гневът, агресията, недоволството ясно говорят за неприемане на себе си. Докато благодарността за появата им и спокойното раздяла с тях е свързано с вашата почтеност и осъзнатост.

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли Цветовете за вашата спалня, които ще ви направят по-щастливи

Как мислите влияят на нашето здраве и кои са първите сигнали от тялото: 4 начина за стопиране на негативния поток от мисли Защо да изберем зелена кухня

Tagged , , , ,
на горе