Пет въпроса, които да зададете, преди да наемете човек, който да разхожда кучето ви - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Пет въпроса, които да зададете, преди да наемете човек, който да разхожда кучето ви

Пет въпроса, които да зададете, преди да наемете човек, който да разхожда кучето ви
Домашни любимци

Пет въпроса, които да зададете, преди да наемете човек, който да разхожда кучето ви

Много собственици на кучета не разполагат с необходимото време за тях. Ясно е колко е важно домашният ви любимец да получава достатъчно възможност за разходки и всякакви други грижи, докато сте на работа. За всичката тази работа понякога е хубаво да наемете човек, който да разхожда кучето ви.

Ако, като много собственици на кучета, смятате четириногия за неразделна част от вашето семейство, намирането на подходящия човек за работата не е толкова лесно. Така че, за да ви помогнем да проверите потенциалните кандидати, можем да ви насочим към няколко важни неща.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Предлагаме ви пет въпроса, които да зададете, преди да направите избора си. Според експертите по грижи за домашни любимци ще ви помогнат да гарантирате, че кучето ви получава възможно най-добрите грижи.

Мога ли да се свържа с няколко други ваши клиенти?

Уважаван човек, който върши тази работа, независимо дали е част от услуга или работи сам, не би трябвало да има проблем да даде препоръките си. Четенето на онлайн отзиви за разхождачи на кучета може да помогне. Те обаче не всеки път са толкова надеждни, колкото личните препоръки от други собственици на животни. Тези хора могат да отговорят на конкретни въпроси за самия човек и неговите методи на работа.

Кога можете да проведете опознавателна среща с моето куче?

Срещата и запознаването с потенциален нов човек, който да се грижи за кучето ви е абсолютно задължителна. Тази среща ще ви позволи да наблюдавате взаимодействието на новия човек с вашето куче, както и да опишете специфичните нужди на животното. Да не говорим, че тя трябва да бъде търсена от самия човек, който иска да работи за вас. Ако гледачът на домашни любимци не се нуждае от такава, това трябва да е червен флаг за собственика на домашен любимец.

Каква ще бъде типичната разходка на моето куче?

Тъй като разхождащите кучета са склонни да имат редовна рутина като време за разходка, маршрути и протоколи, ще трябва да прецените дали те са подходящи за вашето куче. Подробностите могат да бъдат много важни за вас и кучето ви. Ето и някои идеи за помощни въпроси, които да зададете в допълнение на основния. Кучето ми ще бъде ли разхождано само или с други кучета? Колко дълги и натоварващи ще са разходките? Какъв вид каишка или колан ще използвате? И как ще се справите с грижите за кучето ми в дни, когато времето е лошо? Това ще ви даде представа що за човек е този, който може би ще разхожда кучето ви от този ден нататък и можете ли да му имате доверие.

Какво бихте направили при спешен случай?

Колкото и да е неприятно, винаги може да се случи нещо неприятно с вашето куче, когато то е при своя гледач. Можем да говорим за нараняване или ухапване от друго куче. Човекът, който се грижи за него, трябва да поеме отговорност. Той трябва да може да формулира ясен и подходящ план за отвеждане на вашия домашен любимец до най-близката ветеринарна клиника. Също е задължително да се свърже, както с вас, така и с ветеринарния лекар на кучето ви. Някои организации за разходки на кучета, са застраховани и обвързани, за да покрият определени злополуки. Други изискват техните разхождачи да получат сертификат за основна ветеринарна първа помощ. Ако това са проблеми, които ви притесняват и имате съмнения, не се доверявайте на този човек.

Какъв вид ежедневна комуникация мога да очаквам?

Добрият гледач на кучета ще се свързва с вас всеки път, когато вашето куче е на негова или нейна грижа. Някои услуги използват онлайн портали за регистриране на ежедневни разходки, където можете да проверите активността на вашето куче. Други може да искат да оставят бележка в къщата ви след всяко посещение, за да ви уверят, че са били там. Но повечето в наши дни ще предпочетат да ви изпращат съобщение всеки път, когато кучето ви бъде върнато у дома. Може да изисквате снимки или видео какво прави вашето куче във всеки един момент.

За някои вероятно всичко това изглежда странно, но разхождането на кучета е практика, която постепенно навлиза все повече и в България през последните години. Вероятно тук мнозина още гледат с пренебрежение на тази работа, но наистина има хора, които се занимават професионално с това. В забързаното ни ежедневие не е срамно да потърсите помощ, когато не можете да се справите и нямате достатъчно време за кучето ви, колкото и да го обичате. Просто проверете добре човека, който бихте наели, за да сте спокойни.

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

В какво кучетата са по-добри от мъжете

За какво да внимавате, когато гледате котка

Неща, които никога да не правите на кучето си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица