7 неща, които да направите за себе си през новата година

7 неща, които да направите за себе си през новата година
Психология Интересно

7 неща, които да направите за себе си през новата година

Новата година наближава и всеки от нас си задава въпроса какво не е направил през изминалите 12 месеца и какво има нужда да промени в живота си. 1-ви януари е символична дата, която бележи новото начало. Всичко, което сме искали да имаме, влиза в плановете ни за следващата година. Ето кои неща трябва да направите, за бъдете по-успешни и щастливи през 2022 г.:

Фокусирайте се върху това, което вече имате. Лесно е да се съсредоточите върху недостига и да насочите фокуса си към това, което в момента нямате в живота си, особено в това доминирано от социалните медии комерсиално общество. Ако обаче винаги се концентрирате върху това, което ви липсва,  никога няма да имате достатъчно. Така че започнете да забелязвате това, което в момента е в живота ви. Тази година обърнете повече внимание на хората, които обичате, оценете факта, че сте здрав и помнете, че само вие сте отговорни за това накъде направлявате живота си.

Използвайте въображението си за създаване. Въображението е мощно нещо. Може или да ви покаже най-катастрофалния сценарий, или да ви позволи да играете, изследвате и творите в ума си. Вашето въображение може да бъде най-големият ви инструмент за превръщането на мечтите ви в реалност, както и най-голямата ви пречка. Използвайте го за създаване, а не за унищожаване, както и да подхраните вярата си, а не съмнението. Например, вместо да се фокусирате върху всичко, което може да се обърка, ако започнете свой собствен бизнес, представете си колко удовлетворени ще се чувствате и за всички хора, на които бихте могли да помогнете.

Живейте в настоящето. Често живеем в минало или бъдеще време, като сме толкова увлечени от предишни събития или цели, които искаме да постигнем, че губим от поглед какво има в настоящето. Започнете да живеете там, където животът всъщност се случва: тук и сега. Използвайте сетивата си и влагайте енергия във всичко, което правите, колкото и незначително да изглежда.

Игнорирайте това, което другите правят. Лесно е да попаднете в капана на сравнението, особено под влиянието на социалните мрежи. Не трябва да гледате другите, да ги съдите, обвинявате или критикувате. Колкото и щастлив да ви изглежда някой, никога не може да сте напълно сигурни през какво преминава и какви вътрешни борби има. Не се сравнявайте с него и не съжалявайте, че не сте на мястото му. Вместо това започнете да цените живота си, като полагате всички усилия, за да го правите по-добър.

Бъдете наистина честни със себе си. Единственият начин да промените нещо е първо да признаете, че има проблем и да разберете какви са причините да се стигне дотук. Трябва да погледнете ситуацията точно такава, каквато е, а не да преувеличавате. Изправете се срещу страховете си и намерете това, което ви спира. Отдайте си заслуженото за това, което се получава, и след това вижте как можете да промените това, което не работи добре. Както се казва, истината ще ви направи свободни.

Гледайте по-позитивно на нещата. Начинът, по който живеете живота си, зависи от това как избирате да гледате на нещата. Как приемате загубата на работа – като проблем или страхотна възможност за друго поприще? А какво означава раздялата за вас – самота или началото на нещо ново? Всичко зависи от гледната точка. Дори и да ви се е случило нещо неприятно, опитайте да гледате на него като нова възможност и да намерите нещо позитивно в цялата ситуация.  Бъдете автор на вашите преживявания.

Фокусирайте се върху нещо по-голямо от вас. Не оставяйте животът просто да ви се изплъзне неусетно. Участието в нещо по-голямо от вас и разбирането защо го правите добавя цел. И ако все още не знаете какво е това нещо по-голямо, опитайте по-скоро да го разберете. Това може да е създаването на семейство, участие в благотворителна дейност, създаването на собствен бизнес и всичко останало, с което бихте били полезни не само на себе си, а и на тези около вас.

Вижте още ⤵️

Изневерихте и ви хванаха, а сега какво? 

Ти не си просто жена,  а Кралица. Виж знаците, които го показват

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе