10 минути
15 минути
25 минути
6 порции
Дайте свежест и цвят на класическото тирамису с тази суперрецепта. Ароматно изкушение за онези, които знаят как да се наслаждават на живота.Идеалната торта за повод и без повод, просто се приготвя за 10мин. Заслужава си да се опита!
20 бр бишкоти
300 гр. сирене рикота ( извара или маскарпоне )
2 яйца
300 гр. ягоди
100 гр. захар
50 мл. вода
1/2 ч.л. лимонов сок
Първата стъпка е да приготвите захарния сироп. В тенджерка сложете вода и захар и варете за около 3 минути.
В суха купа добавете белтъците и разбийте на пяна.
Постепенно започнете да сипвате горещия захарен сироп и белтъците трябва да се разбиват в продължение на 4 минути, докато станат студени.
Изварата трябва да се сложи при белтъците и да се разбие за 3 минути на ниски обороти.
Почистете ягодите и ги пюрирайте.
Полейте ягодите с лимонов сок. Покрийте дъното на тавата с няколко супени лъжици отгоре ягодово пюре.
Върху пюрето сложете половината бишкоти.
Покрийте бишкотите с половината крем.
Добавете върху крема още ягодово пюре и отново добавете бишкоти.
Сложете останалия крем и ягодовото пюре.
Покрийте тавата с фолио и оставете в хладилник за около 10-11 часа.
След като престои нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Домашна рецепта за Великденски меденки
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни