Цял живот угаждаме на другите, забравяйки най-важното – да обичаме себе си

Цял живот угаждаме на другите, забравяйки най-важното – да обичаме себе си
Любов и партньорство Психология

Цял живот угаждаме на другите, забравяйки най-важното – да обичаме себе си

Най-трудната част от нашия живот е борбата да приемем, прегърнем и обичаме себе си, с всичките си несъвършенства. Да бъдем напълно честни за това кои сме, как се чувстваме и от какво се нуждаем. Да спрем да се обвиняваме за всичко, което не сме, и да започнем ценим себе си и да признаем пред нас самите качествата, които притежаваме.

Трябва да се научим да бъдем най-добрите си приятели, но за съжаление ние се оказваме най-големите си врагове. Това е толкова грешно, толкова разрушимо. Да мразим или да подценяваме себе си е изключително опасно, защото така рискуваме да водим един непълноценен живот, в който винаги ще се чувстваме тъжни, потиснати и неудовлетворени.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Начини да се научим да обичаме себе си

Бъдете мили със себе си

Всеки ден отделяйте малко време за себе си и правете нещо, което ви носи радост. Можете да рисувате, да тренирате, да пишете разкази, да свирите на музикален инструмент или да правите нещо друго, което обичате. Бъдете добри към себе си, като си отделяте малко време за вас самите всеки ден. Един от най-добрите начини да проявите доброта към себе си е грижата. Осигурете си достатъчно сън, яжте вкусна храна и не подценявайте спорта, който подобрява несъмнено настроението.

Освен това изберете начин да се освободите от стреса, поддържайте се и се грижите за външния си вид. Не забравяйте още, че хората, които уважават себе си и тези, които са добри към себе си, уважават мечтите си. Част от това да бъдеш добър към себе си е да признаеш своя потенциал. Има само един човек на света, с когото винаги ще имате връзка, и това сте вие самите. Затова по-добре започнете да се уверявате, че сте добър спътник за себе си. Живейте най-добрия си живот, като бъдете добри към себе си.

Простете си

Прошката е процес, който изисква време. Тя не се случва за една нощ и за всеки е различна. Но колкото и време да отнеме, има надежда! Трябва да приемете, че миналото се е случило и сте направили всичко по силите си, за да си простите миналите грешки. Сега е време да обърнете страницата и да приемете тези събития като част от вашата история. Да, миналото може и да боли, но ние сами избираме дали ще продължим да живеем в него или ще решим, че е най-добре да вървим напред към бъдещето, въпреки всичко.

Бъдете истински

Да бъдеш верен на себе си е личен избор за истината, да правиш избори за това как искаш да живееш. Имате пълната власт да живеете живота си по начина, по който искате, и да бъдете верни на вас самите. А то започва с това да знаеш кой си и да се приемеш, да познаваш своите силни страни, страсти, ограничения и цел в живота си и след това да живееш по този начин през цялото време.

Вие опознавате себе си само като живеете живота. Намерете това, което ви определя и ви прави цялостни. Да бъдеш верен на себе си е това, за което сърцето и душата копнеят. Да бъдеш верен на себе си е единственият начин да постигнеш вътрешен мир. Да бъдеш верен на себе си те освобождава и те кара да се чувстваш щастлив.

Истински проблем е, когато мъжът не докосва жената до себе си – интимността е важна

Мъжът, който държи на жената до себе си винаги ще отдели време за нея

Има ли място мъжът без амбиции до силната и успешна жена

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе