20 минути
40 минути
60 минути
6 порции
Ябълков сладкиш с аромат на ванилия е лесен за приготвяне и с невероятен вкус! Пай, който има сочен център в средата от ябълка и канела и хрупкава коричка отвън. Този кейк ухае на всички любими вкусове – ябълка, ванилия и канела!
Приготвя се бързо и лесно за по-малко от час!
Ще искате да запазите тази рецепта за хрупкав ябълков сладкиш и да зарадвате вашите приятели!
Опитайте да приготвите този пухкав и ароматен ябълков сладкиш вкъщи!
Приятен за сутрешно или следобедно кафе на терасата!
3 ябълки
1 чаша брашно
1 чаша грис
½ чаша захар
1 чаша прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
1 лъжица мед
канела
пудра захар
Пригответе и настържете ябълките.
Смесете брашно, грис, захар, бакпулвер и ванилия и разбъркайте добре сухите съставки.
Отделно смесете настърганите ябълки с мед и канела по ваш вкус.
В тавчика сипвайте по малко от сухата смес, поръсете с ябълкова смес и така редувайте докато свършат.
Завършете редовете със суха смес и залейте с прасно мляко.
Печете във фурна на 180C около 25 минути до готовност.
Сервирайте поръсен с пудра захар.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Бананов кейк – много вкусно, ароматно и сладичко