Тиквеник с аромат на канела

Тиквеник с аромат на канела

Приготвяне

20 минути

Готвене

60 минути

Общо

80 минути

Порции

8 порции

Тиквеник с канела е толкова вкусен, че бихте искали да го ядете всеки ден! Тиквеникът е вкусен традиционен сладкиш, който се приготвя с кори, пълнени с тиква, които се пекат.

Опитайте да го приготвите у дома и му се насладете.

Необходими продукти

За баницата

1 пакет кори за баница

800 гр настъргана тиква

2 чаши смлени орехи

1 чаша захар

1 чаша олио

1 лъжичка канела

1 ванилия

пудра захар

За сиропа

по желание

1 чаша вода

1 чаша захар

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите сочен и ароматен тиквеник:

Настържете тиквата и разбъркайте с канела и ванилия.

Тиквеник с аромат на канела
Нарежете тиквата
Тиквеник с аромат на канела
Настържете тиквата

Разбъркайте тиквата с ванилия и канела.

Тиквеник с аромат на канела
Разбъркайте с ванилия и канела

Всяка кора намажете с олио, сложете тиквата, орехи и захар.

Тиквеник с аромат на канела
Намажете корите с олио
Тиквеник с аромат на канела
Сложете от плънката с тиква и орехи

Навийте на руло и подредете в предварително намаслена тавичка или върху хартия за печене.

Тиквеник с аромат на канела
Навийте на руло

Отгоре намажете корите с малко олио. Подредете рулата като вита баница по желание.

Тиквеник с аромат на канела
Подредете в тава

Печете на 180-200 C за около 25 минути до порозовяване.

Пригответе сироп като смесите вода и захар и варите 10 минути на котлона.

По желание сиропирайте с топъл сироп изстиналата баница.

Сервирайте, поръсена с пудра захар.

Тиквеник с аромат на канела
Тиквеник с аромат на канела Поръсете с пудра захар

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка

Лесна бобена салата с печени чушки

Диетични солени мъфини с пилешко

Тиквеник с аромат на канела5 свежи идеи за боядисване на кухня

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе