Бананов кейк – много вкусно, ароматно и сладичко

бананов кейк
Идеи за дома

Бананов кейк – много вкусно, ароматно и сладичко

Бананов кейк: рецепта за бърз, лесен, ароматен и топящ се в устата бананов кейк (бананов кекс, бананов пай). Разбъркайте, сложете във фурната… След, което с удоволствие се на насладете на този незабравим вкус. Опитайте и няма да успеете да му устоите.

Ябълков сладкиш много лесна рецепта

Лесни и експресни маслинови соленки

Десерт Негърче – незабравим вкус от детството

Полезни съвети как да изберете идеалната сватбена торта

Салата във вид на торта

Мързелив домашен козунак

Паниран банан

бананов кейк

Ето как да си приготвите бананов кейк

3 банана, 2 яйца, брашно, захар …. и да готвим

Бананов кейк: необходими продукти:

-3 узрели банана;

-1/2 чаша (150 мл.) меко масло;

-1 чаена чаша захар;

-2 броя яйца;

-1 пакетче ванилия;

-2 чаени чаши брашно;

-1 пакетче (10 гр.) бакпулвер;

-1/2 чаена лъжичка сол.

бананов кейк

Начин на приготвяне:

Ето как да си приготвите невероятно вкусен бананов кейк…

Обелете бананите. След което, с помощта на вилица ги намачкайте.

В дълбока купа смесете маслото и захарта, бъркайте до пухкавост.

В малка купичка чукнете яйцата по отделно. Добавете ги към пухкавата маслена смес, сложете ванилията и намачканите банани. Разбъркайте добре – до хомогенна смес.

В подходящ съд смесете пресятото брашно, бакпулвера и солта.

Двете части на бананов кейк (течна и суха) трябва да се смесят много внимателно.

Постепенно прибавяйте сухите съставки към течната част, като разбърквате старателно, докато се образува гладко тесто.

И така банановият кейк е готов да “отива” във фурната.

Необходима ви е подходяща тавичка за печене. Покрийте дъното с намаслена хартия за печене. Изсипете сместа.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 ℃.

Пече се между 45-50 минути, много зависи как ви работи фурната или докато ароматният бананов кейк придобие вид, че е добре изпечен. За целта можете да използвате клечка за зъби, за да проверите, дали тестото се е изпекло добре.

Извадете от фурната и оставете сладкият бананов пай да се охлади. Можете да се гарнирате с пудра захар. Сервирайте с бита сметана или сладолед.

Добър апетит!

Бананов кейк - много вкусно, ароматно и сладичко 10 храни, които не трябва да държите в хладилник

Tagged , ,
на горе