20 минути
12 минути
32 минути
25 порции
Хрупкави и ароматни постни курабии с фурми, с които ще зарадвате цялото семейство. Може да ги хапвате по време на пости, защото са без никакви животински продукти.
Фурмите добавят естествена сладост и са здравословен вариант на обикновената захар.
Това е перфектен десерт за периода на постите – засищащи, постни курабии.
Пригответе ги лесно и бързо, и ще видите как изчезват от купата за секунди!
Хапвайте ги на воля, без да броите калориите!
120 г фини овесени ядки
120 г пшенично брашно
100 г орехи
100 мл олио
100 мл газирана вода
12-13 бр. фурми
100 г кафява захар
1 бакпулвер
2 ванилии
пудра захар
Смеете захарта и бакпулвера и разбъркайте всички сухите продукти. Извадете костилките на фурмите предварително.
Оваляйте фурмите в брашното, за да не ви лепнат и нарежете наситно, възможно най-дребно с нож или ножица. Прибавете ванилия, олиото и газираната вода и разбъркайте. После съберете всички продуктите, за да омесите тесто.
Направете лепкаво тесто. Поръсете на масата бяло брашно и изсипете сместа върху плота. Доомесете тестото, като оберете брашното от масата, за да се получи гладко тесто.
Срежете готовото тесто на две части и всяка част разтеглете като фитил с диаметър 5 см. Нарежете с нож двата фитила през 1 см. Оформете получените топчета, като леко ги притиснете в длани за форма на малки бисквити.
Подредете постни курабии с фурми върху хартия за печене в голямата тава от печката.
В предварително загрята фурна на 180 градуса сложете курабиите да се пекат за 13 минути. Може да включите вентилатор.
Извадете бисквитите и докато са още топли ги поръсете с пудра захар.
Лесни и вкусни постни сладки с фурми са готови!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Постни сладки с вино – виненки
Скумрия на фурна със зеленчуци и салца
Лесен ябълков сладкиш с плънка