Как да се справите със смесените сигнали във връзката

Как да се справите със смесените сигнали във връзката
Любов и партньорство Психология

Как да се справите със смесените сигнали във връзката

Една връзка може да се развие по много различни начини в зависимост от характерите на двамата и от предизвикателствата, пред които те се изправят. Колкото по-сериозни стават отношенията, толкова повече доверие ще си имате и ще се научите да се разбирате с партньора ви и без думи.

Ако обаче сте в самото начало, то със сигурност ще имате съмнения как да тълкувате почти всяко действие на половинката си и ще се чудите какво точно цели то. Няма да са малко и случаите, в които сте разбрали партньора си по грешен начин и това води до проблеми във връзката ви, защото комуникацията не е била на добро ниво. Затова трябва да се научите да говорите открито с половинката си и да не си давате взаимно смесени сигнали.

Ето някои признака, че получавате именно такива

Вие сте объркани

Това е един от най-големите признаци, че подавате или получавате смесени сигнали. Може дори да започнете да се съмнявате в собствената си преценка, дори и да е очевидно, че постъпвате правилно.

Действията на човек не съвпадат с думите му

Хората, които дават смесени сигнали, може да казват едно, а да правят нещо съвсем различно. Например той може да ви сподели, че сте важни за него и иска да бъде с вас, но всъщност да не отделят никакво време, за да се видите и винаги да е зает с други хора.

Не сте сигурни как да подходите към партньора си

Несигурността в една връзка може да затрудни комуникацията помежду ви, като не е изключено дори изобщо да знаете как да общувате с някого.

Какво да направите?

Първото нещо е да разберете дали наистина получавате смесени сигнали или вие давате такива. Все още ли има неща във връзката, които не сте обсъдили и анализирате ли поведението на другия човек под микроскоп, опитвайки се да разтълкувате действията му? Ако е така, направете крачка назад и помислете.

Ако току-що сте започнали да се срещате, смесените сигнали са доста нормални и може да отслабнат с времето. Как може някой да ви даде пълна увереност в чувствата си, когато все още ви опознава? Всъщност е вероятно другият да се чувства по същия начин заради вашето поведение, независимо дали го осъзнавате.

Въпреки това, ако смятате, че смесените сигнали, които се случват в новата ви връзка, пречат на изграждането на здрави отношения с другия човек, винаги можете да му споделите как се чувствате. Просто се уверете, че не започвате с нападки, защото това няма да доведе до нищо добро. Начинът, по който партньорът ви ще реагира на казаното от вас, ще ви предостави ценна информация относно това как вие двамата можете да се справите със ситуацията.

Разбира се, идеята да попитате директно някого какво мисли и чувства, може да бъде страшна, но ако връзката ви е стигнала до определен момент, това никога няма да бъде излишно. Много хора може да се страхуват, че ако се изправят директно срещу смесените сигнали, могат да загубят човека до себе си.  Може обаче и това да е неизбежно. За да започне този разговор, бъдете директни и попитайте половинката си си за всичко, което ви тревожи.

Може и да изчакате и да се опитате да наблюдавате поведението му по-продължително. Ако смесените сигнали на партньора ви разкрият хронични модели на поведение, това може да значи, че той не е подходящ за вас.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе