30 минути
40 минути
70 минути
8 порции
Палачинкова торта с шоколад е истинско кулинарно изкушение! Блатове от пухкави палачинки, нежен крем от сметана и шоколад и глазура от неустоим шоколадов ганаш. Палачинкова торта с шоколад е вкусна, не много сладка, но прекрасна!
Лесна за приготвяне и с превъзходен вкус!
За украсата може да използвате въображението си – с шприц или горски плодове, които чудесно се комбинират с шоколад.
Това е десерт отличен за любителите на палачинки с шоколад.
За палачинките:
5 яйца
1 литър прясно мляко
4 и ½ чаши брашно
1 лъжичка захар
1 лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
За крем:
400 гр заквасена сметана
260 гр течен шоколад
За шоколадов ганаш за заливка:
течна сметана
шоколад
Разбийте яйцата и останалите съставки за палачинки.
Добавяйте брашното по малко, докато получите гъста като боза смес.
Загребете с черпак от готовата смес за палачинки и сложете в намазан с олио тиган на котлона.
Печете палачинките от двете страни до готовност, за да приготвите палачинкова торта с шоколад.
Отделно, загрейте сметаната, добавете шоколада и бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Поставете ринг върху няколко палачинки взети заедно и изрежете с нож къдравите краища на палачинките за по-добър вид.
Нареждайте палачинките една върху друга и намажете с крем.
По желание пригответе ганаш от загрята и разбита сметана и шоколад. Това ще даде блясък и завършен вид на тортата.
Накрая намажете цялата торта с крем, залейте с шоколадов ганаш и украсете по избор.
Използвайте шприц за украса или горски плодове, които отлично се съчетават!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Кодрит Кадир – неповторима арабска торта
Какаови мъфини с шоколадово „сърце“