Лесна гъбена чорба

Лесна гъбена чорба

Приготвяне

10 минути

Готвене

30 минути

Общо

40 минути

Порции

4 порции

Супервкусна и лесна гъбена чорба, която ще ви сгрее и засити. Супата от сушени гъби се приготвя бързо и и само с няколко продукта. Сервира се с черен пипер и магданоз за уникален вкус!

Гъбена чорба е част от традиционната българска кухня. Тя разкрива българския дух и любов към българските традиции, изразени чрез храната.

Постните ястия са здравословни и лесни за приготвяне.

Изключително лесна за приготвяне, тази превъзходна гъбена чорба е истинска фантазия!

Зарадвайте всички в семейтвото с тази апетитна рецепта за постна храна.

Необходими продукти

100 гр сушени гъби

90 гр масло

сол

40 гр брашно

Начин на приготвяне

Ето как да си приготвите гъбена чорба със сушени гъби:

Първо

Накиснете гъбите 1 час в студена вода, после ги измийте. Нарежете ги на ситно и ги сложете в тенджерка, като добавите сол и масло. Варете с малко вода, ако се наложи, добавете топла вода.

Лесна гъбена чорба
Накиснете сушените гъби
Лесна гъбена чорба
Нарежете гъбите на ситно

Второ

Когато гъбите за гъбена чорба омекнат, размийте брашно в студена вода и ги залейте.

Лесна гъбена чорба
Варете гъбите докато омекнат

Трето

Варете чорбата още 15 минути и поднесете топла.

Лесна гъбена чорба
Поднесете топла гъбена чорба

Поръсете с магданоз и черен пипер.

Съвет: може да направите запръжка от лук и чесън и да добавите към чорбата.

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Супа топчета – вкусна рецепта

Тиквеник с аромат на канела

Вкусен печен боб на фурна

Лесна гъбена чорбаКак правилно да почистите дървената дъска за рязане

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе