Лесна гъбена чорба
Приготвяне
10 минути
Готвене
30 минути
Общо
40 минути
Порции
4 порции
Супервкусна и лесна гъбена чорба, която ще ви сгрее и засити. Супата от сушени гъби се приготвя бързо и и само с няколко продукта. Сервира се с черен пипер и магданоз за уникален вкус!
Гъбена чорба е част от традиционната българска кухня. Тя разкрива българския дух и любов към българските традиции, изразени чрез храната.
Постните ястия са здравословни и лесни за приготвяне.
Изключително лесна за приготвяне, тази превъзходна гъбена чорба е истинска фантазия!
Зарадвайте всички в семейтвото с тази апетитна рецепта за постна храна.
Необходими продукти
100 гр сушени гъби
90 гр масло
сол
40 гр брашно
Начин на приготвяне
Ето как да си приготвите гъбена чорба със сушени гъби:
Първо
Накиснете гъбите 1 час в студена вода, после ги измийте. Нарежете ги на ситно и ги сложете в тенджерка, като добавите сол и масло. Варете с малко вода, ако се наложи, добавете топла вода.
Второ
Когато гъбите за гъбена чорба омекнат, размийте брашно в студена вода и ги залейте.
Трето
Варете чорбата още 15 минути и поднесете топла.
Поръсете с магданоз и черен пипер.
Съвет: може да направите запръжка от лук и чесън и да добавите към чорбата.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас: