Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго
Домашни любимци

Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго

Кучето наистина е най-добрият приятел на човека. Наша отговорност като родители на домашни любимци е да гарантираме, че нашите домашни любимци водят здравословен живот. Повечето кучета живеят от 10 до 13 години, което, за съжаление (за любителите на кучета), е много по-малко от продължителността на човешкия живот.

Освен факта, че можем да извлечем максимума от времето, което имаме с тях, човек винаги може да се опита да увеличи продължителността на живота им!

Нека направим тези прости промени в техния начин на живот, за да гарантираме, че живеят възможно най-комфортно възможно най-дълго.

5 любопитни факта за черните котки

Какво трябва да знаем за Белите Лъвове? Вижте любопитни факти

infomax-logo-50-15-HW Кучетата подушват колко е часът

Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго

1. Хранително балансирана диета

кучето
Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго снимка: pinterest

Подрастващи кученца, възрастни и възрастни кучета имат различни хранителни нужди. В резултат на това диетата трябва да се променя на всеки етап от живота, за да се гарантира, че кучето остава възможно най-здраво. Кучетата, които ядат по-малко и избягват излишната захар, мазнини и натрий, живеят по-дълго.

Протеините, мазнините, въглехидратите, витамините и минералите са част от една добре балансирана диета. Водата също е необходима за оцеляване и се изисква ежедневно.

Имайки това предвид, включете висококачествена диета, богата на калории и хранителни вещества. Дайте на вашите кучета най-добрата добавка от калций и мултивитамини за дълъг и здравословен живот.

2. Искрящо куче

Поддържането на зъбите и венците на кучето ви ще помогне за предотвратяване на болки в устата. Избягване на увреждане на органи. Бактериите, включени в плаката, причинени от много причини, могат да навлязат в кръвта и да разпространят много здравословни проблеми на вашите кучета.

Зъбите на вашето куче са прозорец към тялото му. Редовното миене на зъбите на вашето куче е от съществено значение за здравето на зъбите му. Лошата орална грижа за вашето куче може да доведе до силна зъбна болка, хронична инфекция и дори рак.

3. Активен живот

кучето
Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго снимка: pinterest

Възрастните кучета трябва да спортуват от 30 минути до 2 часа на ден. Упражненията и активността помагат на кучето ви да се почувства енергизирано и облекчава стреса и безпокойството. Подобрена сърдечно-съдова форма, по-ниско кръвно налягане, по-здрави мускули и кости (от редовно ходене) и намален стрес са всички предимства. Освен това помага за емоциите и настроенията на кучетата, като повишава ендорфините.

За да контролират поведението си, кучетата трябва да бъдат правилно обучени. Той може да реагира по-добре на вашите здравни лечения и навици, ако го тренирате.

4.Редовни посещения при ветеринар

кучето
Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго снимка: pinterest

Кучето трябва да посещава ветеринарния си лекар поне веднъж годишно за общи прегледи и два пъти годишно с възрастта.

Ветеринарните прегледи ви позволяват да откриете потенциални проблеми, преди те да се появят. Въз основа на състоянието на вашето куче, ветеринарният лекар може да препоръча най-добрите здравни практики.

Ветеринарите могат да препоръчат тестове въз основа на анализа на здравето на вашия домашен любимец по време на редовни посещения. Домашни любимци, които са достигнали напреднала възраст, изискват рутинен скрининг за откриване на специфични за породата заболявания, точно както хората правят за наследствени заболявания.

Поддържането на редовен график за посещения при ветеринарен лекар може да окаже значително влияние върху здравето и дълголетието на вашето куче.

5.Осигурете умствено обогатяване и стимулация

кучето
Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго снимка: pinterest

Рутинният и предвидим график ще ви отегчи и може да загубите интерес да се наслаждавате на живота. Точно като нас, хората, вашите кучета живеят с умствени стимули, за да се поддържат весели

Едно често изтощено куче е в огромна опасност да стане нещастно, нетърпеливо и дори болно. Смята се, че малките са много активни и карането им да не правят нищо просто ги депресира. Бихте могли да избегнете нежелано поведение, като насочите цялата им енергия към нещо добро.

Това включва да си играете или да се лутате с тях и да ги извеждате на разходка или да се возите с кола. Има няколко насоки, за да поддържате кучето ви атлетично. Само родителите на домашни любимци трябва да поемат отговорност.

Tagged , ,
на горе