Защо винаги сте разорени – и как да го поправите

Защо винаги сте разорени – и как да го поправите
Интересно

Защо винаги сте разорени – и как да го поправите

Чудили ли сте се защо винаги сте разорени?Погрешно смятаме, че успешните хора задължително идват от богати семейства и са завършили елитни университети. Истината e, че най-продуктивните хора са тези, които са успели да развият личностните си качества.

„Защо отново съм разорен?“ Ако задавате този въпрос месец след месец, не сте единственият.

Ако ви е писнало да се чувствате разорени, можете да предприемете стъпки, за да подобрите управлението на парите си, да изградите финансова сигурност и да се освободите от дълга. Но откъде да започнете?

За да ви помогнем, изброихме 4 често срещани парични проблеми, които разоряват хората. Прегледайте тези възможни причини, поради които сте разорени – и изберете някои действия, които можете да предприемете, за да коригирате проблема.

Навици, които съсипват и най-здравия брак

5 йога пози, които зареждат с енергия

infomax-logo-50-15-HW  Пепа Петрова: Пак голяма гордост българска!

Защо винаги сте разорени – и как да го поправите

1. Живеете извън възможностите си

разорени
Защо винаги сте разорени – и как да го поправите

Най-голямата причина да се окажете разорени и пред фалит е просто математиката: Вие харчите всичко, което печелите – или повече.

Много не толкова идеални парични движения могат да ви поставят в тази позиция. Може би купувате ненужни неща или прекалявате с разходите, за да сте в крак с приятели от страх да не пропуснете. Или може би често правите импулсивни покупки, вместо да планирате и спестявате за тях.

Решението: Отдръпнете се, за да получите цялостен изглед на паричния си поток – парите, които влизат и излизат всеки месец. Изчислете точната сума, която прибирате с всяка заплата след данъци. Прегледайте разходите, за да видите дали харчите прекалено много и разберете къде можете да ги намалите.

2. Вашите постоянни разходи са твърде високи

разорени
Защо винаги сте разорени – и как да го поправите снимка: pinterest

Повтарящите се разходи могат да бъдат болезнена точка за всеки бюджет. Ако плащате твърде много за тези повтарящи се разходи, това е грешка, която ще ви преследва месец след месец и ще бъдете разорени.

Това включва основни разходи за живот като наем, плащания за кола или дори телефонна сметка. Други фиксирани разходи са по-незадължителни, като абонаменти за развлечения или членство във фитнес зала.

Решението: Прегледайте извлеченията по сметката си, за да идентифицирате повтарящи се разходи и помислете как да намалите сметките си. Възможно е да има услуги за членство или абонамент, които не използвате или не бихте пропуснали и може да анулирате. Обадете се на вашата телефонна или кабелна компания и поискайте отстъпки. Пазарувайте за по-ниски тарифи за автомобилна застраховка.

3. Вашите пари са бъркотия

разорени
Защо винаги сте разорени – и как да го поправите снимка: pinterest

Неорганизираните финанси са друг често срещан проблем и може да дойде с висока цена. Ако загубите представа за салдото по банковата си сметка, лесно можете да получите такси за овърдрафт или върнати чекове. Смесването на падежни дати за сметки може да доведе до закъснели такси или пропуснати плащания. Може дори да се наложи да плащате месечни такси за разплащателни сметки, за които сте забравили или не е нужно да използвате.

Решението: Подредете финансовата си къща. Проправете си път през всичките си акаунти и сметки, за да ги направите по-лесни за проследяване и управление. Изтеглете мобилното приложение на вашата банка и го настройте да управлява парите ви в движение или обмислете използването на бюджетно приложение.

За сметки и дългове, например, можете да настроите автоматично плащане, така че вече да не се налага да проследявате падежните дати. Настройте сигнали за ниско салдо в текущата си сметка, за да знаете, когато салдото ви намалява. По този начин няма да сте разорени.

4. Трябва да печелите повече

разорени
Защо винаги сте разорени – и как да го поправите снимка: pinterest

Причината, поради която сте разорени, може да не са вашите разходи, а доходите ви. Въпреки че намаляването на разходите е важно, можете да намалите толкова много. Освен това разходите за живот понякога могат да нараснат по-бързо от заплащането ви.

Трудно е да спестите пари и да напреднете финансово, ако не сте платени и без да увеличите доходите си, можете да заседнете в цикъл на живот от заплата до заплата.

Решението: Обмислете начини да увеличите доходите си. Почасовите служители може да попитат за извънреден труд или покриване на допълнителни смени. Можете също така да търсите странични дейности или втора работа като начини да правите пари извън редовния си работодател.

Друг вариант е да работите за повишаване на заплатата. Уведомете вашия мениджър, че искате повишение или повишение, и попитайте какво ще е необходимо, за да постигнете това. Кандидатстването за нова работа, която е по-добре платена, е друг ефективен метод за значително увеличаване на доходите ви бързо.

Tagged , , ,
на горе