Навици, които съсипват и най-здравия брак
Любов и партньорство

Навици, които съсипват и най-здравия брак

Понякога ви се струва, че губите тази искра във вашия брак. Имате чувството, че празнотата е на мястото, където сърцето ви се е чувствало пълно и щастливо. Нормално е хората постепенно да се променят след брака, но понякога тези промени нараняват връзката ви, вместо да помогнат за нейното развитие.

Извънредно нещата стават твърде удобни. И въпреки че няма нищо лошо в това да се чувствате комфортно с по-добрата си половина, има определени навици, които могат да се развият. Тези навици бавно премахват любовта във връзката ви. Ето 10 често срещани навика, които трябва да избягвате.

9 неща, за които да помислите, преди да се съберете с бившия

Искате щастлив живот? Следвайте тези 8 правила

infomax-logo-50-15-HW  Д-р Неделя Щонова: Към мен вървеше напълно непознат мъж и разпръскваше…

Навици, които съсипват и най-здравия брак

1. Стремеж към подобряване

Обичате партньора си и сте го избрали с причина. Постоянното търсене да ги промените може да изглежда безобидно, но е последното нещо, което искате да направите, ако искате вашия брак да продължи. Докато насърчаването на вашия съпруг да се подобрява и да бъде по-добър е полезно, фокусирането върху промяната на това кои са те не е полезно.

2. Фокусиране върху грешките

Спрете да изброявате всичко, което не харесвате в съпруга си. Добре дошли в този брак. Вие живеете с любовта си, която ви дава специалната възможност да видите всички страни на един човек. Правенето на списък с неща, които не харесвате, само разпалва пламъците на бедствието. Вместо да се фокусирате върху недостатъците, направете списък на всички неща, които обичате в партньора си. Не придобивайте навика да виждате грешките и проблемите в живота.

3. Избягване на спорове

брак
Навици, които съсипват и най-здравия брак снимка: pinterest

Това може да звучи изненадващо, но караниците могат да бъдат здрави за вашия брак. Помага да развиете начин за общуване, решаване на проблеми и изразяване на вашето мнение. Докато вие и вашият партньор се държите уважително и спокойно, т.е. Но избягването на спорове само позволява на емоциите да се затворят. В крайна сметка таите негодувание към съпруга си, вместо да се изправите срещу проблема. Прекъснете този навик за щастлива връзка.

4. Не прощава

брак
Навици, които съсипват и най-здравия брак снимка: pinterest

Това е един от най-важните навици, които трябва да се откажете. Знам, че може да е трудно да простиш, но ако не го направиш, връзката ви ще бъде повредена. Простете на партньора си и не тайте злоба. Прекъсването на този навик показва на съпруга ви, че поставяте връзката си над грешките и така ще имате здрав брак.

5. Да бъдеш драматичен

Спри с заяждането и оплакванията. Това е нещо, което няма да повлияе моментално на връзката ви, но с течение на времето този навик изяжда любовта, която имате с партньора си. Вместо да бъдете драматични, предложете решения, за да възродите любовта си във вашия брак.

6. Ревност

Това ще подлуди всеки. Лоялността и доверието са това, на което се основава във вашия брак. Ако нямате доверие на съпруга си, оправете този проблем! Съсредоточете се върху доверието, което имате във връзката си, и се доверете един на друг, за да разсеете всички съмнения, които може да сте създали.

7. Полуслушане

брак
Навици, които съсипват и най-здравия брак снимка: pinterest

Всичко, което хората наистина искат в този живот, е шанс да бъдат чути. От решаващо значение е да разберете, че вашият брак е място на убежище. Вашият съпруг трябва да може да говори с вас. Трябва да можете да предадете всичките си мисли и емоции без критика. Ако обаче имате навика да слушате наполовина, този аспект от брака ви липсва. Бъдете до партньора си, като му отделите цялото си внимание.

8. Сравняване на връзката ви

Вие не сте двойка знаменитости. Вие ще създадете свои собствени думи и действия на обич с течение на времето. Само защото друга двойка има еднакви ризи, не означава, че трябва да излезете и да си купите сами. Бъдете доволни от вашия брак и спрете да я сравнявате с това, което виждате в социалните медии.

9. Мълчаливо отношение

брак
Навици, които съсипват и най-здравия брак снимка: pinterest

Какво решава това? Нищо! Ако имате този навик, нарушете го. Мълчаливото отношение е обидно, безполезно, детинско и само вреди вашия брак.

10. Прекалено сериозно отношение

Не приемайте всичко толкова на сериозно. Покажете на партньора си, че можете да се смеете на нещо… още по-добре, покажете му, че можете да се смеете на себе си! Нищо не е по-приятно от това да гледате в очите на партньора си и да се смеете искрено. Освен това, това е добър начин да разсеете напрежението по време на спор.

Унищожете тези неприятни навици и се опитайте да подобрите вашия брак. Да се отървете от тези тенденции ще помогне на вас и вашия съпруг да се обичате дори повече, отколкото в миналото.

Tagged , ,
на горе