9 неща, за които да помислите, преди да се съберете с бившия

9 неща, за които да помислите, преди да се съберете с бившия
Любов и партньорство

9 неща, за които да помислите, преди да се съберете с бившия

След края на една връзка отношенията ви с бившия партньор могат да бъдат сложни. Вероятно не е най-добрата идея да продължите да се виждате често с него. Но ако все още сте на косъм от това или се насочвате към идеята да се срещате отново с бившия си, има някои неща, които първо трябва да обмислите внимателно.

infomax-logo-50-15-HW 10 неща, които една детска стая трябва да има

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

Това не е лесно решение, но тези въпроси и неща за размисъл ще ви помогнат да решите дали да дадете втори шанс на отношенията с бившия си или не.

Кога се случи раздялата?

Не е добра идея веднага да скочите обратно. Ако раздялата е била съвсем скорошна, и двамата се нуждаете от време, за да оставите почвата да се успокои и емоциите ви да направят същото. В този момент всичко все още е много сурово. Дайте му време и вижте дали чувствата ви ще се променят.

Защо изобщо се разделихте?

Посочете точната причина и се запитайте дали нещо се е променило. Била ли е замесена изневяра? Ако е така, можете ли да я преодолеете или тя винаги ще бъде в съзнанието ви? А ако е имало злоупотреба, винаги е най-добре да си тръгнете и да не поглеждате назад. Разберете каква е била действителната причина и може би ще имате различно мнение за това дали трябва да се срещате отново с бившия си.

с бившия

Какво можете да направите по различен начин този път?

Ако смятате, че можете да преодолеете причината за раздялата, какво ще направите по различен начин този път? От какво се нуждаете и готов ли е той да отговори на тези очаквания? Помнете, че ако просто правите същите неща като преди, има вероятност връзката да се завърти в пълен кръг и да се повторят същите проблеми.

Дали старите навици умират лесно?

Способни ли сте и двамата да се промените? Или старите навици ще се запазят? Това не се отнася само за бившия ви, но и за вас. Вероятно и вие сте изиграли някаква роля в раздялата. И така, какво ще се промени и как ще промените навиците си като екип?

Бъдете честни – дали това е случайна връзка?

Възможно е да се отблъсквате от бившия си или от афера, която сте имали, за да се опитате да го забравите. Така или иначе, случайните връзки рядко са добра идея. Дайте си време да се установите и да израснете като личност. Едва след това можете да прецените дали искате да дадете втори шанс на връзката с бившия си или да продължите напред завинаги.

Къде точно сгрешихте?

Това е труден въпрос, защото и двамата може да не сте склонни да поемате отговорност. Но можете ли да посочите къде и двамата сте сгрешили във връзката си? Невинаги става въпрос за причината за раздялата, а за малките грешки, които са довели до края. Да се срещаш с бившия е лесно, но да преминаваш отново през същата болка и разочарования не си струва усилията, освен ако и двамата не избягвате да повтаряте същите грешки.

с бившия

Има ли достатъчно зрялост?

Узрели ли сте емоционално и двамата след раздялата? Когато преживявате объркана връзка, е лесно двама възрастни хора да се държат като деца, особено когато става въпрос за неща като несигурност във връзката, ревност и комуникация. Наистина ли смятате, че вие с бившия си можете да отминете предишните грешки и да избегнете повторното им допускане?

Помислете за лошите и добрите моменти

Когато някой ви липсва, е лесно да видите нещата през розови очила. Но е имало както лоши, така и добри моменти. Вероятно тези лоши моменти в крайна сметка са довели до раздялата. Важно е да запазите неутралитет и да си спомняте за добрите и лошите моменти с бившия в еднаква степен. В противен случай ще се върнете към връзката, опитвайки се да игнорирате всички негативни елементи, които вероятно все още са налице. Така вие ще запазите хубавите спомени, но червените флагове ще ви държат концентрирани преди да вземете всяко едно решение.

Стойте настрана от бившия си, ако връзката е била токсична

Не можем да подчертаем това достатъчно. Ако връзката е била токсична, ако е имало злоупотреба от какъвто и да е вид или като цяло манипулативен модел на съвместното ви прекарване с бившия, трябва да си тръгнете. Да, боли ви и вероятно все още го обичате по някакъв начин, но не си струва да се връщате отново в такава негативна ситуация.

Вижте още:

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Tagged ,
на горе