Кой домашен любимец е подходящ за дете
Домашни любимци

Кой домашен любимец е подходящ за дете

Когато става въпрос за въвеждане на нов домашен любимец в дома, често е трудно да се разбере кое животно е най-добро. В края на краищата, много малки деца все още не са се научили как да се справят с животните и да ги уважават правилно, но може да е трудно да ги научите, ако все още нямате домашен любимец в дома си. В тази статия ще разгледаме най-добрите домашни любимци за деца според тяхната възрастова група, както и най-добрите за многодетни семейства.

Ако купувате нов домашен любимец за вашето дете и семейство, важно е да запомните, че като родител от вас ще се очаква да бъдете основният болногледач, който да гарантира, че вашият домашен любимец получава любовта и грижите, от които се нуждае. Не може да се очаква децата да бъдат изцяло отговорни за животните в дома. Ако имате повече от едно дете, вземането на семеен домашен любимец може да бъде малко трудно. В края на краищата те са склонни да спорят за това на кого принадлежи, но и кой може да го храни и да се грижи за него. Ето някои от домашните любимци, които според нас са най-подходящи за семейства с много деца.

Как да научим детето да ни слуша

5 начина да се насладите истински на малките неща

Кой домашен любимец е подходящ за дете

Златна рибка

домашен любимец
Кой домашен любимец е подходящ за дете снимка: pinterest

Златните рибки са страхотни домашни любимци, защото можете да имате повече от един от тях, което означава, че всяко дете може да има едно, което може да назове и да твърди, че е свое. Те също така са относително лесни за гледане, въпреки че ще ви трябва голям резервоар, тъй като те могат да нараснат до много големи размери. Ако изберете златни рибки, децата могат да се редуват да ги хранят и да почистват аквариума им – наред с други задължения. Това помага да се намалят споровете до минимум и всяко дете получава домашен любимец.

Зайци 

домашен любимец
Кой домашен любимец е подходящ за дете

Зайците са много сладък домашен любимец. Те често предпочитат компанията пред самотата, стига да са свързани, преди да бъдат оставени заедно. Това означава, че всяко дете може да има едно, което му принадлежи, да го назове и може да има задачата да отговаря за собствения си заек. Освен това те са доста привързани домашни любимци.

Кучета или котки

Котките и кучетата насърчават работата в екип. За да спрете спора, можете да кажете, че те принадлежат на вас (родителя(ите)) и оставете семейството да избере име заедно. Децата могат да работят заедно, за да упражняват кучето или котката, да го хранят и да прекарват време в игра с него. Това често им помага да се научат как да работят заедно, за да се грижат за домашен любимец, но също така може да им помогне да се разбират малко по-добре.

Хамстери

домашен любимец
Кой домашен любимец е подходящ за дете

Хамстерите са малки, сладки и лесни за грижи, което ги прави популярен избор за деца. Те са активни и игриви, което може да бъде забавно за децата. Те също имат относително кратък живот, така че децата няма да се налага да се справят със загубата на домашен любимец твърде дълго.

Морско свинче

То е много симпатично, по-голямо от хамстера и много добричко.

Освен това е интелигентно и може да се научи на доста неща. Е, не колкото куче, но пак ще е интересно за детето.

Морските свинчета са много социални. Предпочитат да имат партньор, не обичат малките пространства и трябва да бъдат пускани да се разхождат и в дома.

Нуждаят се от здравословна храна и много обич. То е перфектния домашен любимец за дете.

Папагал

домашен любимец
Кой домашен любимец е подходящ за дете

Недостатъците в този домашен любимец са, че изискват специални грижи и са шумни, но децата оценяващи музиката ще им се зарадват. Папагалите са интересни, забавни сладкопойни и интелигентни. Тук уловката е, че повечето видове живеят по двойки и без компанията на себеподобен може да загинат от самота.

Тези домашни любимци са наистина доста подходящи за вашите деца.

Tagged , , ,
на горе