6 тенденции в килимите за впечатляващ дом

6 тенденции в килимите за впечатляващ дом
Идеи за дома

6 тенденции в килимите за впечатляващ дом

Търсите ли най-новите тенденции в килимите? Ако е така, вие сте на правилното място, тъй като сме събрали множество от най-новите визии, които правят вълни в света на интериорния дизайн.

Килимите са лесен начин да внесете топлина и мекота в твърдите подове, но също така са страхотен начин да добавите цвят, текстура и да изразите личния си стил.

Предлага се в ослепителна гама от материали, тъкани, цветове и шарки, има килим, който да задоволи всеки вкус, от универсални, неутрални килими, които да използвате като основа за многопластова схема, до килими с живи функции, които се удвояват като произведение на изкуството.Независимо дали търсите килим за всекидневна, килим за спалня или просто искате малко вдъхновение за най-новите тенденции в интериорния дизайн, прочетете, за да разберете какви цветове, материали и начини за излагане на килими са популярни сред интериорните дизайнери в момента.

5 места в България, на които се сбъдват желания

6 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка

 

6 тенденции в килимите за впечатляващ дом

1. Естествени влакна

килимите
6 тенденции в килимите за впечатляващ дом снимка: pinterest

Със спешната необходимост да намалим въздействието си върху околната среда, много собственици все повече избират устойчиви, естествени материали. Изработени от растителни влакна, материали като юта, сизал, кокосови влакна и морска трева са както биоразградими, така и възобновяеми, освен това предлагат красива гама от тонове и текстури, които внасят прекрасно органично усещане в интериора. Благодарение на техния състав и издръжливост на плоска тъкан, килимите, изработени от тези материали, работят добре в натоварени зони с много хора, като кухни и всекидневни. По-горе, килим от юта за трапезария внася основна текстура в неутралната, рустикална схема.

2. Геометрични килими

килимите
6 тенденции в килимите за впечатляващ дом снимка: pinterest

В момента виждаме геометрични килими навсякъде и е лесно да разберем защо, тъй като те са чудесно гъвкави. Малките карета са страхотни за внасяне на лесни за живеене цветове и шарки, докато по-мащабните абстрактни дизайни като този правят чудесна фокусна точка.Геометричният дизайн, използван върху килимите, със сигурност не е нова концепция, този сезон виждаме много повторения на широкомащабни географски шарки в смели, но по-земни тонове. По отношение на тенденциите, купувачите изглежда търсят цвят, но с нежно намигване към природата.

3. Цветни килими

килимите
6 тенденции в килимите за впечатляващ дом снимка: pinterest

Изтъкани от вълна от номадски племена в различни страни, включително Турция, Иран, Афганистан и Туркменистан, традиционните килими са обичани заради живите си цветове и геометрични шарки. Килимите са чудесна фокусна точка в неутрална стая, но тъй като обхващат огромен набор от тонове, те също биха допълнили разнообразие от декоративни палитри.

4. Берберски килими

На пазар, наситен с масово произведени дизайни, много собственици на жилища се обръщат към ръчно изработени килими, за да внесат уникален характер в домовете си. Изработени по традиционни техники от берберските номадски племена в Мароко, автентичните берберски килими са напълно уникални. Въпреки че няма две еднакви, приликите могат да бъдат проследени в дизайните на всяко племе, като дизайните, които се характеризират с разхлабени геометрични шарки, рошава композиция с дълбоки коси и неутрални тонове.

Привлекателността на текстила се крие в тяхната история. Техниките и моделите се предават от майка на дъщеря и моделите се различават между различните племена и подплемена. Това е неразделна част от структурата и дизайна на килима и не е нещо, което може просто да се добави чрез небрежно копиране, както се случва с толкова много имитации на килимите.

5. Антични килими

килимите
6 тенденции в килимите за впечатляващ дом снимка: pinterest

Показвайки изящно ръчно майсторство и често ненадминато по качество, античните килими са трайно популярни сред интериорните дизайнери и собствениците на жилища, търсещи традиционни идеи за декориране, но те могат да работят чудесно и в съвременни условия.

Поради красивите им цветове на килимите те са доста често предпочитани сред хората.

6.Неутрални 

Декорирането с неутрални цветове е в тенденция в момента, но красотата им е, че никога не излизат от мода. Изборът на неутрален килим прави универсална основа за една стая, тъй като може да работи с толкова много различни визии – наслоете го с фин набор от топли неутрални цветове за успокояващ, изискан външен вид или го използвайте като празно платно за наслагване на по-ярки цветове и модели. Килимите са уникални за всеки дом.

 

Tagged , , , ,
на горе