6 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка

6 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка
Интересно

6 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка

Магазините за втора ръка могат да бъдат съкровищница от страхотни оферти за единствени по рода си артикули, които няма да намерите в голям магазин. Но също така е лесно да се увлечете в момент, когато нещо ви хареса. Ако следвате сърцето си, а не главата си, може да вземете нещо, което е изгодно, но ще имате други проблеми, които не сте очаквали.

Купуването на използвани неща може да бъде чудесен начин да спестите пари. Но не винаги си струва.

Ако изберете малко употребявана кола с изминати само няколкостотин мили например, бихте могли да спестите хиляди – и пак да се насладите на предимствата на „нова“ кола.

От друга страна, ако закупите използван матрак, който ви причинява болки в гърба и носи нашествие от дървеници в дома ви, разходите ще надхвърлят ползите.

За да ви помогнем да решите кога е по-добре да купувате нови, продължете да четете, за да откриете няколко неща, които никога не трябва да купувате използвани.

8 модни трика, с които да удължите краката си

8 начина да изгоним негативната енергия у дома

 

6 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка

1. Матраци

втора ръка
5 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка снимка: pinterest

Не купувайте втора ръка матраци.

Използваният матрак създава няколко проблема. Що се отнася до санитарния фронт, не можете да изперете цял матрак. Освен това те могат да бъдат дом на вредители, алергени, мухъл, плесен, телесни течности и бактерии.

Що се отнася до функционалността, производителите проектират матраци, за да осигурят подходяща опора за тялото ви, докато спите. Използваните матраци може да имат остаряла технология или влошени вътрешни структури, които могат да причинят проблеми с подравняването и болка.

Избирайки нов матрак, можете да сте спокойни, че леглото ви е чисто, в състояние да осигури подходяща опора и подкрепено с гаранция, ако нещо се обърка.

2.Каски

Не трябва да купувате втора ръка каски за ски, колоездене или други цели.

Каските служат за важната цел за защита на главата и мозъка ви, ако попаднете в инцидент. Те са проектирани да издържат определен брой години и да поемат единичен сериозен удар.

Когато купувате употребявана каска, не знаете колко удара е поела и дали е с изтекъл срок на годност. Докато повредата на външната обвивка на шлема е ясен червен флаг, не можете да видите дали вътрешната обвивка е компрометирана.

3.Възглавници и постелки

втора ръка
5 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка снимка: pinterest

Не купувайте втора ръка спално бельо и възглавници. Подобно на използваните матраци, употребяваните възглавници и спално бельо са развъдник на вредители, мухъл и др. Те също са силно податливи на петна от телесни течности.

Тъй като носите тези артикули в убежището, което е вашето легло – и тъй като често можете да ги намерите на достъпни цени – най-добре е да ги купувате свежи и нови.

4.Бельо и бански костюми:

Въпреки че повечето хора не биха мечтали да си купят бельо на някой друг, бански костюми втора ръка са също толкова лоши. И двете се носят до кожата часове наред и са склонни към събиране на бактерии. Тъй като банските костюми не трябва да се перат в гореща вода или да се подлагат на топлина в сушилня или белина, е направо нехигиенично да се носи такъв, който първоначално е принадлежал на някой друг.

5.Килими

втора ръка
5 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка снимка: pinterest

По принцип не трябва да  купувате килими от магазини за втора ръка. По-голямата част от тях са машинно направени, за разлика от старинните ръчно тъкани, и са скъпи за почистване. Никога не знаете какви петна или миризми от домашни любимци има и често не си струват цената на почистването.

6.Продукти за лична хигиена

втора ръка
5 вещи, които НЕ трябва да купувате втора ръка снимка: pinterest

Избягвайте да купувате  продукти втора ръка за лична хигиена.

Продукти за лична хигиена като самобръсначки, четки за зъби, нокторезачки, грим, четки за тяло, лосиони и кърпи е най-добре да купувате нови.

Те могат да съдържат бактерии, гъбички и други, които могат да причинят здравословни проблеми. Освен това, те може да са с изтекъл срок на годност и да не са безопасни за употреба.

Tagged , ,
на горе