5 начина да се насладите истински на малките неща
Психологически

5 начина да се насладите истински на малките неща

Да се радваме на малките неща е съвет, който чуваме през целия си живот. Но дали наистина успяваме да го приложим? Кои са малките неща, които предизвикват щастие? От деца ни учат, че би трябвало да станем щастливи от постигането на важни цели като образование, получаване на желаната работа, повишение, дългоочаквана почивка.

5 начина да се насладите истински на малките неща

Завладяващи филми, които Ни Напомнят Да Търсим Повече и Щастие и Смисъл в Малките Неща

Защо не забелязваме малките неща, които са ежедневно пред очите ни?

5 начина да се насладите истински на малките неща 5 аромата, които да подготвят дома за Коледа

 

Няма съмнение, че ключовите събития с добър развой носят удовлетворение и награда, която получаваме след положени неистови усилия и труд. Но вторачването в целите и преследването им често ни лишава от поглед върху малките неща от ежедневието. Ако успеем да им обърнем внимание по време на житейския си път, ще започнем да изпитваме радост от самия живот.

5 начина да се насладите истински на малките неща

1.Първо, спрете да мислите за това като за клише

Може да сте чували съвета да се „радвате на малките неща“ толкова често, че думите са станали почти безсмислени. Но изследванията показват, че зад тази малка фраза има някои големи предимства.

2.Събудете се 15 минути по-рано

малките неща
5 начина да се насладите истински на малките неща

Ако се борите с бутона за дрямка всяка сутрин, този съвет може да ви накара да стенете – но давайте, опитайте все пак.

Ако мисълта изобщо не ви притеснява, поставете си допълнително предизвикателство, като се прицелите 30 минути по-рано от обикновено.

Може да се почувствате малко замаяни, но се опитайте да обърнете внимание на усещанията, които обикновено нямате време да изпитате. Светът често се чувства различен сутрин, така че излезте навън (или застанете до отворен прозорец), за да опитате сутрешната си напитка по избор.

Вместо да се съсредоточавате върху негативите, като вашия мръсен жилищен комплекс или боклука в двора на съседа ви, забележете положителните неща. Може би това е дружелюбната котка, която идва да каже здравей, хладният утринен въздух или последните ивици зората в светещото небе. Радвайте се на малките неща.

3.Разходете се дълго

малките неща
5 начина да се насладите истински на малките неща

Ходенето е нисък начин да излезете от обичайното си пространство и да намерите удоволствие в естествения свят.

Разходката може да помогне за облекчаване на стреса и да насърчи положителните емоции чрез незабавни средства за повишаване на настроението като слънчева светлина и чист въздух. Може също така да събуди любопитство и креативност, когато забележите птици и растения, които никога преди не сте виждали .Ако имате достъп до голямо естествено пространство като парк или резерват за диви животни, чудесно. Но дори блок с няколко хубави дървета или малко цъфтящи плевели може да свърши работа.

Забелязването на заобикалящата ви среда може да ви помогне да запазите мислите си в настоящето и да увеличите максимално удоволствието от разходката си. Опитайте да поканите любим човек, за да бъде по-приятно. Радвайте се на малките неща.

4.Обадете се на някого, на когото държите

малките неща
5 начина да се насладите истински на малките неща

В тази ера на цифрова връзка текстовите съобщения често изпреварват старомодните телефонни обаждания като предпочитан метод за комуникация.

Текстовите съобщения със сигурност са по-бързи и по-удобни. Телефонните разговори, които продължават известно време, могат да бъдат предизвикателство, когато имате други неща за вършене или не обичате да говорите по телефона.

И все пак гласът на любим човек е малко удоволствие, което много хора са склонни да пренебрегват.

Опитайте да отделите 10 или 15 минути през деня си, за да се обадите на приятел или член на семейството. Да ги чуете да се смеят или да разказват анимирана история може да ви донесе радост по начин, с който едно текстово съобщение, лишено от тона на гласа, не може да се сравни. Малките неща са от голямо значение.

5.Изгубете се в книга

малките неща
5 начина да се насладите истински на малките неща снимка: pinterest

Ако обичате да четете, вероятно сте добре запознати с насладата да бъдете погълнати от завладяваща история и да се сприятелите с нови герои.

Или може би сте любител на нехудожествената литература, който харесва факти, хумористичен обрат на фраза или добре обоснован аргумент.

Четенето може да вълнува и вдъхновява. Може да ви изложи на различни гледни точки и да ви отвлече от тревогите. Нещо повече, четенето на разказ за страданието на някой друг може да поднови оценката на собствения ви живот. Радвайте се на малките неща в живота.

Tagged , , , ,
на горе