Актуални тенденции за банята през 2024 г.
Идеи за дома

Актуални тенденции за банята през 2024 г.

Когато стигнете до момент да мислите за банята и това как да направите ремонт, трябва да вземете предвид много неща. Като цяло това помещение изисква много идеи, усилия и средства, особено ако предприемате основен ремонт. За да освежите банята трябва да проучите кои са последните тенденции и как може да направите това помещение по последен писък, за да се чувствате както вие, така и гостите ви добре. За да не давате толкова много пари за банята, трябва да проучите всички магазини и да изберете май-подходящата оферта за ремонт.

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер 5 грешки на интериорните дизайнери през последните години

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер Любимите разпродажби – какво да пазарувате за интериорен дизайн

Ето обаче кои са последните тенденции за банята с настъпването на новата 2024 година:

Отделни мивки

Ако пространството позволява, откажете се от дългия двоен тоалет и отделете мивките, за да се насладите на лично пространство. Актуална е идеята за вана между двете, но дърво или винтидж закачалка за дрехи правят инсталацията в банята по-интересна. Разбира се, за да успеете с тази идея, трябва да разполагате с достатъчно пространство, което не винаги е така, когато става въпрос за банята.

Текстурирани плочки

Издигнете атмосферата в кухнята или банята си с очарованието на текстурираните плочки, известни още като тактилни или 3D плочки. Това трансформиращо допълнение не само повишава визуалната привлекателност на пространството, но и внася слоеве, измерения и тактилно изживяване за потребителя. Все още рядко може да видите такава реализация на плочки за банята, но ако го направите определено ще имате уникално помещение за къпане.

за банята
Актуални тенденции за банята през 2024 г.

Ретро баня

Говорейки за банята, залагайки на ретро стил със сигурност ще впечатлите много хора. Това е място, където можете да се забавлявате и да бъдете смели. Тук римската глина придава допълнителна дълбочина на помещението и играе с отражението на светлината в пространството. Интересно е, когато тоалетната служи като малка изненада за гостите, които посещават дома. Те със сигурност ще говорят много за банята ви, когато минат през нея, защото ще са впечатлени.

Вашата баня като СПА център

Баните, наподобяващи СПА, ще продължат да доминират през 2024 г., но ще видим добавен драматизъм под формата на мокри стени – цели стени, покрити с плочки или мозайка, вместо с фрезови плочи. Те не само моментално издигат дизайна на банята, но са и функционални – къпането на децата или домашните любимци прави почистването много по-лесно.

Огледала със задно осветяване

Стъпка след обикновената двойка свещници покрай огледалото, през 2024 г. ще бъдат разгледани възможностите за огледала със задно осветяване и миене на стените с вградено осветление на тавана, което придава минималистичен облик на банята.

за банята
Актуални тенденции за банята през 2024 г.

Естествени материали

През 2024 г. естествените материали, като мрамор, дърво, керамика и глина, ще заемат по-значимо място в баните. Те изпълват всяко пространство, включително баните, с богатство и топлина. Това е един от най-бюджетните варианти за банята.

Извивки

Очакваме с нетърпение включването на осветителни тела с извивки през новата година, тъй като те не само придават съвременно усещане на помещението, но и създават илюзията за СПА-баня, осигурявайки усещане за релакс, което всеки би искал. Освен това извивките на осветителните тела ще донесат и повече насочена светлина за банята, което е допълнително улеснение за вас.

Акценти от цветен камък

Тенденцията за смели, жилави каменни акценти ще остане силна и през следващата година. Често виждаме хора, които искат да запазят семплите си мебели, с елемент от цветен камък, който добавя визуална текстура към пространството.

Гипсови душ стени

През 2024 г. ще виждаме по-малко плочки в душа и повече вграден вид. Ако европейците използват мазилка за своите бани и душове без плочки, тогава ще видим, че това ще се наложи все повече, тъй като хората не искат да се занимават с почистване на фуги. За тази цел просто душът ще бъде вграден в стената, което е добър вариант за банята.

СПА характеристики

С натиска за работа от вкъщи и упражнения вкъщи, ще видим повече време за СПА у дома. Парните душове, инфрачервените сауни и студените вани се включват все повече в нашите проекти, тъй като стават все по-достъпни за банята у дома. Въпреки че за тези видове процедури се плаща допълнителна такса, вероятността за редовно използване е много по-голяма и е истинско предимство пред членството в спа център.

Както виждате, има толкова много актуални тенденции за банята ви, които може да следите през следващата 2024 г. Хубаво е да сте в крак модата, но за да се получи нещо наистина стилно, вложете и малко от себе си в декорирането на вашето жилище.

Вижте още:

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Tagged , , ,
на горе