8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си

8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си
Психология

8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си

Не е тайна, че повечето жени не харесват свекървата си и имат сложни отношения с нея. Снахите искат да установят своето място в семейството, докато свекървите искат да са сигурни, че няма да бъдат изключени. Дори когато жените се обичат, техните роли могат да бъдат трудни за разгадаване.

Сигурни сме, че повечето омъжени жени не могат да се отпуснат, когато става дума за свекърви. Ако искаш съпругът ти да те обича – научи се да уважаваш майка му! Това е закон! И точно за това трябва да се опиташ да следиш какво говориш и кои фрази никога да не изричаш пред жената, която е дала живот на твоя любим!

Навици, които съсипват и най-здравия брак

5 причини защо не трябва да оставате приятели с бившия си

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Към мен вървеше напълно непознат мъж и разпръскваше…

8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си

1. „Не“

свекървата
8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си снимка: pinterest

Толкова проста и кратка дума, но толкова пагубна. Някои свекърви са прекалено ревностни, а други не достатъчно. Какъвто и тип свекърва да имате, нито една от тях няма да се радва на думата „не“. Най-често свекървата се придържа към концепцията, че вие ​​сте новото им дете и сте женен за тяхното дете, така че това, което казват, важи, както беше, когато детето им беше по-малко. Не всички от тях са настоятелни за това, някои дори може да са супер мили, когато го кажете, но всеки един от тях ще има това изражение на предателство на лицето си.

Някои дори ще се държат така, сякаш е добре, но ще намерят начини да ви спъват чувството за вина.

2. „Не е голяма работа“

свекървата
8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си снимка: pinterest

Всички ние като жени имаме своето „нещо“. Щом го прочетохте, разбрахте точно за какво говоря. Това е нещото или нещата, които са важни за нас. С възрастта изглежда, че този списък става малко по-дълъг и по-сантиментален. Ако свекървата прави голяма работа от нещо, което ви изглежда малко, шансовете са, че това е едно от нейните „неща“ и казването, че не е голяма работа, изважда мечешки нокти. Разбира се, само защото това е нейното нещо, не означава, че трябва да бъде и вашето нещо, но успех в намирането на начин да разграничите двете.

3. „Това може да е добре за вас, но не е за нас“

Говорейки за разграничаване на двете, ако свекървата вземе решение, често се чувства така, сякаш го е взела за цялото семейство. Да й кажеш, че вие ​​и съпругът ви сте взели различно решение, води до подобен начин, както да й кажете „не“.

4. „Ние се движим“

Много от нас в крайна сметка живеят близо до родителите си. Откриваме обаче, че понякога е необходимо повече пространство, за да се почувстваме наистина възрастни или може би е изникнала нова работа. Така или иначе, ако живеете близо до тях и им кажете, че се местите, подгответе се за Трета световна война и емоционално влакче в увеселителен парк. Свекървата не обича да сте далече от нея.

5. „Синът ви го предпочита така“

свекървата
8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си снимка: pinterest

О, момче, ако това включва сгъване на дрехите му, приготвяне на храна и т.н., разказването на съвети на майка за нейния син ще ви качи на горещия стол. Всички майки смятат, че познават децата си отвътре и отвън и не обичат да бъдат коригирани на този факт. Свекървата не обича да й се говори какво предпочита сина й, защото тя знае.

6. „Елате по всяко време“

Никога не казвайте това на свекървата си. Гарантирам ви, че ще идват… често… без предупреждение… в най-неудобните моменти. Мислите, че преувеличавам? Опитайте и се пригответе за пътуването на живота си.

7. „Ние не сме родители така“

свекървата
8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си снимка: pinterest

Въпреки че все още нямам деца, наблюдавах как по-голямата ми сестра преминава през това със свекървата си. Толкова е лошо, че не могат да оставят децата да бъдат сами с нея, защото тя е толкова твърдо настроена срещу техните родителски техники. Свекървите имат в главата си, че те знаят най-добре, така че когато децата се появят на сцената, вие ще имате изцяло нова битка с нея. Не се страхувайте обаче да се вслушвате в нейните съвети от време на време. В крайна сметка тя го прави от известно време.

8.Вие първо се оправете с мъжа си/свекъра си, пък после ни давайте съвети.

свекървата
8 неща, които не трябва да казвате на свекървата си снимка: pinterest

Ако намекнете, че положението в нейното семейство е по-плачевно, отколкото тя го представя, ще засегне свекървата си. При това вашето нежелание да се вслушате в съветите на една възрастна мъдра жена ще бъде оценено като юношески инат.

Tagged , ,
на горе