6 причини, заради които спираме да правим секс
Интимно 18+

6 причини, заради които спираме да правим секс

Въпреки че е напълно нормално да не сте готови за секс от време на време, нещата стават проблематични, когато той се превърне в скучна работа и когато физическата близост вече не е приоритет във връзката ви. За да го коригирате, трябва да разберете причините и след това да направите съответните промени. Чудили ли сте се някога дали количеството, което правите, е нормално? Напълно естествено е да имате несигурност относно това колко правите вие ​​и вашият партньор. Но е важно да имате предвид, че всяка връзка е различна, с различни сексуални нужди.

Повече интимност не винаги означава по-добра връзка. Вместо това, фокусирането върху качеството на секса, връзката ви с партньор и това, което е най-добро за връзката ви, може да направи връзката ви по-силна.

9 нестандартни места за горещ секс

6 от най-романтичните места в България

infomax-logo-50-15-HWПийпъл“ обяви Патрик Демпси за най-сексапилния жив мъж на планетата за 2023 г.

6 причини, заради които спираме да правим секс

1. Стрес

секс
6 причини, заради които спираме да правим секс

Стресът се проявява по много начини и влияе както на психическото, така и на физическото здраве. Психически това може да ви накара да се почувствате претоварени, изпуснати, раздразнителни и дори депресирани. Физически можете да изпитате разстроен стомах и главоболие, предизвикани от излишния кортизол в кръвта. Всичко изброено по-горе може да повлияе значително на либидото ви и да спре да ви се прави секс.

За да намалите стреса, внимавайте за симптомите и очаквайте стресовите фактори. Пренаредете важното за вас, не се страхувайте да кажете „не“, медитирайте, правете дихателни упражнения и отделяйте време за себе си и партньора си. Освен това се грижете за тялото си, като се храните добре, спите достатъчно и правите упражнения често.

2. Несигурност на тялото

секс
6 причини, заради които спираме да правим секс

Несигурността на тялото е често срещана причина за отказ за секс, особено когато не става въпрос само за външния вид, но и за чувството, че сте подути и просто не сте в най-добрата си форма.Хората с ниско самочувствие по отношение на образа на тялото често изпитват чувство на срам или неудобство да бъдат голи пред партньора си и им липсва сексуална увереност, за да започнат или да се включат в сексуална интимност.

Макар и трудно, обърнете се директно към несигурността си. Психически се повдигнете, вместо да ругаете или заяждате външния си вид, и наемете професионалист, който може да помогне по пътя. Правете неща, които ви правят щастливи и изграждат увереност, и спортувайте често, което освобождава ендорфини и може да ви даде по-голяма оценка на тялото ви.

3. Хронични медицински проблеми

секс
6 причини, заради които спираме да правим секс

Хроничните състояния, като ревматоиден артрит, болка, умора, скованост, подуване, вагинална сухота и ограничена функция, също могат да повлияят на либидото.Някои състояния и лекарства могат да повлияят на способността ви да се възбуждате физически. Консултирайте се с вашия лекар – някой, който ще ви подкрепя по време на този разговор – относно плановете за лечение и начините, по които можете да работите за по-голямо желание за секс.

4. Смарт устройства

Иронията на технологията е, че докато ни кара да се чувстваме интелектуално по-свързани с хората, тя може да ни изолира още повече един от друг, когато става въпрос за секс. Добър навик е да държите електрониката – включително телефони и телевизори – извън спалнята. Направете още една крачка напред, като оставите своя смарт телефон в колата по време на вечеря, в друга стая, когато сте у дома, и инсталирате „технически полицейски час.

5. Отслабваща връзка

секс
6 причини, заради които спираме да правим секс

Желанието за интимност може да бъде компрометирано, ако не се чувствате емоционално свързани с партньора си. Рестартирането на тази връзка може да бъде толкова просто, колкото да си вземете почивка през уикенда без деца, да отделите редовно време за излизане, секс или да изпратите мили текстови съобщения.

6.Страхът от това, което човек ще чуе

Хората се страхуват, че може да чуят, че партньорът им вече не ги намира за привлекателни. Също така хората се страхуват, че може да се окаже, че партньорът им може да прави секс с някой друг. С тези страхове става ясно защо никой в двойката не задави въпроси.

Tagged , , , ,
на горе

Имате ли 18 години ?