

20 минути
60 минути
80 минути
6 порции
Решихте ли вече каква рецепта за приготвянето на шаран да използвате – ако не сте, ние имаме чудесна идея. От всички празнични рецепти за шаран за Никулден тази ни е най-любимата – опитайте и ще разберете защо.
1 шаран (2-2,5 кг., почистен);
5 гл. лук (на дребно);
2 ч. ч. орехи (смлени или счукани);
олио;
девесил;
мащерка;
черен пипер;
розмарин
60 гр. стафиди (по желание);
1 лимон (на шайби и полушайби);
магданоз
сол
Задушете лука в малко олио до прозрачност.
Добавете подправките и орехите и разбъркайте.
След като минат няколко минути свалете от котлона и оставете да изстине.
Намажете шарана с малко с малко смес от черен пипер и сол.Направете няколко резки върху шарана с нож. Напълнете с плънката и зашийте с естествен конец или защипете с клечка за зъби.
Поставете в тавата хартия за печене и полейте с малко олио.
Поставете шарана и поръсете с олио.
Печете във фурната на 180 градуса. В прорезите пъхнете полушайби лимон.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините