Никулденски шаран

Никулденски шаран

Приготвяне

20 минути

Готвене

60 минути

Общо

80 минути

Порции

6 порции

Решихте ли вече каква рецепта за приготвянето на шаран да използвате – ако не сте, ние имаме чудесна идея. От всички празнични рецепти за шаран за Никулден тази ни е най-любимата – опитайте и ще разберете защо.

Необходими продукти

1 шаран (2-2,5 кг., почистен);
5 гл. лук (на дребно);
2 ч. ч. орехи (смлени или счукани);
олио;
девесил;
мащерка;
черен пипер;
розмарин
60 гр. стафиди (по желание);
1 лимон (на шайби и полушайби);
магданоз
сол

Начин на приготвяне

Ето как се приготвя стъпка по стъпка този уникален Никулденски шаран:

Задушете лука в малко олио до прозрачност.

Добавете подправките и орехите и разбъркайте.

рецепта за никулденски шаран
Никулденски шаран

След като минат няколко минути свалете от котлона и оставете да изстине.

Намажете шарана с малко с малко смес от черен пипер и сол.Направете няколко резки върху шарана с нож. Напълнете с плънката и зашийте с естествен конец или защипете с клечка за зъби.

рецепта за никулденски шаран
Никулденски шаран

Поставете в тавата хартия за печене и полейте с малко олио.

Поставете шарана и поръсете с олио.

Печете във фурната на 180 градуса. В прорезите пъхнете полушайби лимон.

рецепта за никулденски шаран
Никулденски шаран

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Как да си приготвим салата-предястие в едно?

Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата

Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Вижте още
Пълнен шаран на фурна с гъби
Най-нови статии
Популярни
на горе