Неустоимо руло Стефани

Неустоимо руло Стефани

Приготвяне

15 минути

Готвене

45 минути

Общо

60 минути

Порции

6 порции

Рецептата за руло “Стефани” е класическа рецепта, част от всяка българска кулинарна книга. Тя е една от любимите рецепти на българите. Рецептата за руло “Стефани” е много подходяща за моментите, когато очаквате повече гости, или подготвяте празнична трапеза, защото рулото е голямо, лесно за сервиране на филийки. Руло “Стефани” се приготвя лесно и наистина бързо, така печелите време за приготвяне например на вкусен десерт.

Необходими продукти

1 кг. кайма
6 яйца
1 глава лук
3-4 с.л. галета
100-130 гр. кашкавал
3 моркова
5 бр. кисели краставички
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион

Начин на приготвяне

Ето как се приготвя стъпка по стъпка това класическо руло Стефани:

Първо включете фурната да загрее с вентилатор на 180 градуса. Сварете 5 от яйцата. След като се сварят ги охладете със студена вода и ги оставете настрани, докато приготвяте останала част от рецептата.

руло Стефани
Неустоимо руло Стефани

В друга тенджера по същия начин трябва да сварите моркова.

Следващата стъпка е да нарежете лука на ситно.

В дълбока купа трябва да смесите 6-то яйце, галетата, каймата, лука и подправките и да омесите добре всичко.

руло Стефани
Неустоимо руло Стефани

Нарежете киселите краставички на тънки ивички. Настържете кашкавала с помощта на кухненско ренде.

Когато морковът е сварен, го нарежете по същия начин, като киселите краставички. Нарежете и сварените яйца на парчета.

руло Стефани
Неустоимо руло Стефани

След това върху хартия за печене на тънко си разстилайте каймата с помощта на ръцете си във формата на правоъгълник с дебилина 1 см.

руло Стефани
Неустоимо руло Стефани

Започнете да редите плънката върху каймата. Редете яйцата хоризонтално по средата на по широката част на образувалия се правоъгълник.

След това около яйцата наредете морковите, краставичките и ги поръсете с кашкавал.

руло Стефани
Неустоимо руло Стефани

След това завийте рулото, оформете го добре по краищата, така че да има добра форма и да няма дупки встрани.

Поставете вашето руло в омазнена тава и налейте 1/2 ч.ч. вода в тавата. Поставете го за 35-40 минути във фурната, докато рулото придобие златист загар.

Приятен апетит!

Вижте още интересни рецепти при нас:

Баница със спанак и кашкавал

Рецептата на най-вкусните кюфтета по селски е тук!

Супа за изгаряне на мазнини: лека и супер засищаща

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Вижте още
Боб-чорба по стара българска рецепта – винаги има място на трапезата
Пълнен шаран на фурна с гъби
Домашна свинска наденица с бобена салата
Най-нови статии
Популярни
на горе