Рецептата за руло “Стефани” е класическа рецепта, част от всяка българска кулинарна книга. Тя е една от любимите рецепти на българите. Рецептата за руло “Стефани” е много подходяща за моментите, когато очаквате повече гости, или подготвяте празнична трапеза, защото рулото е голямо, лесно за сервиране на филийки. Руло “Стефани” се приготвя лесно и наистина бързо, така печелите време за приготвяне например на вкусен десерт.
Необходими продукти
1 кг. кайма
6 яйца
1 глава лук
3-4 с.л. галета
100-130 гр. кашкавал
3 моркова
5 бр. кисели краставички
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
Начин на приготвяне
Ето как се приготвя стъпка по стъпка това класическо руло Стефани:
Първо включете фурната да загрее с вентилатор на 180 градуса. Сварете 5 от яйцата. След като се сварят ги охладете със студена вода и ги оставете настрани, докато приготвяте останала част от рецептата.
В друга тенджера по същия начин трябва да сварите моркова.
Следващата стъпка е да нарежете лука на ситно.
В дълбока купа трябва да смесите 6-то яйце, галетата, каймата, лука и подправките и да омесите добре всичко.
Нарежете киселите краставички на тънки ивички. Настържете кашкавала с помощта на кухненско ренде.
Когато морковът е сварен, го нарежете по същия начин, като киселите краставички. Нарежете и сварените яйца на парчета.
След това върху хартия за печене на тънко си разстилайте каймата с помощта на ръцете си във формата на правоъгълник с дебилина 1 см.
Започнете да редите плънката върху каймата. Редете яйцата хоризонтално по средата на по широката част на образувалия се правоъгълник.
След това около яйцата наредете морковите, краставичките и ги поръсете с кашкавал.
След това завийте рулото, оформете го добре по краищата, така че да има добра форма и да няма дупки встрани.
Поставете вашето руло в омазнена тава и налейте 1/2 ч.ч. вода в тавата. Поставете го за 35-40 минути във фурната, докато рулото придобие златист загар.