Домашни рецепти за избелване на зъбите
Здраве и красота

Домашни рецепти за избелване на зъбите

Оцветяването на зъбите е част от естественият процес на стареене, но, точно, както при борбата с бръчките, стремежът към съвършено бели и здрави зъби е нещо, за което много хора не пестят средства. В действителност обаче, въпреки ефикасността си, немалка част от предлаганите търговски продукти и стоматологични интервенции значително нарушават зъбния емайл и повишават чувствителността им, особено при продължителна употреба.

Добрата новина е, че съществуват естествени аналози, които може да помогнат, както за избелването им, така и за подобряване на здравето на устната кухина, като цяло.

Един от „негативите“ на тези средства е, че те се нуждаят от повече време и постоянство, но за сметка на това без нежелани ефекти и въздействия върху тъканите им.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

 

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

 

Ползите от морската сол в грижата

Домашни рецепти за избелване на зъбите

Намажете със сода за хляб

Содата за хляб има естествени избелващи свойства, поради което е популярна съставка в търговските пасти за зъби.

Това е мек абразив, който може да помогне за изтриването на повърхностните петна по зъбите.

Освен това содата за хляб създава алкална среда в устата ви, която предотвратява развитието на бактерии.

Това не е средство, което ще ги избели за една нощ, но трябва да забележите разлика във външния им вид с течение на времето.

Джинджифил

зъбите
Домашни рецепти за избелване на зъбите

Едно от домашните средства за избелване на зъбите включва използването на джинджифил. Джинджифилът има противовъзпалителни свойства, които правят устната ви тъкан здрава.

Той е в основата на белите зъби и здравата усмивка. Добавянето на смлян джинджифил към чубрица или пиенето на чай от джинджифил насърчава противовъзпалителните свойства. Коренът от джинджифил е много добър за профилактика на заболявания на венците, тъй като се счита за лечебна билка. Освен това дава временно облекчение при зъбобол. Джинджифилът може да се използва за избелване  и може да се използва със сол.

Лимон 

зъбите
Домашни рецепти за избелване на зъбите

Едно от домашните средства за бързо избелване на зъбите включва лимонов сок. Лимонът е страхотен избелващ и избелващ агент за тях. Съдържа високо ниво на киселина, което помага да ги направим бели. Лимонът може да се използва по два различни начина.

Първият метод е напръскване на зъбите с лимонов сок, докато другият метод е натриване на зъбите с лимонова кора. Поради способността му да ги избелва, някои хора ги мият с лимонов сок.

Кокосово масло

зъбите
Домашни рецепти за избелване на зъбите снимка: pinterest

Кокосовото масло е свързано с различни ползи за здравето, включително избелване на зъбите. Може да ги избели и почисти, и също така помага за предотвратяване на кариес. Кокосовото масло се бори със заболяванията на венците и намалява натрупването на плака; следователно, това също е известен домашен лек за избелване, който дава незабавни резултати. Той атакува бактериите, отговорни за кариеса и загубата на зъби. Благодарение на тези си способности, той е толкова ефективен, колкото много средства за изплакване на устата.

Има два начина, по които кокосовото масло може да се използва, за да ги направите бели . Първият метод е издърпване на масло, при което маслото се разпръсква в устата за около 15 до 20 минути и след това се изплюва. Като част от този метод маслото се използва като вода за уста. Хората са започнали да използват този метод преди хиляди години. Препоръчително е да използвате този метод сутрин. Вредните бактерии и плаката се отстраняват от устата ви от мастните киселини в маслото, които привличат бактерии.

Обелка от банан

зъбите
Домашни рецепти за избелване на зъбите снимка: pinterest

Може да използвате вътрешната страна на обелка от банан, който е богат на калий, магнезий, манган и други минерали, които допринасят, както за избелване на зъбите, така и за заздравяване на емайла.
След измиване им, вземете обелката от един узрял банан и разтрийте зъбите от всички страни в продължение на две минути. След това изплакнете само с вода. Правете два пъти на ден.

Tagged , ,
на горе