Ползите от морската сол в грижата за кожата
Здраве и красота

Ползите от морската сол в грижата за кожата

Всички знаем, че морската сол е полезна. Солта – тази скромна съставка, която овкусява храната ни, топи ледените тротоари и придава на свежия морски въздух своя солен аромат – също е минерал, който сериозно се приема за даденост. От релаксираща вана „за мен“ до обичайно ексфолиращо лечение, тази сол е напълно подходящо средство за грижа за кожата, което си струва да включите в рутинната си грижа за кожата.

Солта се състои предимно от два елемента: натрий и хлорид. Морската сол съдържа други микроелементи и обикновено е по-голяма „люспа“, която е по-груба от рафинираната готварска сол. Неговата прекрасна груба текстура е идеална за изтриване на мъртвите кожни клетки и разкриване на здрава, блестяща кожа отдолу.

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

 

Ползите от морската сол в грижата за кожата

Минерали 

Морската сол се състои предимно от натрий и хлорид, но съдържа и други микроелементи като магнезий, калций, калий и цинк. Тези минерали са от съществено значение за поддържане на здрава кожа и функции на тялото. Когато се използва в продукти за грижа за кожата, тя осигурява богат източник на тези основни минерали, които могат да помогнат за подхранване и подмладяване на кожата.

Ексфолиране

морската сол
Ползите от морската сол в грижата за кожата снимка: pinterest

Едно от основните предимства на морската сол в грижата за кожата е способността й да действа като нежен, но ефективен ексфолиант. Грубата текстура на солта помага за отстраняването на мъртвите кожни клетки, разкривайки здрава, блестяща кожа отдолу. Редовното ексфолиране с такъв вид сол може да стимулира обновяването на клетките, придавайки на кожата естествен блясък и намалявайки сухотата. Освен това помага за почистване на кожата, изчистване на порите, избистряне на тена и намаляване на неравностите.

Балансиране на производството на мазнини от кожата

морската сол
Ползите от морската сол в грижата за кожата снимка: pinterest

Морската сол може да помогне за регулиране на производството на мазнини в кожата, без да причинява прекомерна сухота. Това го прави особено полезен за хора с мазна или склонна към акне кожа. Като балансира естественото производство на мазнини в кожата,тя може да помогне за намаляване на обривите и да насърчи здравословен, сияен тен.

Противовъзпалителни свойства

Морската сол има противовъзпалителни свойства, което я прави отлична съставка за успокояване и успокояване на раздразнената кожа. Може да помогне за намаляване на зачервяването, възпалението и дори да подобри кожни заболявания като екзема и псориазис. Когато се комбинира с други успокояващи съставки като мед, тя може да осигури още по-големи противовъзпалителни ползи за кожата.

Детоксикация

Морската сол е известна със своите детоксикиращи свойства, които могат да помогнат за извличането на замърсявания и токсини от кожата.

Лекуване на рани и петна

Антибактериалните свойства на морската сол могат да помогнат за насърчаване на заздравяването на рани и петна по кожата. Като убива бактериите и предотвратява инфекцията, тя може да подпомогне процеса на оздравяване и да намали появата на белези и белези по кожата.

Овлажняващи ползи

морската сол
Ползите от морската сол в грижата за кожата снимка: pinterest

Въпреки че може да изглежда нелогично, морската сол всъщност може да помогне за задържане на влага и предотвратяване на сухота. Това е така, защото минералите в тази сол помагат за създаването на защитна бариера върху кожата, която може да предотврати загубата на влага и да поддържа кожата хидратирана. Това я прави отлична съставка за овлажнители и други хидратиращи продукти за грижа за кожата.

Ползи против стареене

морската сол
Ползите от морската сол в грижата за кожата снимка: pinterest

Морската сол може да помогне за стягане и укрепване на кожата, като намалява появата на фини линии и бръчки. Чрез стимулиране на обмяната на клетките и насърчаване на производството на колаген, тя може да помогне за поддържане на еластичността на кожата и да предотврати преждевременното стареене. Това го прави ценна съставка в продуктите и процедурите за грижа за кожата против стареене.

Tagged , , , ,
на горе