Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата?

Трикове за справяне с пигментните петна
Здраве и красота

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата?

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата, съветват специалисти. Пигментните петна и кератомите по кожата не се появяват без причина. Факторите на пигментацията са излагане на слънце, заболявания на черния дроб, бъбреците, щитовидната жлеза.

Как мога да се отърва от възрастовите петна и кератомите? В това ще помогнат природните средства. Предлагаме ви няколко рецепти.

Много хора страдат от пигментни петна. Освен това има кожно заболяване – кератоми. Кератомата е груба неоплазма с тъмен цвят (наподобява кората на дърво).

Как да се отървете от пигментни петна и кератоми по кожата?

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Причини за петната и кератомите по кожата:

  • Слънчеви лъчи. Продължителното излагане на ултравиолетова радиация е вредно за кожата.
  • Дисфункции на вътрешните органи. По състоянието на кожата можете доста точно да определите наличието на определени заболявания.
  • Дисфункция на щитовидната жлеза.
  • Стомашни проблеми.
  • Бъбречна дисфункция.
  • Патология на черния дроб.

Пъпките се различават по своя цвят. Червеникави – възможни са стомашни проблеми, жълтеникави – бъбречна патология, тъмни – проблеми с черния дроб.

Как да запазим красив тена си?

  • Не пийте често алкохолни напитки.
  • Откажете се от пушенето.

Маска за пигментни петна

Препоръчва се да се намазва лицето с различни сокове. Лимоновият сок е най-добрият вариант. Най-добър е за тези хора с мазна кожа. При суха кожа: 1 с.л. лимонов сок + чаена лъжичка мед. Разбъркайте и нанесете върху лицето. Измийте с хладка течаща вода.

Как да се справим с кератомите?

Обърнете внимание на имунната система и работата на гореспоменатите вътрешни органи. Случва се кератомите (както и старческите петна) да се превърнат в онкологични заболявания.

Има няколко ефективни природни продукта, които ще помогнат да се отървете от кератомите.

Рецепта номер 1прополис. Омесете го с ръце. Фиксирайте го върху зоната, засегната от кератома и останете с него пет дни. Проведете 3 такива сесии.

Рецепта номер 2 – чесън. Правим каша от счукан чесън (1 чаена лъжичка), лимонов сок (1 чаена лъжичка), мед (3 чаени лъжички). Смесете, нанесете върху кератома. Оставете маската да действа 15-20 минути. Може да се използва и срещу пигментация. Измийте с хладка течаща вода. В случай на кератома се препоръчва намазване на засегнатата област с масло от черен кимион.

Рецепта номер 3 – лист от алое вера. Поставете листа в хладилника на долния рафт за 10 дни. Отрязвате парче от листа, поставяте го върху кератома, фиксирате го (или просто често намазвате засегнатата област). Изплакнете с течаща вода. Намажете с масло от черен кимион.

При лечението на пигментни петна и кератоми диетата е от голямо значение. Препоръчително е да избягвате захарта и продуктите, съдържащи захар, когато е възможно. Излишната захар се отразява негативно на кожата, причинявайки нейното преждевременно стареене.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе