Лесни домашни средства за премахване на брадавици

Лесни домашни средства за премахване на брадавици
Здраве и красота

Лесни домашни средства за премахване на брадавици

Какво представлява този твърд израстък на дланта ми, може би се чудите, гледайки вашите брадавици. Брадавицата е израстък, който се вижда по кожата на ръцете, краката, лицето, гениталиите и коленете. Причинява се от вирус, човешки папиломен вирус (HPV), и е заразен. Брадавиците са малки, неравни купчини по кожата.1 В повечето случаи симптомите не са налице, но в няколко редки случая може да има болка в областта, където е налице брадавицата. В повече от половината от случаите брадавиците изчезват сами, оставяйки само малък белег. В зависимост от областта на тяхното присъствие и вътрешното им разположение на клетките, те се класифицират в различни видове.

Не е чудесно допълнение към вашия външен вид, има куп домашни средства, които са били използвани успешно от хората за премахване на брадавици. Някои от тях са изброени по-долу. Тези описани анекдоти имат малко или никакви научни доказателства, но се смята, че са ефективни, когато се използват от хора, така че бъдете внимателни, когато ги използвате, не прекалявайте, ако не работят, както се очаква!

Лесни домашни средства за премахване на брадавици

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Лесни домашни средства за премахване на брадавици

1. Ябълков оцет:

брадавици
Лесни домашни средства за премахване на брадавици

Установено е, че ябълковият оцет е полезен за премахване на брадавици. Винаги трябва да се разрежда преди употреба, тъй като е изключително кисел по природа. Можете да го използвате, като смесите малко вода и ябълков оцет. Тази смес може да се нанесе върху брадавицата с помощта на памучен тампон и да се покрие областта с превръзка за няколко часа, позволявайки брадавицата да омекне.

2. Алое вера:

брадавици
Лесни домашни средства за премахване на брадавици

Листата от алое вера могат да се използват, като се разрежат и се изгребва гела от тях. След това можете да нанесете гела върху брадавицата. Някои хора са намерили това домашно лекарство за доста полезно. Алое вера е добро за кожата и се използва за лечение на различни кожни заболявания, от изгаряния до порязвания и натъртвания. Поради това се използва и при лечение на брадавици.

3. Бананова кора:

Банановата кора се използва от хората за премахване на брадавици от много години. Можете да го използвате, като вземете парче от банановата кора, залепите брадавицата и я оставите да престои през нощта, докато спите. Уверете се, че вътрешната страна на кората докосва кожата. Ежедневното му използване може да е полезно, въпреки че няма реални научни доказателства, няма нищо лошо да опитате и него!

4. Портокалова кора:

брадавици
Лесни домашни средства за премахване на брадавици

Още една плодова кора, която да опитате. Портокаловата кора се нанася, като се втрива ежедневно в брадавицата. Изглежда, че брадавицата променя цвета си, потъмнява и пада, когато това се прави ежедневно. Това може да отнеме известно време, около две до три седмици, за да падне брадавицата. Няма научни доказателства и за това лекарство, но кой знае, може би киселинната природа на портокала може да ви помогне да се отървете от брадавицата!

5. Прозрачен лак за нокти:

Нанасянето на прозрачен лак за нокти върху брадавицата се опитва да я задуши. Въпреки че няма доказателства за неговата ефективност, лакът за нокти образува слой върху брадавицата и предотвратява разпространението на вируса от брадавицата на други места. Може да се прилага няколко пъти дневно. Можете да изпробвате това лекарство и да видите дали работи за вас.

6. Тиксо:

брадавици
Лесни домашни средства за премахване на брадавици снимка: pinterest

Това е едно от популярните домашни средства за лечение на брадавици. Можете да изрежете малко парче тиксо и да го залепите върху брадавицата. Това се оставя за три до шест дни и може да се премахне след това. След отстраняване на тиксото, брадавицата трябва да се накисне във вода и да се изтърка с пемза или шмиргел. Следващите няколко часа не трябва да се покрива, трябва да се остави на мира. ЗАБЕЛЕЖКА: Този метод трябва да се използва внимателно, ако кожата ви е чувствителна.

7. Пчелен прополис:

Пчелният прополис, лепкава субстанция, произведена от пчелите, съдържа естествени продукти като пчелен восък, растителни екстракти и др. Това може да бъде наистина ефективно за премахване на брадавици. Обикновено се предлага на пазара и може да се приложи върху брадавицата, последвано от превързване.

Tagged , ,
на горе