Ползи за здравето от алое вера: 5 интересни свойства

Ползи за здравето от алое вера
Добра форма

Ползи за здравето от алое вера: 5 интересни свойства

Ползи за здравето от алое вера: 5 интересни свойства на растението посочват експерти. Гелът от алое вера е богат на витамини и минерали. Подходящ е както за локално, така и за перорално приложение. Възползвайте се от ползите му за вашето здраве!

Алое вера е растение, известно от древността със своите полезни свойства. Гелът, който се извлича от листата му, има редица ползи за човешкото здраве. Ползите от алое вера се крият главно във високата концентрация на витамини, минерални соли, аминокиселини, ензими и други активни съставки, които имат благоприятен ефект върху нашето благосъстояние.

Ползи за здравето от алое вера: 5 интересни свойства

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Основни ползи от алое вера за здравето

Поддържа зъбите

Ползи за здравето от алое вера
Ползи за здравето от алое вера

Първата полза от алоето е, че това растение помага за поддържането на здрави зъби и устна кухина. Гелът от алое помага за премахване на плаката, намалява възпалението и кървенето на венците. В допълнение, то ще бъде полезно при лечението на заболявания, като гингивит и пародонтит.

Алое вера също често се използва за облекчаване на болката при стоматит и появата на язви в устата, тъй като гелът ускорява заздравяването. Тайната на действието е много проста: гелът от алое вера убива вредните бактерии и предотвратява тяхното разпространение.

Борба с излишните килограми

Ползи за здравето от алое вера
Ползи за здравето от алое вера

Алоето подобрява храносмилането и подпомага детоксикацията на организма. И естествената последица от това е загуба на тегло. Консумацията на това растение може да намали токсичното натоварване на тялото. Освен това алоето ще ви зареди с необходимата енергия.

Само, за да получите най-добри резултати, не се препоръчва да прекалявате с това естествено лекарство. Тук, както във всичко, трябва да знаете кога да спрете.

Заслужава да се отбележи, че вкусът на алое вера е особен и доста остър. А ако не можете да го консумирате отделно, препоръчваме да го включите в плодови коктейли или зеленчукови смутита.

Ползи от алое вера за косата и скалпа

Ползи за здравето от алое вера
Ползи за здравето от алое вера

Алое вера е фантастично естествено лекарство, което може да намали сърбежа и възпалението, свързани с пърхот и сух скалп. Благодарение на своите противогъбични и антибактериални ефекти, алоето помага да се отървете от пърхота, както и да лекува псориазис и дерматит. Известно е, че всички тези състояния причиняват сериозен дискомфорт.

А наличието на витамини и минерали в хранителния състав на гела от алое вера също го прави отличен начин за подхранване на космените фоликули и в резултат на това за ускоряване на растежа на косата. Естествените ензими от своя страна позволяват: премахване на мъртвите кожни клетки от повърхността му, ускорява регенерацията на тъканите около космените фоликули.

Помага да намалете възпалението

Ползи за здравето от алое вера
Ползи за здравето от алое вера

Ползите от алое вера се крият в неговите мощни противовъзпалителни свойства. Това растение може да бъде полезно за облекчаване на синдрома на раздразнените черва и възпаление на ставите.

Алоето помага за намаляване на болката и по този начин подобрява благосъстоянието на пациента. Ето защо, можете да намерите гел от алое вера в много търговски аналгетици за външна употреба.

Ползи за кожата

Ползи за здравето от алое вера
Ползи за здравето от алое вера

Благодарение на високото съдържание на вода (повече от 99%), гелът от алое е отлично естествено средство за овлажняване, омекотяване и подмладяване на кожата. Често се включва в различни кремове и маски за лице (домашни и промишлени).

Алоето подобрява еластичността на кожата, като я прави по-стегната (и възстановява нивата на колаген и еластин). Освен това е отличен емолиент, който може да успокои съществуващите раздразнения.

И накрая, гелът от алое насърчава по-дълбокото проникване на кислород в кожните клетки. Това дава отличен подмладяващ ефект!

За кожа, склонна към акне, гелът от алое вера също ще бъде от полза, тъй като абсорбира излишната мазнина (себум) и по този начин почиства порите. Ето защо, тази съставка е толкова често срещана в различни продукти за лечение на акне.

Ползи за здравето от алое вера
Ползи за здравето от алое вера

Препоръчваме да нанесете гела от алое директно върху пъпките (с леки масажиращи движения, така че продуктът да попие в кожата). Можете да повтаряте тази процедура няколко пъти на ден (и така, докато акнето изчезне).

Както можете да видите, ползите от алое вера за нашето здраве са наистина големи. Това е наистина лечебно растение с много интересни свойства и приложения. Така че не пропускайте да го изпробвате в действие! Просто не очаквайте моментални резултати, те определено ще се появят, но не и след първата употреба.

Tagged , ,
на горе