Картофени бухтички с кайма: сочни и вкусни, с хрупкава златиста коричка!

картофени бухтички с кайма

Картофени бухтички с кайма: сочни и вкусни, с хрупкава златиста коричка!

Приготвяне

20 минути

Готвене

40 минути

Общо

60 минути

Порции

6 порции

Картофени бухтички с кайма – тук ви представяме бърза и лесна за изпълнение рецепта. Много домакини приготвят тези картофени бухтички с кайма у дома. Чудесен избор, както за закуска, така и за топло предястие!

Ето как да си приготвите картофени бухтички с кайма

Как да приготвим вкусни пържени картофи с коричка

Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре

Необходими продукти

✔1,5 кг. картофи;

✔500 гр. кайма – смес;

✔1 глава лук;

✔50 гр. масло;

✔1/2 чаша брашно;

✔сол – на вкус;

✔черен пипер – на вкус;

✔други подправки по ваше желание.

Начин на приготвяне

За изпълнението на тази рецепта ще ви бъдат необходими подходящ съд за варене на картофите и дълбок тиган.

картофени бухтички с кайма
Рецепта за картофени бухтички с кайма

Обелете картофите и ги поставете в съд за варене. Залейте ги с вода, добавете малко сол и оставете да се варят.

През това време си пригответе каймата. Накъсайте я на ситни парченца, подправете със сол и черен пипер на вкус и я сложете в тигана. Обелете лука и го наситнете на дребно. Добавете към каймата. Запържете ги заедно.

Когато картофите се сварят достатъчно добре, оцедете излишната вода и ги намачкайте. Добавете сол, черен пипер и маслото. Разбъркайте добре и оставете да изстинат.

Сок от картофи – за какво и колко е полезен

Когато пюрето е добре охладено, прибавете брашното. Бъркайте, докато продуктите се смесят добре. Трябва да получите гладка текстура.

От изстиналото картофено тесто оформете малки „лодчици“, в чийто център направете „кладенче“. Запълнете кухината с плънка от запържената кайма с лук. След което обвийте плънката със слой от картофеното пюре с брашно.

картофени бухтички с кайма

картофени бухтички с кайма

Вашите картофени бухтички с кайма са готови за пържене в тигана.

Налейте 100 мл. растителна мазнина в дълбок тиган, която трябва да бъде добре загрята. Поставете картофените бухтички. Гответе до получаване на хрупкава златиста коричка.

Рецепта за картофени бухтички с кайма
Рецепта за картофени бухтички с кайма

Извадете от тигана готовите бухтички. Оставете ги за няколко минути върху лист кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте с гарнитура – зелена салата, салата със зеле и моркови, домати и краставици и т.н.

Гответе от сърце и с любов! Добър апетит!

Картофени бухтички с кайма: сочни и вкусни, с хрупкава златиста коричка! Кухненска везна – използване и предимства

Вижте още
Картофено калцоне на тиган с шунка и пармезан
златисти картофи
пилешки бутчета с топено сирене
Най-нови статии
Популярни
на горе