Щастливи след 40: Топ съвети, които ще ви помогнат

Щастливи след 40
Психология

Щастливи след 40: Топ съвети, които ще ви помогнат

40 години е сериозна граница в живота на всеки човек. Младостта си е отишла, а това ни кара да се чувстваме малко тъжни. Е, не бива. Защото зрелостта е също един много комфортен период, стига да успеем да й се насладим.

Според експертите, важно е да обърнем внимание на някои основни неща.

Изберете това, което е по-важно за вас

Не се фокусирайте върху малки цели, които няма да ви направят по-щастливи. Например, работата е до време, но семейството е вечно. Обикновено пренебрегваме семейството за сметка на работата, като знаем, че то няма да отиде никъде и ни е винаги на разположение. Но именно семейството е източникът на щастие, а като инвестираме енергията и времето си в него, отваряме пътя към успех в други области на живота.

Изберете обещаващи цели, а не залагайте на краткосрочни удоволствия

40-годишният, вече не този, който да се поддаде на изкушението от мимолетните радости и удоволствия от живота. Да си припомним една мъдра мисъл, която гласи, че основният мотив за човешкото поведение е желанието да бъдем щастливи. Тоест, дошъл моментът, в който трябва да се стремим към мечтите си и да си поставим по-големи цели.

Страх от скука

Ако смятате, че вече сте професионалист във вашия бизнес и няма къде другаде да израствате, то определено сте в грешка. Едно, няма граница за съвършенството, и друго, че винаги може да научавате нови неща. Ако смятате, че е започнало да ви става скучно, научете нови неща и умения. Опитайте се да ангажирате цялото си свободно време. Ако сте в постоянно движение и научавате нови неща, ще живеете далеч по-интересен живот.

Не се страхувайте от провал – това е възможност да поддържате себе си в добра форма

Може да ви се струва парадокс, но специалистите са категорични – хората, които живеят по-спокоен живот без неуспехи или падания, са по-склонни да бъдат депресирани и нещастни. Това е така, защото всички неуспехи ви помагат да научите нови неща и в крайна сметка да се чувствате по-уверени, така че не трябва да се страхувате от тях. Те ще ви помогнат да повярвате в себе си и да преминете през трудностите с вдигната глава. Победата накрая е много сладка.

Истинското щастие е любовта

Основата на щастливия живот винаги е била и е ще си остане топлата семейна връзка. Каквото и да се случва в живота, каквито и проблеми да ни раздират, единствените, които винаги ще ни подкрепят и помагат, са хората от нашето семейството. Оценявайте близките си, научете се да ги изненадвате и радвате постоянно, защото само тогава животът ще тече в правилния ритъм.

Очаквайте скоро и онлайн фестивала Животът след 40 Предизвикателства и възможности, където 15 вдъхновяващи жени на средна възраст в ролята на психолози, треньори, мотивационни лидери, експерти в различни области от живота ще споделят с вас житейския и професионалния си опит и мъдрост като ви дадат идеи как да превърнете възрастта от източник на тревога в източник на сила.

Tagged , , , , ,
на горе