15 минути
15-20 минути
30-35 минути
3-4 порции
Как да си приготвим пилешки хапки на тиган в домашни условия? Въпреки, че пърженото не се смята за здравословна храна. Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, понякога все пак искаме да си позволим забранени храни. Почти всеки и деца, и възрастни обича да хапва вкусни пилешки хапки. Златиста хрупкава коричка…
-месо от пилешки гърди – 2 бр.
-сол – 1 ч.л.
-черен пипер – ½ ч.л.
-червен пипер – 1 ч.л.
-бяло брашно – 3 с.л.
-олио – 1-2 с.л.
-масло – 1 с.л.
-чесън – 3 скилидки;
-пилешки бульон – 250 мл.
-сок от ½ лайм;
-пресен копър – количество по ваше желание;
-пресен магданоз – по ваше желание.
Да започнем с това, че за приготвянето на златисти пилешки хапки е най-добре да използваме прясно месо, а не замразено. Пилешки гърди или вече готови части от филе ще свършат работа. Трябва да се уверим, че използваме месо без кожа, кости или мазнина. Ще си нарежем месото на малки овални или продълговати късчета с дебелина около 1 см.
Прехвърляме си нарязаните хапки в дълбока купа.
Прибавяме си подправките: сол, черен пипер, червен пипер и хубаво разбъркваме.
Следващата стъпка е да прибавим брашното. Изсипваме количеството върху късчетата месо и отново много старателно разбъркваме, докато не полепне по парченцата.
Слагаме олиото в подходящ тиган за пържене. Щом се загрее слагаме набрашнените парченца хапки. Бъркаме, до получаване на златиста коричка. След, което ги изваждаме от тигана.
Почистваме съда и слагаме маслото, бъркаме до разтопяване. Към втечненото масло добавяме пресования чесън, след това – пилешкия бульон и прясно изцедения лимонов сок. Овкусяваме с наситнен пресен копър и магданоз (ако желаете).
Към течната маса, с аромат на чесън, слагаме златистите хапки. Бъркаме, докато хапките поемат течната маса.
Сервирайте със зелена салата.
Резултатът ще ви изненада.
Добър апетит!
Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка