Как да си приготвим пилешки хапки на тиган у дома?

Как да си приготвим пилешки хапки на тиган у дома

Как да си приготвим пилешки хапки на тиган у дома?

Приготвяне

15 минути

Готвене

15-20 минути

Общо

30-35 минути

Порции

3-4 порции

Как да си приготвим пилешки хапки на тиган в домашни условия? Въпреки, че пърженото не се смята за здравословна храна. Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, понякога все пак искаме да си позволим забранени храни. Почти всеки и деца, и възрастни обича да хапва вкусни пилешки хапки. Златиста хрупкава коричка…

Пилешки бутчета с топено сирене

Пилешки гърди-необичайно вкусни

Необходими продукти

-месо от пилешки гърди – 2 бр.

-сол – 1 ч.л.

-черен пипер – ½ ч.л.

-червен пипер – 1 ч.л.

-бяло брашно – 3 с.л.

-олио – 1-2 с.л.

-масло – 1 с.л.

-чесън – 3 скилидки;

-пилешки бульон – 250 мл.

-сок от ½ лайм;

-пресен копър – количество по ваше желание;

-пресен магданоз – по ваше желание.

Начин на приготвяне

Да запретваме ръкави и да сготвим златисти пилешки хапки…

Да започнем с това, че за приготвянето на златисти пилешки хапки е най-добре да използваме прясно месо, а не замразено. Пилешки гърди или вече готови части от филе ще свършат работа. Трябва да се уверим, че използваме месо без кожа, кости или мазнина. Ще си нарежем месото на малки овални или продълговати късчета с дебелина около 1 см.

Прехвърляме си нарязаните хапки в дълбока купа.

Прибавяме си подправките: сол, черен пипер, червен пипер и хубаво разбъркваме.

пилешки хапки

Следващата стъпка е да прибавим брашното. Изсипваме количеството върху късчетата месо и отново много старателно разбъркваме, докато не полепне по парченцата.

пилешки хапки
Пилешки хапки в брашно

Слагаме олиото в подходящ тиган за пържене. Щом се загрее слагаме набрашнените парченца хапки. Бъркаме, до получаване на златиста коричка. След, което ги изваждаме от тигана.

пилешки хапки

Почистваме съда и слагаме маслото, бъркаме до разтопяване. Към втечненото масло добавяме пресования чесън, след това – пилешкия бульон и прясно изцедения лимонов сок. Овкусяваме с наситнен пресен копър и магданоз (ако желаете).

пилешки хапки

Към течната маса, с аромат на чесън, слагаме златистите хапки. Бъркаме, докато хапките поемат течната маса.

пилешки хапки
Златисти пилешки хапки на тиган

Сервирайте със зелена салата.

пилешки хапки

Резултатът ще ви изненада.

Добър апетит!

Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка

infomax-logo-50-15-HW Диетата с ниско съдържание на въглехидрати (Low-carb диета): Яжте месо, риба, яйца

Вижте още
салата-предястие в едно
сочен ябълков сладкиш
Торта "Зебра" без брашно
Най-нови статии
Популярни
на горе