Как да си направим сладки тиквени хапки, есенна рецепта с 4 съставки!

тиквени хапки

Как да си направим сладки тиквени хапки, есенна рецепта с 4 съставки!

Приготвяне

Готвене

Общо

Порции

Не е необходимо да се въртите дълго в кухнята, за да имате сладко, с което да изненадате любимите си хора. И ако е есенно време , какво по-добро от това да използвате звездната съставка на сезона, тиквата .

Естествената й сладост я прави идеална за приготвяне на всякакви сладкиши като пандишпанови блатове, торти , мусове … Днес ние я използваме за приготвянето на тези вкусни тиквени хапки, които ще ви харесат !

Тези апетитни тиквени хапки с кокос са лесни за приготвяне и изискват само четири съставки: тиква, кокос, кондензирано мляко и мед.

Необходими продукти

  1. 200 – 300 грама тиквено пюре
  2. 150 грама настърган кокос
  3. 3 супени лъжици кондензирано мляко
  4. 2 супени лъжици мек мед

Начин на приготвяне

Как да си направим сладки тиквени хапки

тиквени хапки
тиквени хапки

Приготвянето им е толкова лесно, че са идеални за първите кулинарни опити дори за най-малките в къщата. Трябва само да изпечете тиквата , да я оставите да изстине, за да се превърне после на пюре и да я смесите с настъргания кокос, кондензираното мляко  и течния мед . Всички съставки се разбъркват добре и се охлаждат в хладилник, за да се стегнат при оформянето на топчетата.

 

 

1. Изпечете тиквата

Обелете тиквата и я почистете. Измийте я и я нарежете на малки кубчета. Пече се 25 минути в предварително загрята до 180° фурна. Оставете да се охлади.

 

2. Пригответе пюрето
Намачкайте тиквата с вилица до получаване на пюре. Добавете кондензираното мляко, меда и 130 г кокос и разбъркайте добре. Изсипете в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за минимум 45 минути.
3. Оформете топчетата
Оформете малки топчета от тестото, като ги мачкате в дланите си. Оваляйте ги в останалия кокос и ги оставете в хладилника до сервиране.
Съвети за вашите сладки тиквени хапки
Можете да придадете допълнителен вкус на вашите тиквени хапки, като добавите малко ванилия или джинджифил, вкусовете се комбинират чудесно.
Възползвайте се и изпечете повече тиква, можете да приготвите други ястия с нея като кремове или сладкиши.
Добър апетит!
Вижте още
Тиквени мъфини с кайсии и карамел
бонбони от тиква
Палачинки с тиквички. Пристрастих се към тиквичките по тази рецепта. 5 минути и закуската е на масата
Най-нови статии
Популярни
на горе