Бонбони от Тиква -Рецепта Хит за Сезона

бонбони от тиква

Бонбони от Тиква -Рецепта Хит за Сезона

Приготвяне

10 минути

Готвене

20 минути

Общо

30 минути

Порции

6 порции

Тиквата е много полезен зеленчук, така че не може да бъде пренебрегната през сезона. А ако децата не искат да ядат тиква, пригответе им бонбони от тиква, на които никой не може да устои.

Докато сезонът на тиквите продължава, тя трябва да се използва максимално, насищайки тялото с цял куп полезни вещества. Могат да се приготвят и невероятни сладкиши от тиква, като този тиквен сладкиш, за който ви дадохме рецептата по-рано. Вижте тук.

Необходими продукти

500 г тиква;

100 г захар;

половин лимон;

7 г агар-агар

Начин на приготвяне

Как да приготвите бонбони от тиква:

бонбони от тиква
бонбони от тиква

Обелете тиквата и я нарежете на парчета. Сложете кубчетата тиква в тенджера и налейте вода, за да покрие напълно тиквата.

бонбони от тиква
бонбони от тиква

Щом заври, намалете котлона и варете 15 минути или малко повече, докато тиквата омекне. Постоянно отстранявайте пяната, която ще се образува на повърхността.

бонбони от тиква
бонбони от тиква

Уверете се, че тиквата е готова, като пробиете парче с клечка за зъби. Отцедете водата и пюрирайте с блендер. Изсипете захарта, изстискайте сока от половин лимон. Поставете масата на котлона и оставете да заври.

Изсипете агар-агар в купа и налейте 4 супени лъжици вода. Разбъркайте, изсипете в тиквеното пюре и варете 4 минути при непрекъснато бъркане.

Пригответе тава и намажете с масло и изсипете масата там. Оставете докато изстине. След това го поставете в хладилника за 5 часа.

Внимателно с шпатула отделете тиквеното пюре от ръбовете на формата и го обърнете върху дъска за рязане.

бонбони от тиква
бонбони от тиква

Сега нарежете на кубчета. Това е всичко, мармалад от тиква е готов – можете да му се насладите с децата. Кубчетата са непрозрачни, но задържат формата си перфектно с дни. Вкусът също се харесва на всички.

бонбони от тиква
бонбони от тиква

По желание може да поръсите готовия тиквен мармалад с кокосови стърготини или пудра захар. Но има чудесен вкус дори без добавки.

Добър апетит!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе