Домашна торта Медовик – любима на всички

Домашна торта Медовик

Домашна торта Медовик – любима на всички

Приготвяне

30 минути

Готвене

1 час минути

Общо

1 час и 30 минути минути

Порции

8 порции

Торта Медовик е истински деликатес с нежен и богат вкус. Всички много го я обичат, но не винаги имаме желание да прекарваме време в разточване на блатовете  за оригиналната рецепта на торта Медовик.

В случая ме спасява тази рецепта за този чудесен десерт. Тортата е невероятно нежна и наситена със сладка сметана. Така че днес ще споделя тази по-лесна рецепта с вас!

Ето как да приготвите торта Медовик:

Необходими продукти

използвайте чаша от 200 мл

За крема:

Мляко – 3 чаши

Захар – 1 чаша

Масло – 200 г (загрято до стайна температура)

яйце – 1 бр.

Брашно – 3 с.л. с връх

Ванилова захар – 1 пак.

За блата:

яйца – 4 бр.

Масло – 100гр

Брашно – 2 чаши

Захар – 1 чаша

Мед – 3 с.л.

Сода – 1 ч.л.

Сол – щипка

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на торта Медовик:

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

В  дълбок съд се изсипват 3 с.л. брашно, чаша захар и разбъркайте с бъркалка.

Добавете 1 яйце и 3 чаши мляко. Продължаваме да бъркаме с бъркалка до гладкост.

Включваме слаб огън и слагаме сместа на котлона. Разбърквайки с бъркалка, докато започне да ври.

Варим 1 минута и сваляме от котлона – получихме доста гъста смес.

Добавете ванилова захар и отново разбъркайте с бъркалка.

Изсипете сместа в съд с гладки стени, покрийте със стреч фолио и оставете да изстине на стайна температура.

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

В друг съд добавете 100 г масло, чаша захар и 3 с.л. пчелен мед

Слагаме на слаб огън и бъркаме, докато маслото се разтопи напълно.

Добавете чаена лъжичка сода и разбъркайте сместа, докато стане гъста и тъмна.

Когато сместа придобие карамелен цвят, свалете съда от котлона и го оставете да изстине.

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

В друг съд разбийте с бъркалка 4 яйца и щипка сол.

Постепенно изсипете сместа с мед, разбъркайте добре.

Изсипете 2 чаши брашно, разбъркайте с бъркалка до гладкост.

Взимаме тава за печене, поставяме пергамент върху нея и я намазваме с олио.

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

За да не се плъзга пергаментната хартия, ние го фиксираме с капки тесто в ъглите на листа под пергамента.

Изсипете половината от тестото и заравнете повърхността. Поставете в предварително загрята фурна и печете на 180°C за 20 минути.

Изваждаме готовият блат и печем втория блат за торта Медовик от останалото тесто по същия начин.

Нарежете всеки блат на 3 равни ленти. По този начин получаваме 6 ивици.

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

Вземете 200 г масло, сложете го в купа и го разбийте с миксер до кремообразна смес.

Разбиваме крема, който сме оставили под фолиото и постепенно го добавяме към разбитото масло.

Готовият крем нанесете върху блатовете- ленти и изчакайте 10 минути да попие крема.

Започваме да навиваме летните една по една, оформяйки един голям кръг.

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

Измазваме почти готовата торта с останалия крем.

Нарежете и натрошете останалите блатове и ги поръсете върху тортата.

Домашна торта Медовик
Домашна торта Медовик

Слагаме в хладилника за една нощ.

Нежна торта „Медовик“ е готова!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе